Ο γάτος που γύρισε από το κρύο, 5 χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Ο Τζο ο Μονόφθαλμος, παλαιότερα γνωστός ως Ντέξτερ, βρέθηκε σε μια πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου, στην ανατολική Σκωτία.

Ένας γάτος βρέθηκε ξανά με την ιδιοκτήτριά του, πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του, στο τέλος μιας περιήγησης που τον οδήγησε σε μια σκωτσέζικη πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου, απ’ όπου τον απομάκρυναν με ελικόπτερο, όπως έγινε γνωστό από μια σκωτσέζικη φιλοζωική εταιρεία.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης SSPCA

'Σώσαμε με επιτυχία έναν γάτο που βρέθηκε σε μια πετρελαϊκή πλωτή εξέδρα, σε ένα κοντέινερ, το οποίο προερχόταν από το Πίτερχεντ', στην ανατολική Σκωτία, ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου η οργάνωση SSPCA (Scottish Society for Prevention of Cruelty to Animals).

Ο γάτος που γύρισε από το κρύο, 5 χρόνια μετά την εξαφάνισή τουSSPCA

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γάτος, που διασώθηκε στις 22 Απριλίου, εντοπίστηκε σε ένα εμπορευματοκιβώτιο στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας. 'Δεν γνωρίζουμε πως ο γάτος βρέθηκε εκεί κάτω, όμως πήγαμε στο ελικοδρόμιο σήμερα το πρωί για να τον παραλάβουμε', εξήγησε η Έιμι Φίντλεϊ, μέλος της SSPCA.

> Διάβασε ακόμα: Συγγραφείς και γάτες, ένας αιώνιος έρωτας

Κυκλοφορούσε με νέο όνομα

Τα τελευταία χρόνια, ο γάτος σύχναζε στη φυλακή του Πίτερχεντ, όπου το προσωπικό τον τάιζε και τον είχε ονομάσει Τζο ο Μονόφθαλμος. Όμως, όταν είδαν την ηλεκτρονική ταυτότητα που έφερε, η φιλοζωική εταιρεία ανακάλυψε ότι το πραγματικό όνομά του ήταν Ντέξτερ και ότι είχε χαθεί πριν από 5 χρόνια.

> Διάβασε ακόμα: Πώς μπορείς να βοηθήσεις τα αδέσποτα στην κακοκαιρία

'Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που τον φρόντισαν το διάστημα που είχε εξαφανιστεί, όμως είμαστε περισσότερο χαρούμενοι που μπορέσαμε να τον επιστρέψουμε στην αρχική ιδιοκτήτριά του, χάρη στο τσιπάκι του', εξήγησε η οργάνωση. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.