Γιατί οι γυναίκες πίνουν νερό στο όνομα του Manolo Blahnik

Ο σχεδιαστής παπουτσιών που έκανε τα όνειρα των γυναικών πραγματικότητα και η ιστορία του.

Γράφει: Esquire Editors 26 Νοεμβρίου 2021

Η Naomi Campbell του έχει χαρίσει τον χαρακτηρισμό "Ο βασιλιάς των παπουτσιών”. Η Carrie Bradshaw, ηρωίδα της σειράς Sex and the City, έχει θυσιάσει το ενοίκιο του σπιτιού της για να αποκτήσει ένα ζευγάρι παπουτσιών με την υπογραφή του. Η εκρηκτική Bianca Jagger έγραψε ιστορία όταν έκανε την είσοδο της στο Studio 54 επάνω σε άλογο, φορώντας παπούτσια του. Η Rihanna, η πριγκίπισσα Diana, η Meghan Markle και η Kate Middleton, η Celine Dior και η Olivia Palermo, η Michele Obama και η Beyonce. Αυτές και ακόμα περισσότερες διάσημες γυναίκες με μεγάλη επιρροή στον κόσμο της μόδας υποκλίνονται στο ταλέντο του σχεδιαστή υποδημάτων, Manolo Blahnik.

Το προφίλ και ο μύθος

"Είναι το μόνο πράγμα που με εμπνέει. Εμπνέομαι από τα όνειρα. Ποιος ενδιαφέρεται για όλα τα υπόλοιπα;” Ο Manolo Blahnik γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1942 στη Σάντα Κρουζ Ντε Λα Πάλμα, την πρωτεύουσα της ισπανική νήσου Λα Πάλμα. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης φυτειών μπανάνας και ο ίδιος μεγάλωσε σε ένα ήρεμο, δίπλα στη φύση περιβάλλον στις Κανάριες Νήσους.

> Διάβασε ακόμη: Όλα εκείνα που κάνουν ακαταμάχητες τις Παριζιάνες

Η αγάπη του για τα υποδήματα έγινε εμφανής από πολύ μικρή ηλικία, αφού ο ίδιος χρησιμοποιούσε την παιδική φαντασία του για να δημιουργήσει μικροσκοπικά παπούτσια για ιγκουάνα με περιτύλιγμα από καραμέλες. Την ίδια αγάπη για τα υποδήματα, ωστόσο, έτρεφε και η ισπανίδα μητέρα του, η οποία κατασκεύαζε τα δικά της παπούτσια με τη βοήθεια ενός τεχνίτη της περιοχής.

Μεγαλώνοντας, ο Manolo Blahnik μετακομίζει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γενεύη. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξη του: "Ήταν ένα μακρύ ταξίδι. Ο πατέρας μου θεώρησε ότι έπρεπε να σπουδάσω νομική, οπότε μπήκα στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και ολοκλήρωσα το πρώτο εξάμηνο, αλλά δεν ήταν για μένα. Επομένως, ζήτησα αν θα μπορούσα να μεταπηδήσω στη λογοτεχνία, αλλά ούτε κι αυτό απολάμβανα. Οπότε πήρα την άδεια να σπουδάσω τέχνη και να βρω τον δρόμο μου. Ήθελα να κάνω κάτι δημιουργικό, κάτι με τα χέρια μου”.

> Διάβασε ακόμη: Το House of Gucci σαν ένα υπέροχο ταξίδι στην Ιταλία

Το 1965, βρίσκει τον Manolo Blahnik στην πόλη του Φωτός, το Παρίσι, για να συνειδητοποιήσει αργότερα πως η γαλλική νοοτροπία δεν του ταιριάζει. Ωστόσο, κατά την παραμονή του εκεί είχε την τύχη να γνωρίσει τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Paloma Picasso όσο εκείνος εργαζόταν σε ένα κατάστημα ρούχων παράλληλα με τις σπουδές του στην τέχνη και τη σκηνογραφία.

 

 

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.