Οι 25 πιο επιδραστικές γυναίκες για το 2022

Η Meghan Markle, η Billie Eilish και η Sanna Marin ανάμεσα στις γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή, σύμφωνα με τους Financial Times.

Γράφει: Esquire Editors 02 Δεκεμβρίου 2022

Οι Financial Times δημοσίευσαν την ετήσια λίστα τους με τις 25 πιο επιδραστικές γυναίκες παγκοσμίως για το 2022. Η βρετανική εφημερίδα ξεχώρισε τις γυναίκες από τις κατηγορίες 'αρχηγοί', 'ηρωίδες' και 'δημιουργοί' που είχαν τη μεγαλύτερη επιρροή μέσα στη χρονιά.

Λίστα για κάθε γούστο

Μερικές από τις πιο δυναμικές γυναίκες, όπως οι Abigail E Disney, Jamie Lee Curtis, Marina Silva, Beth Mead, Christiane Amanpour, Marina Abramović και Nicola Sturgeon έγραψαν για την επιρροή που άσκησαν οι 25 γυναίκες με το έργο τους, ανάμεσα στις οποίες είναι πολιτικοί και καλλιτέχνιδες. Η Marina Abramović, σημείωσε χαρακτηριστικά "μόλις είδα κάτι πολύ σημαντικό” για τη δουλειά της Anne Imhof, μια παρατήρηση που ισχύει για το έργο όλων των γυναικών που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, όπως αναφέρουν και οι Financial Times.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Sanna Marin, που δέχτηκε σεξιστικές επιθέσεις μετά τη διαρροή προσωπικού της βίντεο, η πρωθυπουργός Mia Mottley των Barbados που στήριξε την αποδέσμευση από το βρετανικό στέμμα, αλλά και η σύζυγός του πρίγκιπα Harry, Meghan Markle με την προώθηση των γυναικείων φωνών μέσω του podcast της, βρίσκονται στη λίστα της εφημερίδας.

Η συνέχεια στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος