Ο Matthew McConaughey σε "Άβολες Συζητήσεις Με Έναν Μαύρο Άντρα"

Ο οσκαρικός ηθοποιός αναρωτιέται πώς μπορεί ως λευκός άντρας να βοηθήσει στην εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.

Με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd και εν μέσω των διαδηλώσεων του Black Lives Matter που συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Emmanuel Acho, πρώην πρωταθλητής του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και νυν αθλητικός σχολιαστής διοργανώνει μία σειρά συζητήσεων μέσα από την εκπομπή του στο Instagram, "Uncomfortable Conversations with a Black Man" ("Άβολες Συζητήσεις Με Έναν Μαύρο Άντρα"). Στόχος του είναι να προσπαθήσει να εξηγήσει τις διαφορετικές αντιλήψεις λευκών και μαύρων στο θέμα του συστημικού ρατσισμού.

Πρόσφατος καλεσμένος του ήταν ο Matthew McConaughey, ο οποίος προσπάθησε να κατανοήσει πώς μπορεί να κάνει συμβάλλει ως λευκός στην αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων. "Ήρθα εδώ για να να μάθω, να μοιραστώ και να ακούσω. Να ανακαλύψω όλα όσα μας ενώνουν, αλλά και μας χωρίζουν", ανέφερε και συνέχισε: "Αλήθεια, πώς μπορώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος; Καλύτερος άντρας; Καλύτερος λευκός άντρας;". 

"Πρώτα απ' όλα πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχει πρόβλημα και να το αποδεχθείς", απάντησε ο Acho. "Να αναγνωρίσεις την υποσυνείδητη προκατάληψη που έχεις όταν απέναντί σου βρίσκεται ένας μαύρος άντρας, τον οποίο αντιλαμβάνεσαι χωρίς να το θέλεις ως απειλή συγκριτικά με έναν λευκό, πιθανώς γιατί η κοινωνία σε έχει μάθει να φοβάσαι το διαφορετικό".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuel Acho (@themanacho) on

Στο τέλος τη συζήτησης πάντως, ο McConaughey -έχει τρία παιδιά με τη σύζυγό του Camila Alves, τους Levi, Livingston και Vida- παραδέχτηκε ότι η συνομιλία του με τον Acho "του αποκάλυψε τρόπους να βλέπει τα πράγματα εντελώς διαφορετικά απ' ότι μέχρι σήμερα, παρομοίως και τον ίδιο του τον εαυτό".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.