Τα νησιά που προτίμησαν φέτος οι τουρίστες

Τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Γράφει: Esquire Editors 10 Αυγούστου 2021

Ο κύριος στόχος της φετινής τουριστικής σεζόν ήταν να περιοριστούν όσο γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό οι τεράστιες απώλειες σε αφίξεις και έσοδα που καταγράφηκαν το 2020 λόγω της πανδημίας και εν συνεχεία της μειωμένης ζήτησης. Δημοφιλή νησιά για τουρισμό το έχουν ήδη καταφέρει και μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα αεροδρόμια των νησιών του νότιου Αιγαίου, μέχρι τις 31 Ιουλίου η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κάρπαθος είχαν ήδη υποδεχθεί περισσότερους επισκέπτες από όσους τα επισκέφθηκαν καθ’ όλη την τουριστική περίοδο του 2020.

Ακολουθούν ακόμη δύο δημοφιλείς προορισμοί. Η Ρόδος βρισκόταν μέχρι το τέλος Ιουλίου στο 84% της διεθνούς αεροπορικής κίνησης της προηγούμενης χρονιάς, ενώ η Κως στο 75%.

Τα νούμερα των αφίξεων που δημοσιεύει η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό είναι τα εξής:

Στο αεροδρόμιο της Μυκόνου έχουν προσγειωθεί φέτος περισσότεροι από 160 χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό. Τη χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μέχρι και τον Οκτώβριο, στο αεροδρόμιο της Μυκόνου είχαν καταγραφεί 132.753 διεθνείς αφίξεις.

Η Σαντορίνη μετρά ήδη 180 χιλιάδες διεθνείς αφίξεις. Πέρσι, μέχρι τον Οκτώβριο, οι αφίξεις στο νησί ήταν 139.894.

Η Ρόδος έχει υποδεχθεί περισσότερους από 490 χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό. Το 2020 οι αφίξεις στο νησί των Ιπποτών ήταν 584.237.

Η Κως είχε μέχρι και τον Ιούλιο πάνω από 240 χιλιάδες επιβάτες. Την προηγούμενη χρονιά υποδέχθηκε 321.266 επιβάτες από το εξωτερικό.

Θεαματική είναι η ανάκαμψη που παρουσιάζει η διεθνής επιβατική κίνηση της Καρπάθου, που πριν από τον Αύγουστο, έχει ήδη διπλασιάσει τις διεθνείς αφίξεις σε σχέση με την περσινή χρονιά, σημειώνοντας πάνω από 16.000 αφίξεις από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως η φετινή τουριστική περίοδος άνοιξε επισήμως στις 15 Μαΐου, όμως η τουριστική κίνηση άρχισε να αυξάνεται από τα μέσα Ιουνίου και μετά.

Πέρσι, οι μήνες που λειτούργησε ο τουρισμός για τα περιφερειακά αεροδρόμια ήταν ο Ιούλιος, ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Την περίοδο Ιανουαρίου-Oκτωβρίου 2020 καταγράφηκαν 5,7 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις έναντι 21,5 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου-Oκτωβρίου 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 72%/-14,8 εκατ. αφίξεις.

Φουλάρει η κίνηση

Ο Αύγουστος, όπως δείχνει ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων που δημοσιεύει το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, πάει ακόμη καλύτερα. Αυτή την εβδομάδα αναμένονται στη Μύκονο 41.567 ξένοι επιβάτες, στη Σαντορίνη 42.312 επιβάτες, στη Ρόδο 91,388 επιβάτες και στη Κω 49.535 επιβάτες.

Εξίσου πολύ ισχυρή κίνηση καταγράφεται σε όλους του δημοφιλείς προορισμούς και ειδικότερα σε Ηράκλειο και Χανιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Σκιάθο.

Από: Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποκτούν δεύτερη ζωή

Πώς οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αποκτήσουν δεύτερη ζωή -ίσως και στο σπίτι σου- και δεν θα καταλήξουν σε κάποια χωματερή.

Γραφει TopGear

Η αγάπη του Σταύρου Ξαρχάκου για τη μουσική δεν έχει όρια

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συγκινεί καθώς διήθυνε παιδιά που έπαιζαν μουσική σε ταβερνάκι της Σύρου.

H πολυτελής έπαυλη του Bruce Willis στα Turks & Caicos

Πού αποφάσισε να επενδύσει την περιουσία του o Bruce Willis, λίγο μετά την απόσυρσή του.

H BMW M4 GT4 συζητιέται πολύ, δικαίως

Οι εικόνες του νέου αγωνιστικού της BMW "κόβουν την ανάσα".

Γραφει TopGear