
Το Χόλιγουντ πάει Δράμα για γυρίσματα
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ταινία δράσης που θα γυριστεί μετά το Πάσχα με πρωταγωνιστή τον Robert De Niro.
Με επίκεντρο την πόλη της Δράμας και με το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων να έχουν ολοκληρωθεί ήδη, μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή με πιθανή συμμετοχή του Robert De Niro αναμένεται να "προσγειωθεί" στην ανατολική Μακεδονία, με γνωστές αλλά και λιγότερο γνωστές γωνιές της να μετατρέπονται σε location κινηματογραφικών γυρισμάτων.
"Η εταιρία παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας προσέγγισε αρχικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό να κάνει αυτοψία σε συγκεκριμένους χώρους, οι οποίοι πιθανόν να ενδιέφεραν τον σκηνοθέτη της. Πρόκειται για μια ταινία δράσης που, όπως έχουμε πληροφορηθεί, θα σχετίζεται με ένα πρώην κατάδικο, ταινία που απαιτεί συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις, οι οποίες έχουν μάλιστα προχωρήσει", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Παπαθεοδώρου, εκτιμώντας πως μια τέτοια παραγωγή θα εμπλέξει και πληθυσμό αλλά και επαγγελματίες της πόλης της Δράμας και όχι μόνο.
Σημαντικό δε για την περιοχή είναι, όπως ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, το ιδιαίτερα σοβαρό ενδεχόμενο να συμμετέχει στα γυρίσματα σε πρωταγωνιστικό ρόλο και μεγάλος αστέρας του διεθνούς και του αμερικανικού κινηματογράφου. "Έχουμε ακούσει πως στην ταινία θα συμμετέχει -μεταξύ άλλων- ο διάσημος ηθοποιός Robert De Niro, είδηση που μάλιστα έχει κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία και, όπως είναι φυσικό, έχει ενθουσιάσει τους Δραμινούς- και όχι μόνο", ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.
Οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα από τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν ακόμη και γυρίσματα σκηνών με ειδικά πρακτικά εφέ και εκρήξεις, "χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση για το φυσικό περιβάλλον".
Όπως εξήγησε επί της διαδικασίας ο κ. Παπαθεοδώρου, μέχρι σήμερα έχουν καταφτάσει στελέχη της παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας όπως και υπεύθυνος για τη φωτογραφία της στους δήμους Προσοτσάνης, Δράμας και Παρανεστίου, ενώ ακόμη και σήμερα η ταινία είναι "καθ' όλα έτοιμη για να ξεκινήσει η παραγωγή της σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις και σε ό,τι αφορά τα συναρμόδια υπουργεία". Χρονικά δε, η τελευταία ενημέρωση που έχει φτάσει στην Περιφέρεια είναι πως εξαιτίας της έξαρσης της Covid-19, τα γυρίσματα έχουν μεταφερθεί μερικές ημέρες μετά τον αρχικό χρόνο εκκίνησης, στα τέλη του ερχόμενου Απριλίου, αμέσως μετά το Πάσχα.
Φυσικά "σκηνικά"
Στις περιοχές αυτές, στο στόχαστρο είναι το σπήλαιο του Αγγίτη, το οποίο "ενθουσίασε ως τοποθεσία με τα φυσικά του χαρακτηριστικά τους ανθρώπους της παραγωγής", το Καπνολογικό Ινστιτούτο της Δράμας, ένα "ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό της πόλης", στο οποίο αναμένεται να γυριστούν εξωτερικές και εσωτερικές σκηνές, αλλά και εξωτερικά location κοντά στην ορεινό όγκο και τη γέφυρα Παρανεστίου, μονοπάτια και φυσικά τοπία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικιλία γυρισμάτων.
Η συνέχεια στο TheToc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τι κάνουν διαφορετικά οι διανοητικά δυνατοί άνθρωποι, σύμφωνα με την επιστήμη
Μερικοί άνθρωποι είναι "φτιαγμένοι" με τέτοιο τρόπο που στα μάτια μας δείχνουν -και είναι- πιο ανθεκτικοί, χωρίς να λυγίζουν. Αυτοί λοιπόν, έχουν συγκεκριμένες συνήθειες, λένε οι επιστήμονες. Τις παραθέτουμε εντός για να τους αναγνωρίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤο ρόφημα που σε ενυδατώνει καλύτερα από το νερό
Όταν κάνει ζέστη δεν είναι μόνο το νερό που σώζει. Οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι υπάρχει ένα καθημερινό ρόφημα που κρατάει το σώμα πιο ενυδατωμένο και για περισσότερο χρόνο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΜαριγκόνα-Μαριπόζα: Όλοι εναντίον δύο γυναικών
Κάτι γίνεται λάθος, δεν μπορεί. Αν δείτε τα απαίσια σχόλια που γίνονται για τις δύο γυναίκες που απλά πήγαν να δουν το ματς της Εθνικής μας με την Ισπανία, απλά θα σαστίσετε.
Γραφει Γιαννης ΤσακαλοςΔείτε την τέλεια παραλία με άμμο στην Αττική
Η τέλεια αμμουδιά υπάρχει στην Αττική και μάλιστα απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Χρυσή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και ηλιοβασίλεμα που θυμίζει νησί.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑν έχεις κινητό Android, μην χρησιμοποιείς αυτόν τον browser
Αυτός ο browser σε κινητό Android μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά συλλέγει τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων. Δες πώς να προστατευτείς με εναλλακτικούς browsers.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΟι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους
Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.