Το coming out του Superman

Μία ιστορική στιγμή για το σύμπαν των κόμικς.

Ο Superman είναι η αλήθεια πως έχει περάσει πολλά από την πρώτη φορά που έκανε την εμφάνισή του στις σελίδες των κόμικ της DC, 80 χρόνια πριν. Έσωσε τον κόσμο εκατοντάδες φορές, πέθανε και επέστρεψε στη ζωή, είδε την περσόνα του να πρωταγωνιστεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, αντάλλαξε γροθιές με τον Muhammad Ali και αντιμετώπισε πάσης φύσεως villains. Πλέον, ετοιμάζεται και για κάτι νέο και διαφορετικό.

Ένα διαφορετικό κλισέ

Στο πέμπτο τεύχος της σειράς Superman: Son of Kal-El που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα, ο Jon Kent (γιος του Clark Kent και της Lois Lane) κάνει το coming out του ως bisexual, έχοντας σχέση με τον δημοσιογράφο Jay Nakamura, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της DC. Όπως ακριβώς στην περίπτωση των γονιών του, έτσι και εδώ υπάρχει ένα love story ενός υπερ-ήρωα με έναν δημοσιογράφο.

Η σειρά κόμικ Superman: Son of Kal-El ακολουθεί τον νεότερο Kent στην πορεία του να εξελιχθεί στον επόμενο Superman. Εκτός από τον κάθε φορά 'κακό' παλεύει να αντιμετωπίσει και τα θέματα που δημιουργεί η πολύ βαριά κληρονομιά που κουβαλά. 

Είναι προφανές πως η DC επιδιώκει να επεκτείνει την γκάμα των LGBTQ+ χαρακτήρων της. Yπενθυμίζουμε πως πριν μερικούς μήνες είχε υπάρξει και το coming out του Tim Drake (Robin στο Batman) ενώ λίγο πριν η Batwoman Kate Kane είχε σχέση με γυναίκα. Προηγουμένως -και πάντοτε στο χαρτί- υπήρξαν οι Harley Quinn και Victoria October. 

> Διάβασε ακόμη: Οι σημαντικότερες superhero movies που έρχονται μέχρι το 2023

Ο συγγραφέας, κριτικός τέχνης και podcaster Glen Weldon, που παλαιότερα είχε γράψει ένα βιβλίο για τον Batman αναφέρει σε δηλώσεις του στο CNN πως "το queering χαρακτήρων όπως ο Robin και ο Superman είναι μία προόδος για όλη την pop κουλτούρα. Οι νέοι χαρακτήρες δίνουν κάτι διαφορετικό συγκριτικά με τους προκατόχους τους, δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον στην πλοκή κάθε ιστορίας".

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.