Κι αν οι millennials γέρασαν;

Οι millennials ήταν γενετικά προγραμματισμένοι να ζήσουν για πάντα νέοι, κι όμως, πλέον οι γηραιότεροι εξ αυτών σαραντάρισαν.

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα που συμβαίνουν σε αυτόν τον κόσμο, εκεί που δεν τα περιμένεις. Οι γηραιότεροι millennials πέρυσι έκλεισαν τα σαράντα. Το διανοείσαι; Να είναι κάποιος και millennial και σαραντάρης. Να ανήκει στην cult κατηγορία του "οι σαραντάρηδες ίσον δύο εικοσάρηδες". Κι όμως. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ακόμα και σε μία χώρα σαν τη δική μας που ο κόσμος όλος ενός millennial μπορεί να χωράει μέσα στο παιδικό του δωμάτιο. Λες να ήξερε κάτι σχετικό η Ρένα Βλαχοπούλου όταν τραγουδούσε το Η ζωή αρχίζει στα 40;

Millennials, η γενιά που δεν θα γερνούσε ποτέ

Ποιοι είναι, όμως, οι millennials, η γενιά με το λουστραρισμένο όνομα που πίστεψε ότι δεν θα γερνούσε ποτέ; Σύμφωνα με τη Βικιπαιδεία, σε αυτή ανήκουν όσοι γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1981 και το 1995. Οι από το 1996 μέχρι το 2010 ανήκουν στη γενιά Z. Οι παλαιότεροι, όσοι δηλαδή γεννήθηκαν από το 1965 έως το 1979, στη γενιά X(TC).

Κι αν οι millennials γέρασαν;Mangostar Studio / Getty Images

Τα παράλογα ερωτήματα

Το να κλείνεις τα 40 και να μένεις ακόμη στο σπίτι των γονιών σου δεν είναι σε καμία περίπτωση καλύτερο ή χειρότερο από το να έχεις γίνει γονιός π.χ. στα 20 σου, να έχουν αποκτήσει τα τέκνα σου παιδιά και πλέον να είσαι παππούς. Αλλά εφόσον συμβαίνει αυτό, τότε είσαι και παππούς και millennial.

Ερώτημα πρώτο: Πώς μπορούν να χωρέσουν αυτές οι δύο λέξεις στην ίδια φράση; Ερώτημα δεύτερο: Το να είσαι παππούς, δεν θεωρείται κάτι σαν "ταφόπλακα των νιάτων"; Σαν "το τελευταίο χτύπημα, το οριστικό χτύπημα", που έλεγαν οι Στέρο Νόβα στο Μικρό Αγόρι; Αφήνουμε το ερώτημα αναπάντητο για προσωπικούς μας λόγους.

Γερομιλένιαλς, τα τιμημένα γηρατειά

Πλέον, όπως διαβάζουμε στο ιταλικό Esquire, όλοι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1981 έως το 1985, αποτελούν μία διακριτή κατηγορία εντός των millennials. Είναι οι geriatric millennials, μία φράση που θα μπορούσε να μεταφραστεί ως γερομιλένιαλς ή τα ΚΑΠΗ των μιλένιαλς.

Στα ΚΑΠΗ των μιλένιαλς ανήκω εγώ ο ίδιος προσωπικά που γεννήθηκα το 1982 και οι περίπου συνομήλικοί μου που ζήσαμε για να θυμόμαστε την εποχή που νομίζαμε ότι το Myspace θα επιβεβαιώσει το coolness μας και θα μας κάνει διάσημους ενώ, πλέον, όσων το λέει η καρδούλα μας ακόμη και το παλεύουμε να γίνουμε celebrities, έχουμε αφήσει όλες μας τις σχετικές ελπίδες στο TikTok.

Όσον αφορά τη σχέση μας με την τεχνολογία, βέβαια, τα έχουμε δει όλα. Είμαστε η μόνη χαμένη στο διάστημα γενιά που θυμόμαστε το πώς ήταν η ζωή χωρίς ίντερνετ και παρόλα αυτά μάθαμε να παίζουμε στα δάχτυλα κάθε τελευταία τεχνολογία που έσκασε μύτη. Μεγαλώσαμε με Walkman και γίναμε ενήλικες με iPhone. Συνεννοηθήκαμε τα πρώτα μας ραντεβού μέσω τηλεφώνου και τα τελευταία μέσω Tinder

 > Διάβασε ακόμα: FOMO: Η κατάρα των millennials

Και τα μυαλά στα κάγκελα

Για να γίνουμε και λίγο sui generis πανηλίθιοι ηλικιαστές-σωβινιστές, εμείς οι γερομιλένιαλς, λοιπόν, μπορεί να μην είμαστε η "αδικημένη γενιά του εξήντα" που "ύμνησε" ο Τζιμάκος στο Κάγκελα παντού, αλλά η καλύτερη γενιά που υπήρξε ποτέ. Τα σπάμε. Τζαμάουα. Ακόμα και όταν πέφτουμε νωρίς στο κρεβάτι για να τα βγάλουμε πέρα με το πρωινό ξύπνημα. Ακόμα και όταν αποφεύγουμε τις χορευτικές φιγούρες στα πάρτυ για να μη μας πιάσει η μέση μας. Ακόμα και όταν δεν πίνουμε πολύ αλκοόλ γιατί το hangover δεν μας περνάει πλέον με το να φάμε λίγο τυράκι το πρωί.

 > Διάβασε ακόμα: Millennials και Gen Z: 2 γενιές έτοιμες για επανεκκίνηση μετά την πανδημία

Επιζήσαμε σαν τις κατσαρίδες μία διεθνή οικονομική κρίση, επιζήσαμε και την επισφάλεια για τα πάντα. Πλέον, υπάρχουμε εντός μίας πανδημίας. Λεφτά δεν κάναμε, σπίτια με πισίνα δεν αποκτήσαμε παρεκτός κι αν τα κληρονομήσαμε, οπότε τι μας μένει ως παρηγοριά; Τα νιάτα μας; Μόνο ως ψευδαίσθηση. Οπότε σας τα χαρίζουμε μιας και δεν τα έχουμε. Ας γεράσουμε, λοιπόν, ωραία, ως millennials.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος