#HairHasNoGender | Η/Το Lex αφηγείται το πώς τα μαλλιά μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις πραγματικά όμορφη

"Πλέον, όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη βλέπω κάτι που στα 15 μου θα με έκανε να νιώθω πολύ χαρούμενη".

Γράφει: Esquire Editors 13 Μαρτίου 2022

Η μόδα, τα μαλλιά, η σεξουαλικότητα, δεν έχουν φύλο. Κατ' αναλογία του #FashionHasNoGender, το Pantene λανσάρει τη νέα καμπάνια του, #HairHasNoGender, με στόχο να περάσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: Ο καθένας από εμάς, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί να κάνει ό, τι χτένισμα ή κούρεμα επιθυμεί.

Εν έτει 2022, κρίνεται πολύ σημαντικό να σπάσουν όλα τα στερεότυπα που συνοδεύουν εδώ και δεκαετίες την εμφάνιση των ανθρώπων, και πιο συγκεκριμένα, το στιλ των μαλλιών τους. Αυτό επιχειρεί να κάνει και το tv spot του Pantene, που "αγκαλιάστηκε" αμέσως από χιλιάδες τηλεθεατές ενώ έγινε viral στα social media σε χρόνο dt. Γιατί, απ' ότι φαίνεται, η κοινωνία δείχνει σιγά σιγά πιο έτοιμη να αποδεχτεί κάθε τι διαφορετικό - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να διανύσουμε.

Η/το Lex είναι μια από τις πρωταγωνίστριες της εν λόγω καμπάνιας που, μέσα από την ξεχωριστή εμφάνισή της, επιχειρεί να διαδώσει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε νεότερα παιδιά, που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και πιθανόν παλεύουν με τις δικές τους ανασφάλειες και φόβους. Ως άνθρωπος που έζησε και μεγάλωσε μέσα στην Τέχνη - απόφοιτη Καλλιτεχνικού σχολείου, σπουδές σε makeup και fashion design, modelling, περφόρμανς και drag shows -, είναι αλήθεια ότι περιβαλλόταν από ανοιχτόμυαλα άτομα που πάντα έδειχναν τη στήριξη και την αποδοχή τους. Γι' αυτό και υποστηρίζει με σθένος ότι οι σωστοί άνθρωποι γύρω σου, αυτοί που σε αγαπούν και σε αποδέχονται πραγματικά, είναι και αυτοί που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς και θα σε αφήσουν ελεύθερο να ψάξεις αληθινά τον εαυτό σου.

#HairHasNoGender | Η/Το Lex αφηγείται το πώς τα μαλλιά μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις πραγματικά όμορφη

"Χρειάζεται πολύ κουράγιο, αγώνα, προσπάθεια από όλους μας αλλά και να μην φοβόμαστε να δείχνουμε ότι είμαστε εδώ".

Για τη/το Lex τα μαλλιά ήταν ανέκαθεν στοιχείο της ταυτότητάς της, ένα στοιχείο που, όπως δηλώνει, τη χαρακτηρίζει 100% και τη βοηθά να εξωτερικεύσει το μέσα της, τα συναισθήματά της, όλο της τον εαυτό. Έχει περάσει από όλα τα στάδια πειραματισμού στην αναζήτηση του εαυτού της, από emo φράντζες και goth στιλ μέχρι πιο masculine, για να καταλήξει στα σγουρά, μακριά μαλλιά που την κάνουν να αισθάνεται πιο όμορφη και θηλυκή από ποτέ.

Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στην backstage φωτογράφηση, που το τέλειο μακιγιάζ αλλά και οι υπέροχες, γεμάτες όγκο μπούκλες της, έκλεψαν την παράσταση "γράφοντας" τέλεια στον φακό.

MMMM
MMMM

Όσο για το πώς βλέπει τα πράγματα μελλοντικά; Αυτό που ελπίζει να παγιωθεί στην κοινωνία είναι η ορατότητα και η αποδοχή να περιλαμβάνει και τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι είναι άνθρωποι που υπάρχουν, που κάνουν κανονικά τη ζωή τους όπως όλος ο κόσμος και δεν διαφέρουν σε κάτι, πράγμα που βέβαια βλέπει ότι σιγά σιγά κατακτάται. "Χρειάζεται πολύ κουράγιο, αγώνα, προσπάθεια από όλους μας αλλά και να μην φοβόμαστε να δείχνουμε ότι είμαστε εδώ".

Δείτε εδώ το backstage video:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου