Yπάλληλος απολύθηκε μετά από πολύωρα διαλείμματα για τουαλέτα

Τι εννοείς '6 ώρες στο θρόνο είναι πολλές';

Εταιρεία στην Κίνα φαίνεται ότι υπερέβη τα όρια της αυστηρότητας (ή και όχι), καθώς απέλυσε εργαζόμενο μετά από ομολογουμένως τεράστια διαλείμματα που έκανε για τουαλέτα. Πρόκειται ωστόσο, για μια ιδιαίτερη περίπτωση εργαζόμενου. Κι αυτό γιατί ο κ. Wang είχε υποβληθεί πριν από 8 χρόνια σε χειρουργική επέμβαση για ένα ανορεκτικό πρόβλημα αλλά εξακολουθούσε να αισθάνεται πόνο, αφού η χειρουργική πληγή του επουλώθηκε. 

Στη συνέχεια, ο κ. Wang άρχισε να περνά τρεις έως έξι ώρες στην τουαλέτα κάθε μέρα από τον Ιούλιο του 2015, σύμφωνα με την Laodong Daily, κρατική εφημερίδα η οποία επικεντρώνεται σε ειδήσεις για τα εργασιακά. Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος επισκέφθηκε την τουαλέτα 22 φορές μεταξύ της 7ης και της 17ης Σεπτεμβρίου 2015, (δύο έως τρεις επισκέψεις κάθε εργάσιμη ημέρα), ανέφερε το πρακτορείο. Κάθε διάλειμμα τουαλέτας κυμαινόταν από 47 λεπτά έως 196 λεπτά, (ή πάνω από 3 ώρες), σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας στη βόρεια πόλη Tianjin, στην οποία δούλευε. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Wang να απολυθεί από την εργασία του τον Σεπτέμβριο του 2015, με τον εργοδότη του να επικαλείται διατάξεις του εγχειριδίου προσωπικού σχετικά με την αργοπορία, την πρόωρη αποχώρηση από την εργασία και τις εγκεκριμένες απουσίες.

Ο δημοφιλής πια υπάλληλος δεν το έβαλε κάτω και προκειμένου να βρει το δίκιο του, ζήτησε επανεξέταση για την επαναφορά του στη θέση του τον Οκτώβριο του 2015 όταν τα δύο μέρη ξεκίνησαν μια μακρά δικαστική διαμάχη για την επίλυση της εργασιακής διαφοράς. Η υπόθεση έφτασε τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τιαντζίν, το οποίο έκρινε ότι οι παραμονές του Wang στο μπάνιο δεν ενέπιπταν στις "εύλογες και φυσιολογικές φυσιολογικές ανάγκες". 

Η υπόθεση προκάλεσε συζήτηση στα κινεζικά social media

Μια αναδημοσίευση της είδησης από την εφημερίδα The Paper, που συνδέεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, έκανε την ιστορία του, γνωστή σε όλη την Κίνα. "Στην τουαλέτα για τρεις, τέσσερις ώρες; Κοιμόταν εκεί μέσα;" ρώτησε ένας χρήστης του κινεζικού Weibo που σχολίαζε την είδηση.

Κάποιοι χρήστες μπήκαν στη δύσκολη θέση του Wang, λέγοντας ότι υποφέρει από τα επακόλουθα της ιατρικής του επέμβασης. Το θέμα όμως, είναι σοβαρότερο, καθώς ορισμένες εταιρείες στην Κίνα έχουν βρεθεί υπό έλεγχο για την καταστολή των διαλειμμάτων τουαλέτας, σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post. Το 2021, μια εταιρεία τεχνολογίας στη νότια Κίνα εξόργισε τους υπαλλήλους της, τιμωρώντας με πρόστιμο όσους χρησιμοποιούν την τουαλέτα περισσότερο από μία φορά την ημέρα, σύμφωνα με την SCMP. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

9 μοναδικά πρωτότυπα της Ferrari

Ένα ταξίδι στα πρωτότυπα της Ferrari είναι αρκετό για να νοσταλγήσεις μια ολόκληρη εποχή, κυρίως όταν στην τωρινή το "βρες τις διαφορές" μεταξύ των αυτοκινήτων είναι ένας δισεπίλυτος γρίφος.

Γραφει TopGear

Όλα όσα μαθαίνουν οι πολύ πλούσιοι στα παιδιά τους για τα χρήματα

Ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, βγαλμένο από τη ζωή των εκατομμυριούχων.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κι αν η γρηγορότερη διαδρομή στο GPS είναι και η πιο επικίνδυνη;

Μετά από έρευνα, ασκείται πίεση τα GPS, εκτός από την πιο γρήγορη διαδρομή, να δείχνουν και την πιο ασφαλή.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τα υπέροχα αυτοκίνητα έργα τέχνης της BMW

Διάσημοι καλλιτέχνες, αφήνουν το στίγμα τους πάνω στο αμάξωμα εμβληματικών μοντέλων της BMW, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Γραφει TopGear

NTZNS: Η ελληνική startup που φέρνει στο Metaverse την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας

Η μόδα ανέκαθεν αντικατόπτριζε το πνεύμα της εποχής μας, αντανακλώντας την εξέλιξη της κοινωνίας και της τεχνολογίας.