Τι μάθαμε -αν μάθαμε κάτι- από τη δίκη Johnny Depp - Amber Heard

Το δικαστικό δράμα έλαβε τέλος και αυτά είναι τα συμπεράσματά μας μέχρι στιγμής.

Αν δεν έχει πάρει τίποτα απολύτως το αυτί σου για τη δικαστική διαμάχη Johnny Depp-Amber Heard, λογικά μένεις σε κάποιο άλλο πλανήτη. Το δικαστικό δράμα που θα ζήλευε μέχρι και ο αείμνηστος Φώσκολος έριξε χθες -φαινομενικά τουλάχιστον- τίτλους τέλους με την ετυμηγορία να υποχρεώνει τη Heard να καταβάλλει το ποσό των 10 και 5 εκατ. δολ. σε αποζημίωση στον Depp και τους ενόρκους αντίστοιχα. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η πρώην σύζυγος του ηθοποιού τον δυσφήμισε μέσω του άρθρου της στη Washington Post, στο οποίο περιέγραφε ένα καθεστώς ενδοοικογενειακής κακοποίησης από σύντροφό της.

Μπορεί να μην τον κατονόμαζε, αλλά ήταν ηλίου φαεινότερο ότι επρόκειτο για τον Depp, γεγονός που παρέβαινε την προϋπάρχουσα μεταξύ τους συμφωνία για μη δημοσιοποίηση στοιχείων στο πλαίσιο ενός διακανονισμού διαζυγίου ύψους 7 εκατ. δολαρίων. Σε απλά ελληνικά, οι ένορκοι τάχθηκαν τελικά με την εκδοχή του Depp, κρίνοντας εκτός νομικών ορίων την πρόθεση της Heard να θεωρεί εαυτόν επιζήσασα κακοποίησης. 

Τι αποκομίσαμε λοιπόν από όλη αυτήν την κατάσταση πέρα από απελπισία και θλίψη; Όλο και κάτι εποικοδομητικό υπάρχει. 

Ουδείς υπεράνω του κουτσομπολιού, ούτε το λαμπερό Χόλιγουντ

Τα σκάνδαλα πουλάνε όπου κι αν συμβαίνουν, είτε στην Ψαροκώσταινα, είτε στο Χόλιγουντ.

>Διάβασε ακόμη: Γιατί όλο το Ίντερνετ στηρίζει τον Johnny Depp

Όταν αποδομούνται είδωλα -ειδικά η διαδικασία- το κοινό αισθάνεται λίγο πιο κοντά στη διασημότητα που δεν έχει, σύμφωνα με την ψυχολογία μάλιστα νιώθει καλύτερα με τη ζωή που δεν απέκτησε. 

Ευτυχώς που υπάρχουν τα διαζύγια

Όποιος κι αν πιστεύεις ότι έχει δίκιο, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί οι δύο έπρεπε να χωρίσουν. Έχει καταστεί σαφές ότι ο γάμος τους ήταν βαθιά τοξικός με τη σωματική και ψυχολογική βία να αποτελεί ρουτίνα του ζευγαριού. Το τρίπτυχο καβγάδες-κατάχρηση ουσιών-επίδειξη δύναμης δε μπορεί να αποτελέσει πυρήνα μίας επιτυχημένης σχέσης με γάμο ή χωρίς. Το πώς θα επιβιώσουν μετά από μία μακρά περίοδο που έβλεπαν την προσωπική τους ζωή κρεμασμένη στα μανταλάκια, είναι ένα άλλο θέμα. Ο καθένας στρώνει όπως κοιμάται στην τελική. 

Ουδείς αναμάρτητος

Προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόσοι πολλοί έσπευσαν να πανηγυρίσουν με τη νίκη του Depp. Άσχετα από το αν η Heard λειτούργησε σα να έκανε ό,τι μπορούσε για να χάσει, άσχετα επίσης αν το αποτέλεσμα (μάλλον) ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, δε θυμάμαι να περιβάλλεται ο πρώην σύζυγός της από κάποιο φωτοστέφανο. Κανείς από τους δύο δεν ήταν σωστός, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Για την ακρίβεια, και στους δύο αξίζει όσκαρ κακοποιητικής συμπεριφοράς και όσοι είναι διατεθειμένοι να συγχωρήσουν τα πάντα στον Depp επειδή είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός με τεράστια πορεία, θα πρέπει να το σκεφτούν καλύτερα. 

>Διάβασε ακόμη: Η 'βασιλική' επιστροφή του Johnny Depp στον κινηματογράφο

... και η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

Οι servers της Washington Post βρίσκονται στο Fairfax County της Virginia. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο διεξήχθη εκεί ο δικαστικός μαραθώνιος, αφού τεχνικά εκεί "συνέβησαν" οι πράξεις της Heard "εναντίον" του Depp. Εν ολίγοις δηλαδή, ο σημερινός νομικός μηχανισμός είναι σχεδόν εντελώς ανίκανος να διαχειριστεί την πραγματικότητα των διαδικτυακών εγκλημάτων. Κανείς δε θέλει να μάθει τι θα συνέβαινε σε αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα...

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.