O Bill Gates δε θέλει να ανήκει στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Η γενναία δωρεά δισεκατομμυρίων από την προσωπική του περιουσία για φιλανθρωπικό σκοπό.

Γράφει: Esquire Editors 15 Ιουλίου 2022

Όσο κι αν το όνομά του βρίσκεται στη δεκάδα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Bill Gates επιθυμεί αυτό να αλλάξει. Πιο αναλυτικά, ο ιδρυτής της Microsoft δήλωσε πως δεσμεύεται να μεταφέρει 20 δισεκατομμύρια στον φιλανθρωπικό οργανισμό του Bill & Melinda Gates Foundation από την προσωπική του περιουσία. 

Αυτό σημαίνει πως σύμφωνα με τα στοιχεία, ο οργανισμός θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα έξοδά του και από 6 να γίνουν 9 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο μέχρι το 2026, όπως επεσήμανε ο Gates.

Τι δηλώνει σχετικά ο ίδιος ο Bill Gates


"Θα κατέβω θέσεις και κάποια στιγμή θα αφαιρεθώ από τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το να δώσω αυτά τα χρήματα δεν είναι καθόλου θυσία. Νιώθω προνομιούχος που ασχολούμαι με την αντιμετώπιση αυτών των σπουδαίων προκλήσεων", δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, προσθέτοντας πως "πιστεύω πως έχω την υποχρέωση να επιστρέψω τους πόρους στην κοινωνία με τρόπο που έχουν σπουδαιότερο αντίκτυπο για τη βελτίωση ζωών".

Η συνέχεια στο HarpersBazaar.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης