Το Χόλιγουντ πάει Δράμα για γυρίσματα

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία ταινία δράσης που θα γυριστεί μετά το Πάσχα με πρωταγωνιστή τον Robert De Niro.

Γράφει: Esquire Editors 22 Ιανουαρίου 2022

Με επίκεντρο την πόλη της Δράμας και με το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων να έχουν ολοκληρωθεί ήδη, μια μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή με πιθανή συμμετοχή του Robert De Niro αναμένεται να "προσγειωθεί" στην ανατολική Μακεδονία, με γνωστές αλλά και λιγότερο γνωστές γωνιές της να μετατρέπονται σε location κινηματογραφικών γυρισμάτων.

"Η εταιρία παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας προσέγγισε αρχικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με σκοπό να κάνει αυτοψία σε συγκεκριμένους χώρους, οι οποίοι πιθανόν να ενδιέφεραν τον σκηνοθέτη της. Πρόκειται για μια ταινία δράσης που, όπως έχουμε πληροφορηθεί, θα σχετίζεται με ένα πρώην κατάδικο, ταινία που απαιτεί συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις, οι οποίες έχουν μάλιστα προχωρήσει", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM" ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Παπαθεοδώρου, εκτιμώντας πως μια τέτοια παραγωγή θα εμπλέξει και πληθυσμό αλλά και επαγγελματίες της πόλης της Δράμας και όχι μόνο.

Σημαντικό δε για την περιοχή είναι, όπως ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου, το ιδιαίτερα σοβαρό ενδεχόμενο να συμμετέχει στα γυρίσματα σε πρωταγωνιστικό ρόλο και μεγάλος αστέρας του διεθνούς και του αμερικανικού κινηματογράφου. "Έχουμε ακούσει πως στην ταινία θα συμμετέχει -μεταξύ άλλων- ο διάσημος ηθοποιός Robert De Niro, είδηση που μάλιστα έχει κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία και, όπως είναι φυσικό, έχει ενθουσιάσει τους Δραμινούς- και όχι μόνο", ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις κρίθηκε αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα από τα αρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν ακόμη και γυρίσματα σκηνών με ειδικά πρακτικά εφέ και εκρήξεις, "χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση για το φυσικό περιβάλλον".

Όπως εξήγησε επί της διαδικασίας ο κ. Παπαθεοδώρου, μέχρι σήμερα έχουν καταφτάσει στελέχη της παραγωγής της συγκεκριμένης ταινίας όπως και υπεύθυνος για τη φωτογραφία της στους δήμους Προσοτσάνης, Δράμας και Παρανεστίου, ενώ ακόμη και σήμερα η ταινία είναι "καθ' όλα έτοιμη για να ξεκινήσει η παραγωγή της σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις και σε ό,τι αφορά τα συναρμόδια υπουργεία". Χρονικά δε, η τελευταία ενημέρωση που έχει φτάσει στην Περιφέρεια είναι πως εξαιτίας της έξαρσης της Covid-19, τα γυρίσματα έχουν μεταφερθεί μερικές ημέρες μετά τον αρχικό χρόνο εκκίνησης, στα τέλη του ερχόμενου Απριλίου, αμέσως μετά το Πάσχα.

Φυσικά "σκηνικά"

Στις περιοχές αυτές, στο στόχαστρο είναι το σπήλαιο του Αγγίτη, το οποίο "ενθουσίασε ως τοποθεσία με τα φυσικά του χαρακτηριστικά τους ανθρώπους της παραγωγής", το Καπνολογικό Ινστιτούτο της Δράμας, ένα "ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό της πόλης", στο οποίο αναμένεται να γυριστούν εξωτερικές και εσωτερικές σκηνές, αλλά και εξωτερικά location κοντά στην ορεινό όγκο και τη γέφυρα Παρανεστίου, μονοπάτια και φυσικά τοπία, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικιλία γυρισμάτων.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.