To σπίτι του El Chapo βγαίνει στο σφυρί για 12 δολάρια

22 περιουσίες διακινητών ψυχότροπων ουσιών θα διατεθούν μέσω μίας λοταρίας που θα διεξαχθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στο Μεξικό.

Έχεις την περιέργεια να μάθεις το πώς ζούσε ο El Chapo, ένας από τους πιο διαβόητους διακινητές ψυχότροπων ουσιών στην ιστορία, πριν συλληφθεί; Ε, λοιπόν, τώρα όχι μόνο μπορείς να το γνωρίσεις αλλά και να το βιώσεις αν είσαι Μεξικανός πολίτης και σταθείς τυχερός σε μία μεξικάνικη λοταρία.

Η λοταρία του Ινστιτούτου Επιστροφής των Κλεμμένων στον Λαό 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όχι μία, όχι δύο, αλλά είκοσι δύο περιουσίες που κατασχέθηκαν από διαφορετικούς διακινητές ψυχότροπων ουσιών, θα προσφερθούν μέσω μίας Εθνικής Λοταρίας που θα διεξαχθεί στις 15 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και το σπίτι του περιώνυμου εμπόρου ψυχότροπων ουσιών, ο οποίος επί χρόνια γλίτωνε από τη Δικαιοσύνη και το έσκαγε από τη φυλακή μέχρι που μεταφέρθηκε σε έναν χώρο κράτησης υψίστης ασφαλείας όπου -εκτός απροόπτου- θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.

To σπίτι του El Chapo βγαίνει στο σφυρί για 12 δολάριαGetty Images

Η λοταρία οργανώνεται από το Ινστιτούτο Επιστροφής των Κλεμμένων στον Λαό και τα έπαθλά της έχουν συνολική αξία 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να συμμετέχεις σε αυτή, είναι το να αγοράσεις ένα κουπόνι της προς 12 δολάρια.

Η έπαυλη του Λόρδου των Ουρανών

Ανάμεσα στις ιδιοκτησίες που βρίσκονται προς κλήρωση περιλαμβάνεται και μία έπαυλη αξίας 4 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία εικάζεται ότι ανήκε στον Amado Carrillo Fuentes, τον διάσημο Λόρδο των Ουρανών, που ήταν ο αρχηγός του Juarez Cartel και πέθανε το 1997 κατά τη διάρκεια μίας χειρουργικής επέμβασης που υποτίθεται ότι αποσκοπούσε στην αλλαγή των χαρακτηριστικών του προσώπου του έτσι ώστε να μην μπορεί να αναγνωριστεί και συνεπώς να συλληφθεί. Η έπαυλη έχει έκταση περίπου 2 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει 9 δωμάτια, ένα τεράστιο κελάρι με κρασιά, πισίνα και πολλές άλλες ανέσεις και πολυτέλειες.

Το σπίτι του El Chapo

Δεν είναι, όμως, αυτή η μόνη εντυπωσιακή ιδιοκτησία που θα διατεθεί μέσω της λοταρίας. Το αξίας 180 χιλιάδων δολαρίων σπίτι που ανήκε στον Joaquín "El Chapo" Guzmán προσφέρεται επίσης μέσω αυτής. Παρότι εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα σχετικά "κανονικό" σπίτι, στην πραγματικότητα διαθέτει ένα αρκετά περίπλοκο σύστημα ασφαλείας και μία μπανιέρα η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί μία μυστική πόρτα από την οποία, σε περίπτωση ανάγκης, μπορείς να το σκάσεις χωρίς να σε αντιληφθεί κανείς.

Το σπίτι βρίσκεται στην πόλη Κουλιακάν και λέγεται ότι είναι συνδεδεμένο με διαφορετικά καταφύγια μέσω διαφόρων τούνελ, τα οποία είναι τα ίδια τα οποία χρησιμοποίησε ο διακινητής παράνομων ουσιών κατά τη διάρκεια μίας προσπάθειάς του να δραπετεύσει, παρότι αιχμαλωτίστηκε κάποιες μέρες μετά και οδηγήθηκε στη φυλακή, από την οποία επίσης το έσκασε χρησιμοποιώντας ένα τούνελ το οποίο βρισκόταν στο πίσω μέρος του καμπινέ του κελιού του (quelle décadence).

VIEW OF THE TUNNE; JOAQUIN "EL CHAPO" GUZMAN USED TO ESCAPEGetty Images

Σίγουρα αποτελεί ένα σπίτι περιβόητο για την άσχημη ιστορία του αλλά μάλλον έχει ένα κάποιο μεγάλο ενδιαφέρον για θαυμαστές σειρών όπως η Narcos.

> Διάβασε ακόμα: Το νέο Narcos έρχεται από την Βραζιλία

Τι θα έλεγες για 20 θέσεις στο Azteca Stadium;

Εκτός από τα σπίτια και τις επαύλεις, η λοταρία περιλαμβάνει ακόμα ένα πακέτο με 20 θέσεις στο Azteca Stadium, με ισχύ έως το 2065. Στο συγκεκριμένο γήπεδο, ο Diego Maradona σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986, μετά τον αγώνα ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Γερμανία. Το πακέτο κοστίζει 1 εκατομμύριο δολάρια και ο νικητής του λαχνού θα λάβει επίσης το ποσό που θα του εξασφαλίσει τη συντήρηση του χώρου για μία δεκαετία.

Μία λοταρία για καλό σκοπό

Η λοταρία περιλαμβάνει επίσης ράντσα, διαμερίσματα και παράκτιες ιδιοκτησίες από τη διάθεση των οποίων ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν 24 εκατομμυρίων δολάρια τα οποία θα διοχετευθούν στη χρηματοδότηση διαφορετικών κοινωνικών προγραμμάτων σε όλη τη χώρα.

Ο όρος που (μάλλον) σε αποκλείει

Υπάρχει μόνο ένας μικρός όρος, σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις κάποια από αυτές τις περιουσίες. Θα πρέπει να είσαι Μεξικανός πολίτης. Οι αλλοδαποί μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή για να κερδίσουν μόνο κάποια χρηματικά έπαθλα. Συνεπώς, δεν θα μπορούν να κρατήσουν κανένα από αυτά τα σπίτια.

> Διάβασε ακόμα: Η ιστορία του βασιλιά της κοκαΐνης Pablo Escobar, σε φωτογραφίες

Πατάς ένα κουμπί...

Ε, λοιπόν, τώρα γνωρίζεις ότι υπάρχει τρόπος να δεις το πώς ζούσαν οι διάσημοι Μεξικανοί κακοποιοί πριν από τη σύλληψή τους. Αν τα κάνεις πλακάκια με κάποιον Μεξικανό, μπορείς να πας ακόμα και στο μπάνιο του El Chapo, να πατήσεις ένα κουμπί και να ακολουθήσεις το ίδιο τούνελ που χρησιμοποίησε εκείνος κατά τη διάρκεια της μάλλον και μέχρι τώρα πιο διάσημης διαφυγής του.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος