Η ζωή του πρίγκιπα Φίλιππου μέσα από φωτογραφίες

Μερικές από τις καλύτερες στιγμές του Δούκα του Εδιμβούργου μέσα στα χρόνια.

Γράφει: Esquire Editors 04 Δεκεμβρίου 2020

Γεννημένος στις 10 Ιουνίου 1921 ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και της Δανίας, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί το μακροβιότερο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. 

Παρά τον γάμο του με τη βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος, δεν έχει λάβει τον τίτλο του βασιλιά, αφού η βασιλική παράδοση θέλει τον σύζυγο μιας βασίλισσας να ονομάζεται 'prince consort' (σε ελεύθερη απόδοση πρίγκιπας σύζυγός). Έχει λάβει όμως τους τίτλους Δούκας του Εδιμβούργου, Κόμης του Merioneth και Βαρόνος του Greenwich, όταν παντρεύτηκε τη βασίλισσα το 1947. Το 1953, η βασίλισσα τον έχρισε επίσημα Πρίγκιπα του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω βασιλικού διατάγματος.

Το 2017, ο πρίγκιπας Φίλιππος πήρε σύνταξη από τα βασιλικά του καθήκοντα, κι έκτοτε πραγματοποιεί σπάνιες εμφανίσεις. Μέσα στο καλοκαίρι, ο 99χρονος γαλαζοαίματος έδωσε το παρών σε μια τελετή στο κάστρο του Windsor, όπου παραχώρησε τον τίτλο του Συνταγματάρχη των The Rifles στην Καμίλα, σύζυγο του πρίγκιπα Καρόλου. 

Η συνέχεια στo harpersbazaar.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης