Το αλκοόλ είναι ο ανίκητος εχθρός του Χόλιγουντ

Χολιγουντιανά ζευγάρια και παιδιά-θαύματα που "κάηκαν" λόγω του εθισμού τους στο ποτό.

Γράφει: Esquire Editors 30 Ιουλίου 2020

Τι μάθαμε από τη δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χέρντ στο Λονδίνο και όσα αποκαλύφθηκαν για το γάμο και το πολύκροτο διαζύγιό τους; Αυτό που πάνω κάτω ξέρουν όλοι οι φανς παγκοσμίως: ότι ο λαμπερός κόσμος τους είναι φτιαγμένος από τα συστατικά μιας ροκ ζωής με πολύ σεξ, ναρκωτικά και πολύ αλκοόλ.

Η βία ανάμεσα στα ζευγάρια του Χόλιγουντ δεν είναι κάτι άγνωστο από καταβολής αυτού του λαμπερού κόσμου, κυρίως εξαιτίας της εξάρτησής τους από ουσίες και οινόπνευμα.

Ξύλο όπως δήλωσε έτρωγε η Άμπερ Χερντ από τον Τζόνι Ντεπ, όταν ήταν μεθυσμένος ή "φτιαγμένος", ιστορικοί και ασύλληπτοι είναι οι καβγάδες του ζεύγους Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ που ήταν για χρόνια εθισμένοι στα χάπια και το αλκοόλ.

Το συγκλονιστικό ημερολόγιο του Ρίτσαρντ Μπάρτον

"Δύο εβδομάδες παντρεμένος. Ακόμα ημιλιπόθυμος από το ποτό. Πολύ απογοητευμένος από τον εαυτό μου αλλά στο τέλος θα πέσω στην παγίδα".

"Προσπαθώ να ξεφύγω από το ποτό. Οι γιατροί μου κάνουν συνέχεια τεστ αίματος και προσπαθούν να με ταΐσουν. Είμαι χάλια και δείχνω διαβολικός. Αλήθεια πρέπει να σταματήσω να πίνω από εδώ και πέρα. Ίσως μόνο ένα ποτήρι κρασί με το βραδινό".

"Η ΕΤ (Ελίζαμπεθ Τέιλορ) άργησε μια ώρα. Δύο φάρμακα Veganin κολλάνε στο λαιμό της και με τη βοήθεια της Φέρνετ Μπράνκα καταφέρνει να κάνει εμετό. Το αμάξι της δεν ξεκινάει έτσι στέλνω το δικό μου να την πάρει".

Αυτά έγραφε στα ημερολόγια που άφησε πίσω του ο Ρίτσαρντ Μπάρτον. Και κατηγορούσε το αλκοόλ για το τέλος της θυελλώδους σχέσης του με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ που είχε πάνω από 35 χρόνια εθισμού στο αλκοόλ και τα χάπια.

Η Αντζελίνα και Μπραντ

Η Αντζελίνα Τζολί ομολόγησε κάποτε: "Έκανα σχεδόν ό,τι τύπου ναρκωτικό υπήρχε. Αυτές ήταν πολύ σκοτεινές μέρες για μένα". Η ίδια έχοντας βιώσει δύσκολες περιόδους στη ζωή της, κατάφερε εν τέλει να βρει αυτό για το οποίο αξίζει να ζει και να βγει από τη μιζέρια. Λίγα χρόνια αργότερα σε δίστασε να κατηγορήσει για βίαιη συμπεριφορά τον Μπραντ Πιτ με τον οποίο είχαν αποκτήσει μια μεγάλη οικογένεια. H Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί ζήτησε διαζύγιο από τον σύζυγό της Μπραντ Πιτ έπειτα από δύο χρόνια γάμου και 12 χρόνια σχέσης. Επειδή έκρινε ότι τα προβλήματα διαχείρισης θυμού του Μπραντ Πιτ ήταν επικίνδυνα για τα παιδιά τους. Η ηθοποιός είναι επίσης "στα όριά της" εξαιτίας της κατανάλωσης κάνναβης του Μπραντ Πιτ και κατανάλωσης αλκοόλ.

Ο Μπραντ Πιτ ομολόγησε μετά από χρόνια ότι ότι σταμάτησε το αλκοόλ και βρήκε παρηγοριά σε συναντήσεις των Ανώνυμων Αλκοολικών, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διαζυγίου που καλύφθηκε σε έντονο βαθμό από τα μίντια. "Συνειδητοποιώ, ως μια αληθινή κίνηση συγχώρεσης προς τον εαυτό μου για όλες τις επιλογές που έχω κάνει και δεν είμαι υπερήφανος, ότι εκτιμάω αυτά τα παραστρατήματα, επειδή οδήγησαν σε κάποια σοφία, η οποία οδήγησε σε κάτι άλλο", είπε ο Μπραντ Πιτ.

Παιδιά θαύμα- θύματα του αλκοόλ

Η μοίρα τους ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Η μικρή Ντρου Μπάριμορ που πρωταγωνιστεί από 4 ετών στον κινηματογράφο, ο πρωταγωνιστής και αξιαγάπητος Χάρι Πότερ έχουν δώσει και δίνουν μάχη για να σταματήσουν το αλκοόλ και τα χάπια. Τα παιδικά χρόνια του Χάρι πότερ Ντάνιελ Ράντκλιφ, διέφεραν λίγο από αυτά άλλων παιδιών, λόγω του πρωταγωνιστικού του ρόλου στις επιτυχημένες ταινίες, δημιούργησε προβλήματα στη μετέπειτα ζωή του. Ο νεαρός σταρ βρέθηκε αντιμέτωπος με την κατάθλιψη και βρήκε κι αυτός παρηγοριά στο ποτό. Συχνά μάλιστα στα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας εμφανιζόταν μεθυσμένος. Ωστόσο, δίνει τη μάχη του και έχει αντικαταστήσει το ποτό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Μπορεί σήμερα η Ντρου Μπάριμορ να κάνει μια φυσιολογική ζωή σαν μητέρα δύο παιδιών, ωστόσο η ζωή της δεν ήταν τόσο ήσυχη από πάντα. Από τα 13 της μόλις χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού, ενώ πολλά σκάνδαλα είχαν βγει στη φόρα για χρήσεις ναρκωτικών. Όλες αυτές οι εξαρτήσεις της, την οδήγησαν τελικά σε κέντρο αποτοξίνωσης, όχι μια αλλά πολλές φορές.

Η Μπρίτνεϊ και η Αντέλ στα δίχτυα του αλκοόλ

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς δεν ήταν καθόλου έτοιμη για την παγκόσμια επιτυχία και την πίεση του σταρ σίστεμ. Δεν άργησε να πάρει ένα κατήφορο χωρίς φρένο. Ναρκωτικά, σκάνδαλα, απώλεια την γονικών δικαιωμάτων, ήταν μερικά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η γνωστή τραγουδίστρια. Ωστόσο παρά το γεγονός πως είχε φτάσει στο σημείο μηδέν, όπου τα είχε χάσει όλα, η Britney βρήκε τη δύναμη να αφήσει πίσω όλα αυτά που την κατέστρεφαν και να προχωρήσει τη ζωή της.

Η Adele, όπως και πολλές γυναίκες, όταν ήταν με πολλά περισσότερα κιλά αντιμετώπιζε προβλήματα αυτοπεποίθησης. Βέβαια η ίδια είχε ένα λόγο παραπάνω να αγχώνεται, καθώς όταν έβγαινε στην σκηνή είχε χιλιάδες κόσμο να παρακολουθεί αυτήν και μόνο αυτήν. Για να αντιμετωπίσει λοιπόν το άγχος που βίωνε όταν βρισκόταν στο επίκεντρο της προσοχής, άρχισε να πίνει αλκοόλ πριν τις συναυλίες της. Από ό,τι φαίνεται η τακτική αυτή ήταν αποτελεσματική και γρήγορα μετατράπηκε σε συνήθεια. Η ίδια έχει αναφέρει πως: "Μια φορά βγήκα τόσο μεθυσμένη που ξέχασα τα λόγια στα δικά μου τραγούδια. Ήταν η χειρότερη νύχτα της ζωής μου". Πλέον, μετά από χειρουργική επέμβαση στην οποία έχει υποβληθεί, ο εθισμός της αποτελεί παρελθόν.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.