Πώς τα κατάλληλα χρώματα θα κάνουν καλύτερη τη ζωή σου

Μία ανανέωση στο σπίτι με τη βοήθεια της Benjamin Moore αρκεί για να σου φτιάξει την ψυχολογία. Και όχι μόνο αυτή.

Έχεις σκεφτεί ποτέ τον ζωτικό ρόλο που το χρώμα διαδραματίζει στη ζωή μας; Άσε με να βοηθήσω. Επηρεάζει τη σκέψη, διαφοροποιεί τις αντιδράσεις αλλά και τις ενέργειές μας, ερεθίζει ή καταπραΰνει μάτια και σκέψη. Ενίοτε, η επίδρασή του μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση ή να καταστείλει την όρεξη, ενώ όταν χρησιμοποιείται με τους σωστούς τρόπους μπορεί ακόμη και να συμβάλλει στην ορθότερη κατανάλωση ενέργειας. 

Σαν απόσταγμα όλων των παραπάνω, έχω προβληματιστεί πολλές φορές τι μπορώ να κάνω ώστε να βελτιώσω τον χώρο και κατ' επέκταση την ψυχολογία μου, στο πλαίσιο της καθημερινότητας και σε εκείνο ακριβώς το μέρος που περνώ το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου: Στο σπίτι μου. 

Βλέπεις, το χρώμα, ο συνδυασμός ή η παλέτα στο οικιακό πλαίσιο ασκεί βαθιά επιρροή σε μένα αλλά και στους ανθρώπους που εισέρχονται εντός αυτού. Γίνεται δε ωφέλιμο, όταν μεγιστοποιεί τις δυνατότητές του προκειμένου να καταστεί ο χώρος φιλόξενος, οικείος και παραγωγικός. Γενικότερα, το χρώμα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την εσωτερική διακόσμηση και την εικόνα ενός σπιτιού, όντας μεταξύ άλλων και ο πιο γρήγορος τρόπος ακόμη και για να αλλάξει φυσιογνωμία ένα δωμάτιο.

Πολύ περισσότερο όταν στο τερέν του διαμερίσματος υπάρχουν κλασικά, διαχρονικά κομμάτια, σε έναν χώρο που διακατέχεται από μία αίσθηση ζεστής κομψότητας και στον οποίο το μάρμαρο εναλλάσσεται με το ξύλο. Τι κάνεις εκεί λοιπόν ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, χαρίζοντας την ίδια στιγμή μερικές νότες ανανέωσης στους τοίχους σου; 

Πώς τα κατάλληλα χρώματα θα κάνουν καλύτερη τη ζωή σου© Βασίλης Μαντάς

Θα σου πω τι έκανα εγώ. Αρκούσε μία ερώτηση μέχρι τους ειδικούς της Benjamin Moore και μία βόλτα από τα σύγχρονα Color Studios που έχει διαμορφώσει και στη χώρα μας το κορυφαίο brand. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει να παίζει στα σίγουρα και να επενδύει στο κλασικό.

Οπότε ήταν κάτι παραπάνω από μονόδρομος να εμπιστευθώ ένα brand-συνώνυμο της υψηλής αισθητικής, της αξεπέραστης ποιότητας, της τεχνολογικής καινοτομίας αλλά και της εξειδίκευσης στην απόχρωση - γεγονότα που μόνο τυχαία δεν έχουν καθιερώσει την Benjamin Moore (που δραστηριοποιείται από το 1883 και επενδύει σταθερά στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών) ως την αγαπημένη μάρκα αρχιτεκτόνων και διακοσμητών στην Ευρώπη αλλά και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Benjamin Moore 4© Βασίλης Μαντάς

Κάπου εδώ να ήρθε η στιγμή που αναρωτιέσαι τι ακριβώς είναι ένα Color Studio. Μάθε λοιπόν πως μιλάμε ουσιαστικά για ένα boutique χρωματοπωλείο που δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έχει άμεση οπτική επαφή με τα χρώματα και τις αποχρώσεις, προσφέροντας μία φιλική προς τον καταναλωτή εμπειρία αγορών. 

Ακριβώς αυτό βίωσα κι εγώ, με την υποστήριξη ειδικά εκπαιδευμένων συνεργατών σε ένα περιβάλλον χαλαρότητας, με σωστές συνθήκες φωτισμού, όπου κατόρθωσα να διαλέξω εκείνα ακριβώς τα χρώματα που ομορφαίνουν ήδη την καθημερινότητά μου. Και ξέρεις, έπαιξα σε αποχρώσεις που δεν ήξερα καν ό,τι υπήρχαν και ταιριάζουν άψογα με όλα όσα υπάρχουν στο σαλόνι μου (κυρίως) αλλά και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Benjamin Moore 3© Βασίλης Μαντάς

Θα μπορούσα να σου πω περισσότερα αλλά δυστυχώς αυτές οι γραμμές δεν μου δίνουν ακριβώς το εύρος και τη διάσταση ώστε να χωρέσω εντός τους τις δεκάδες αποχρώσεις που προσφέρει η Benjamin Moore, συνδυαστικά με την τεχνολογία πίσω από αυτές. Τι προτείνω. Μα και βέβαια μία βόλτα μέχρι το πλησιέστερο Color Studio


Info

www.benjaminmoore.com.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας