Yπάλληλος απολύθηκε μετά από πολύωρα διαλείμματα για τουαλέτα

Τι εννοείς '6 ώρες στο θρόνο είναι πολλές';

Εταιρεία στην Κίνα φαίνεται ότι υπερέβη τα όρια της αυστηρότητας (ή και όχι), καθώς απέλυσε εργαζόμενο μετά από ομολογουμένως τεράστια διαλείμματα που έκανε για τουαλέτα. Πρόκειται ωστόσο, για μια ιδιαίτερη περίπτωση εργαζόμενου. Κι αυτό γιατί ο κ. Wang είχε υποβληθεί πριν από 8 χρόνια σε χειρουργική επέμβαση για ένα ανορεκτικό πρόβλημα αλλά εξακολουθούσε να αισθάνεται πόνο, αφού η χειρουργική πληγή του επουλώθηκε. 

Στη συνέχεια, ο κ. Wang άρχισε να περνά τρεις έως έξι ώρες στην τουαλέτα κάθε μέρα από τον Ιούλιο του 2015, σύμφωνα με την Laodong Daily, κρατική εφημερίδα η οποία επικεντρώνεται σε ειδήσεις για τα εργασιακά. Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος επισκέφθηκε την τουαλέτα 22 φορές μεταξύ της 7ης και της 17ης Σεπτεμβρίου 2015, (δύο έως τρεις επισκέψεις κάθε εργάσιμη ημέρα), ανέφερε το πρακτορείο. Κάθε διάλειμμα τουαλέτας κυμαινόταν από 47 λεπτά έως 196 λεπτά, (ή πάνω από 3 ώρες), σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας στη βόρεια πόλη Tianjin, στην οποία δούλευε. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Wang να απολυθεί από την εργασία του τον Σεπτέμβριο του 2015, με τον εργοδότη του να επικαλείται διατάξεις του εγχειριδίου προσωπικού σχετικά με την αργοπορία, την πρόωρη αποχώρηση από την εργασία και τις εγκεκριμένες απουσίες.

Ο δημοφιλής πια υπάλληλος δεν το έβαλε κάτω και προκειμένου να βρει το δίκιο του, ζήτησε επανεξέταση για την επαναφορά του στη θέση του τον Οκτώβριο του 2015 όταν τα δύο μέρη ξεκίνησαν μια μακρά δικαστική διαμάχη για την επίλυση της εργασιακής διαφοράς. Η υπόθεση έφτασε τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τιαντζίν, το οποίο έκρινε ότι οι παραμονές του Wang στο μπάνιο δεν ενέπιπταν στις "εύλογες και φυσιολογικές φυσιολογικές ανάγκες". 

Η υπόθεση προκάλεσε συζήτηση στα κινεζικά social media

Μια αναδημοσίευση της είδησης από την εφημερίδα The Paper, που συνδέεται με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, έκανε την ιστορία του, γνωστή σε όλη την Κίνα. "Στην τουαλέτα για τρεις, τέσσερις ώρες; Κοιμόταν εκεί μέσα;" ρώτησε ένας χρήστης του κινεζικού Weibo που σχολίαζε την είδηση.

Κάποιοι χρήστες μπήκαν στη δύσκολη θέση του Wang, λέγοντας ότι υποφέρει από τα επακόλουθα της ιατρικής του επέμβασης. Το θέμα όμως, είναι σοβαρότερο, καθώς ορισμένες εταιρείες στην Κίνα έχουν βρεθεί υπό έλεγχο για την καταστολή των διαλειμμάτων τουαλέτας, σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post. Το 2021, μια εταιρεία τεχνολογίας στη νότια Κίνα εξόργισε τους υπαλλήλους της, τιμωρώντας με πρόστιμο όσους χρησιμοποιούν την τουαλέτα περισσότερο από μία φορά την ημέρα, σύμφωνα με την SCMP. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.