O John Malkovich στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Tον Φεβρουάριο ο μεγάλος ηθοποιός έρχεται στην Αθήνα με την πολυαναμενόμενη παράσταση "Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι" του Bernard-Marie Koltès.

Γράφει: Esquire Editors 20 Ιανουαρίου 2023

Πριν λίγους μήνες τον απολαύσαμε στο Ηρώδειο όπου υποδύθηκε το ρόλο ενός κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Beethoven, του Chopin, του Prokofiev, και άλλων σπουδαίων συνθετών είναι κουραστική και θλιβερή. Τώρα ο κορυφαίος ηθοποιός John Malkovich επιστρέφει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης από 9 έως 12 Φεβρουαρίου στην πολυαναμενόμενη παράσταση "Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι" του Bernard-Marie Koltès.

Το τρομερό παιδί του ρωσικού θεάτρου που σαρώνει τις σκηνές της Ευρώπης, εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς σκηνοθετών, Timofey Kulyabin, που γνωρίσαμε στην Ελλάδα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2018 με τις συγκλονιστικές "Τρεις αδερφές" του Anton Chekhov δοσμένες εξολοκλήρου στη νοηματική γλώσσα, καθοδηγεί τον διακεκριμένο με υποψηφιότητες για Όσκαρ, John Malkovich και την εξίσου παγκόσμιου βεληνεκούς, με θαυμαστή κινηματογραφική και θεατρική καριέρα, πολυβραβευμένη Λιθουανή ηθοποιό Ingeborga Dapkunaite σε ένα από τα πιο μυστηριώδη έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου. Η Ελλάδα και η Κεντρική Σκηνή της Στέγης γίνονται ο πρώτος σταθμός της διεθνούς περιοδείας της παράστασης μετά την πρεμιέρα της στο Dailes teātris, στη Ρίγα της Λετονίας, τον Μάιο του 2022.

Λίγα λόγια για την παράσταση

"Αν βαδίζετε έξω, αυτήν την ώρα και σ' αυτό το μέρος, είναι επειδή ποθείτε κάποιο πράγμα που δεν έχετε, κι αυτό το πράγμα, εγώ, μπορώ να σας το προμηθεύσω". Το έργο του Koltès (1986), γραμμένο στο ύφος των φιλοσοφικών διαλόγων του 18ου αιώνα, έχει δύο πρόσωπα: τον ντίλερ και τον πελάτη. Ποτέ δεν μαθαίνουμε τι ακριβώς αφορά η συνάντησή τους, ποιο είναι το αντικείμενο του πόθου και ποιο το ντιλ τους. Κανένας δεν λέει τα πράγματα όπως είναι. Κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Ίσως γιατί κάτι ανείπωτο ελλοχεύει κάτω από όλα. Αυτό το ανείπωτο φωτίζει η σκηνοθεσία του Timofey Kulyabin, στην παράσταση της "Μοναξιάς των κάμπων με βαμβάκι" που παρουσιάζεται στην Αθήνα, ύστερα από την πρεμιέρα της στο Dailes teātris, στη Ρίγα της Λετονίας, τον Μάιο του 2022.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αν θέλεις να μετράς θαλάσσιους παπαγάλους και να δουλεύεις, αυτή είναι η ευκαιρία σου

Σε περίπτωση που θες να τα παρατήσεις όλα και να ξεκινήσεις το birdwatching, υπάρχει ένα μέρος στην Ουαλία που η παρατήρηση πουλιών αποτελεί επάγγελμα. Περισσότερες πληροφορίες, διαβάζεις εντός.

Πώς θα αναγνωρίσεις τα ψεύτικα μηνύματα που αναφέρουν την ΑΑΔΕ

Ένας νέος κίνδυνος εξαπλώνεται στα κινητά στην Ελλάδα, καθώς μηνύματα που μοιάζουν επίσημα από την ΑΑΔΕ, αποστέλλονται από επιτήδειους. Τι πρέπει να γνωρίζεις και πώς να προστατευτείς;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο νερό χρειάζεται το σώμα σε κάθε ηλικία

Το νερό επηρεάζει την ενέργεια, τη συγκέντρωση και τη σωστή λειτουργία του σώματος. Οι ανάγκες όμως δεν είναι ίδιες σε κάθε ηλικία. Τι αλλάζει από την παιδική ηλικία μέχρι τα 60;

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα όσα μάθαμε από τα εκατομμύρια νέα αρχεία της λίστας Επστάιν

Τα αρχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτίζουν τις διαχρονικές σχέσεις του Τζέφρι Έπσταϊν με ισχυρά πρόσωπα και δείχνουν πώς οι διαψεύσεις τους συγκρούονται με τα στοιχεία.

Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης

Ο Carlos Alcaraz εντυπωσίασε με το νέο του look στο Australian Open-Αυτή είναι η προπόνηση και διατροφή του

Μια ματιά στην προπόνηση, τη διατροφή και τη φυσική κατάσταση του Carlos Alcaraz, και στο πώς έχτισε το σώμα που τον οδήγησε στην κορυφή του τένις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλοι μιλούν για την topless εμφάνιση της Chappell Roan στα Grammys 2026

Με ένα φόρεμα που κρεμόταν κυριολεκτικά από τις ρώγες της, η Chappell Roan έκλεψε τις εντυπώσεις στα φετινά βραβεία Grammy, επιλέγοντας να αναβιώσει ένα από τα πιο ριζοσπαστικά κομμάτια του οίκου Mugler από το 1998.