Ron Galella, ο πιο γνωστός Αμερικανός φωτογράφος διασήμων

Με σπασμένα δόντια, με σκισμένα χείλη, ένας τύπος που τον έλεγαν Ron Galella έγινε διάσημος κάνοντας τη ζωή της Jackie Kennedy Onassis αβίωτη.

Τον περασμένο Απρίλιο έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών, ο Ron Galella, ο πιο διάσημος -ίσως και πιο 'βαρεμένος'- παπαράτσο αυτού του κόσμου και το αμερικανικό Esquire θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του αναδημοσιεύοντας μία συνέντευξή του από το τεύχος του περιοδικού που είχε κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 1972. Από αυτή, που όζει από τη χρήση ενός discourse μάλλον ξεπερασμένου, μισογυνικού, προσβλητικού και σίγουρα μηνύσιμου στη #MeToo εποχή που ζούμε, κρατήσαμε την ουσία της, απλώς και μόνο για να δούμε τι τύπος ήταν αυτός ο Galella.

Ron Galella, ο πιο γνωστός Αμερικανός φωτογράφος διασήμων Getty Images

Τα τρομαγμένα καρέ της Jackie

Υπήρξε μια εποχή, λοιπόν, που ο μακαρίτης ο Ron Galella έκανε τα πάντα για να απαθανατίσει με την κάμερά του τη Jackie Kennedy Onassis, σε χιλιάδες καρέ, συνήθως σε πόζα 'τρομαγμένου ελαφιού'. Την ακολουθούσε σε ΗΠΑ και Ευρώπη, έξω από το σπίτι της ή σε ποδηλατόδρομους στο Central Park. Μάλιστα, το 1969, οι δυο τους είχαν εμπλακεί σε μια τεράστια δικαστική διαμάχη με αλληλομηνύσεις, που κατέληξαν σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

JACKIE KENNEDY ONASSIS, RON GALELLA Getty Images

Σύμφωνα με όσα παραδέχεται ο ίδιος στη συνέντευξή του, η εμμονή του με την κάποτε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών πήγαζε από το γεγονός ότι ήταν απρόσιτη και μη-συνεργάσιμη μαζί του (όπως λέει, άλλοι celebrities της εποχής πόζαραν με ευχαρίστηση στον φακό του).

JACKIE KENNEDY ONASSIS, ARI ONASSIS Getty Images

Αυτό, βέβαια, από μόνο του είναι ιδιαίτερα προβληματικό. Μάλιστα, πίστευε μέσα στο 'ταραγμένο' του μυαλό ότι με τη δουλειά που έκανε εκπλήρωνε ένα 'λειτούργημα', καθώς οι φωτογραφίες του ικανοποιούσαν την περιέργεια του κόσμου του πολύ του λίγου για τη ζωή της Jackie Kennedy Onassis και τον ψυχαγωγούσαν.

> Διάβασε ακόμα: Τα Άπαντα των επιτευγμάτων του Αριστοτέλη Ωνάση

Ο Galella, βέβαια, είχε πληροφοριοδότες που τον ενημέρωναν για τις κινήσεις όχι μόνο της Πρώτης Κυρίας αλλά και των άλλων 'θηραμάτων' του, τους οποίους δωροδοκούσε. Επίσης, συχνά μεταμφιεζόταν για να μη γίνεται αντιληπτός. Είχε όμως και κάποιους 'κανόνες ηθικής'. Για παράδειγμα, δεν ακολουθούσε τις γυναίκες στις τουαλέτες. Ασχολίαστο.

JACKIE KENNEDY ONASSIS Getty Images

Με σπασμένα δόντια, με σκισμένα χείλη

Στις χειρότερες στιγμές που είχε ζήσει -μέχρι τη στιγμή της συνέντευξης- λόγω του επαγγέλματός του, ανέφερε πως ενίοτε οι σωματοφύλακας των stars ήταν βίαοι μαζί του, κοινώς τον πλάκωναν στο ξύλο, π.χ. σπάζοντάς του δόντια και σχίζοντας τα χείλη του.

> Διάβασε ακόμα: Μία βόλτα στην άγρια Νέα Υόρκη των 70s

Κάτι τελευταίο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Jackie Kennedy Onassis τον εντόπισε κάποτε, του τσίμπησε τους καρπούς, τον κοίταξε στα μάτια και του είπε: 'Με πληγώνεις επί τρεις μήνες'. Αυτό, εκείνος, εξέλαβε ότι τη συνάρπαζε.  

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης