O Jean-Paul Belmondo έκανε το "έγκλημα" αφόρητα σέξι

Ο διάσημος ηθοποιός με τη σπασμένη μύτη και τα πρησμένα χείλια έφυγε σαν χθες από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών.

Γράφει: Esquire Editors 06 Σεπτεμβρίου 2022

Ήταν το "ζόρικο" παιδί του γαλλικού κινηματογράφου, το πιο περιζήτητο πρόσωπο του γαλλικού Νέου Κύματος στο σινεμά, ο γοητευτικός "αλήτης" που άφησε πίσω του τα ρινγκ του μποξ για μία μεγάλη καριέρα στη μεγάλη οθόνη, που τελικά μάγεψε την παγκόσμια σοουμπίζ της εποχής του, που σαγήνευσε μερικές από τις πιο όμορφες γυναίκες στον πλανήτη. Ο Jean-Paul Belmondo, που "έφυγε" από τη ζωή στις 6 Σεπτεμβρίου του 2021 και υπήρξε ο άντρας που ενέπνευσε τον μεγάλο Jean-Luc Godard, ο "κακός" που το ευρωπαϊκό κοινό αγκάλιασε όσο λίγους σταρ της γενιάς του.

Τα "άσχημα" χαρακτηριστικά του, τον έκαναν ακόμη πιο σέξι

Το πρόσωπο του όμορφο και ταυτόχρονο σκληρό, αληθινό, γηίνο. Τελικά σέξι και απόλυτα φωτογενές. Η σπασμένη μύτη του, παρακαταθήκη από τον καιρό που ο Jean-Paul έπαιζε ξύλο σαν ερασιτέχνης μποξέρ στα παριζιάνικα ρινγκ της δεκαετίας του '40, ποτέ δεν τον εμπόδισε να θεωρηθεί ένας από τους πιο εντυπωσιακούς άνδρες του σινεμά, τα πρησμένα χείλια του, σημάδι της άγριας ζωής του, έγιναν σταδιακά το σήμα κατατεθέν του και ταίριαξαν τελικά τόσο πολύ με το τσιγάρο που κρεμόταν από το στόμα του.

Από τα μέσα της δεκαετίας του '50 και για μία ολόκληρη δεκαετία ο Belmondo γύριζε περίπου 5 ταινίες τον χρόνο. Ήταν ο ήρωας του "Με κομμένη την ανάσα", μία από τις εμβληματικότερες ταινίες του Γκοντάρ, ήταν ο "Τρελός Πιερό", σε ένα φιλμ σταθμό για τον γαλλικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 1960. Ήταν ο πολυφωτογραφημένος σύντροφος της Ούρσουλα Άντρες, μίας από τις μεγαλύτερες αντρικές φαντασιώσεις του παγκόσμιου σινεμά. Ήταν ο συνιδρυτής της γαλλικής, ιστορικής ομάδας Παρί Σεν Ζερμέν γιατί λάτρευε το ποδόσφαιρο. Ήταν "επικίνδυνος", αλλά τζέντλεμαν, ήταν ριψοκίνδυνος, αλλά ευγενικός.

Για την ακρίβεια ο Jean-Paul Belmondo ήταν ο ηθοποιός που δεν δέχτηκε ποτέ να έρθει ένας κασκαντέρ για να γυρίσει τις πιο τρομακτικές σκηνές στις ταινίες του. Είχε πηδήξει από ύψη, είχε οδηγήσει αυτοκίνητα που έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, είχε κυληστεί σε δρόμους και χώματα κυνηγώντας τον "εχθρό" και την ίδια ακριβώς ήταν και ο ίδιος απόλυτα αντι-σταρ. Ένας περίπλοκος κινηματογραφικός χαρακτήρας στο λευκό πανί, αλλά και στη ζωή, ένα πρότυπο πολύ μακριά από τα σημερινά αστέρια του Χόλιγουντ.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου