5 cool στιγμές του Βλάσση Μπονάτσου

17 χρόνια χωρίς τον Βλάσση Μπονάτσο.

Γράφει: Esquire Editors 14 Οκτωβρίου 2021

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ένα πολύ έντονο και "θορυβώδες" αγόρι επέστρεψε από την Αμερική στην Ελλάδα. Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η ελληνική, καλλιτεχνική σκηνή είχε εντυπωσιαστεί από την ακαταμάχητη περσόνα που άκουγε στο όνομα Βλάσσης Μπονάτσος. Η συμμετοχή του στο θρυλικό ροκ συγκρότημα Πελόμα Μποκιού τη δεκαετία του '70 και η μεγάλη επιτυχία τους "Γαρύφαλλε Γαρύφαλλε" είχε κάνει το κοινό να ψυλλιαστεί από νωρίς ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με τη θυελλώδη στόφα ενός αυθεντικού ροκ σταρ.

Αληθινά επιδραστικός

Ωστόσο, ήταν εκείνη η πτήση που έφερε τον Μπονάτσο από τις ΗΠΑ στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην οντισιόν για το μιούζικαλ "Evita" το οποίο ανέβαζε εκείνη την εποχή η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο θέατρο Αλίκη, που έμελλε να είναι η αρχή της ένταξης του στο σύνολο του εγχώριου star system, ενός star system που έμελλε να αλλάξει και το ίδιο κάτω από το "βάρος" της δικής του προσωπικότητας. Άλλωστε αυτή δεν είναι η μοίρα όλων των αληθινά επιδραστικών celebrities στον κόσμο; Να πάρουν τον κόσμο που τους αγαπά από το σημείο κίνησης Α και να τον οδηγήσουν αρκετά βήματα παραπέρα, όντας και οι ίδιοι λαμπερά παιδιά του "συστήματος" και τη ίδια στιγμή μοναδικά αυτόνομοι, ανεξάρτητοι, εναλλακτικοί, αληθινοί και αστείοι. 

Φυσικά, ο Βλάσσης πήρε τον ρόλο. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πει σε συνέντευξη της ότι εκείνη τη χρονιά ήταν η μοναδική φορά που κάποιος συμπρωταγωνιστής της πήρε πιο δυνατό χειροκρότημα από την ίδια. Όταν τη ρώτησαν αν αυτό την είχε ενοχλήσει εκείνη απάντησε πως δεν την ένοιαξε καθόλου γιατί χαιρόταν πάρα πολύ όταν άτομα από τον θίασο της ξεχώριζαν και πήγαιναν καλά.

Και ο Βλάσσης, που τότε υποδυόταν τον ρόλο του Τσε Γκεβάρα, το άξιζε. Από την άλλη, ίσως η Αλίκη να μην ερωτεύτηκε τον Μπονάτσο τη στιγμή που άκουσε εκείνο το εκκωφαντικό χειροκρότημα στην "Evita", όπως έχουν υποστηρίξει αρκετοί. Ίσως, ήδη να είχε αρχίσει να ερωτεύεται τη θύελλα που τον ακολουθούσε παντού, τη βροντερή, βραχνή φωνή του, τις πλάκες του που ήταν πάντα τόσο όσο έπρεπε. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Η ιστορία λέει πως ο Μπονάτσος ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να βάλει όρια στην απόλυτη σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ήταν εκείνος που "της έβαλε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι". Δίχως κόπο, πόζα και τουπέ. 

Η συνέχεια στο Womantoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.