Μερικά πράγματα που δεν είναι ευρέως γνωστά για τον Elon Musk

Ο ιδιοκτήτης των X και Tesla είναι μια ιδιοφυΐα που απολαμβάνει να μοιράζεται πολλές πτυχές της ζωής του ή και όχι.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Elon Musk είναι μια από τις πιο δημοφιλείς προσωπικότητες σήμερα. Αν και μέχρι πρότινος ήταν γνωστός ως ιδιοκτήτης της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, από τότε που εξαγόρασε το Twitter έχει φτάσει σε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο φήμης, καθώς έχει περισσότερους οπαδούς ακόμη κι από τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.

Ακολουθούν επτά γεγονότα, που μάλλον δεν γνώριζες για τον Elon Musk, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Οι άγνωστες πτυχές του Elon Musk

1. Ο Elon Musk ακύρωσε την παραγγελία ενός πελάτη για ένα αυτοκίνητο Tesla, αφού ο τελευταίος τον επέκρινε μέσω επιστολής στον ίδιο που έγραφε πως "θα έπρεπε να ντρέπεται" σχετικά με το event λανσαρίσματος του Tesla Model X. Ωστόσο, στον επιχειρηματία δεν άρεσαν αυτά που έγραψε ο Alsop για εκείνον και ακύρωσε την παραγγελία του για το αποκλειστικό αυτοκίνητο, που επρόκειτο να λάβει. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Musk έβαλε σε μαύρη λίστα τον επενδυτή εφ' όρου ζωής.

2. Ο Elon Musk είναι hardcore gamer και έχει φτιάξει και μερικά βιντεοπαιχνίδια. Είναι γνωστό ότι ο ιδιοκτήτης της Space X μπορεί και περνά ώρες ολόκληρες παίζοντας, αλλά αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι σε ηλικία 12 ετών έφτιαξε το πρώτο του demo για ένα video game, με την ονομασία Blastar, το οποίο αργότερα πούλησε για μόλις 500 δολάρια. Χρόνια αργότερα, ανέπτυξε ένα άλλο παιχνίδι, παρόμοιο με το Donkey Kong, και ένα άλλο που προσομοίαζε ένα παιχνίδι blackjack, τα οποία επίσης πούλησε. Στο κολέγιο, ο Musk συνεργάστηκε με την εταιρεία Rocket Science Games και είχε αναλάβει ως προγραμματιστής για παιχνίδια, όπως το Cadillacs και Dinosaurs: The Second Cataclysm, μεταξύ άλλων.

3. Ο Elon Musk σχεδίασε την εξαγορά του Twitter, του κοινωνικού δικτύου που συνίδρυσε ο Jack Dorsey, και στη συνέχεια πέρασε ώρες παίζοντας το Elden Ring, ένα video game, στο οποίο σκοτώνεις ημίθεους, εξυγιαίνοντας τον κόσμο, ώστε να γίνεις ο πιο ισχυρός όλων. Σύμφωνα με τη βιογραφία του, που έγραψε ο Walter Isaacson: "Αμέσως μετά το τέλος του [παιχνιδιού], ξεκίνησε το σχέδιό του και μπήκε στο Twitter. "Έκανα μια προσφορά", ανακοίνωσε.

4. Ο Elon Musk, όσο εφεύρει πράγματα, φροντίζει τις δουλειές του και αναζητά τρόπους για να βάλει τέλος στα bots στο X (πρώην Twitter), άλλο τόσο ψάχνει ευκαιρίες για να μοιράζεται τα αστεία του. Ναι, παρά το πολυάσχολο πρόγραμμά του, ο μεγιστάνας έχει χρόνο να διασκεδάζει. Ένα από τα μηνύματα που τράβηξαν την περισσότερη προσοχή ήταν όταν είπε ότι θα αγοράσει την Coca-Cola για να διασώσει την αρχική της συνταγή. Έχει επίσης κοροϊδέψει δημόσια τον Bill Gates, με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις.

5. Οι γονείς του, Maye Musk και Errol Musk, που είναι διαζευγμένοι, πίστευαν ότι ο Elon ήταν κουφός. Σύμφωνα με το Entrepreneur, όταν ο επιχειρηματίας ήταν παιδί, τα μάτια του ήταν πάντα στραμμένα στον ορίζοντα και φαινόταν να μην ακούει τα λόγια των γονιών του, οι οποίοι αποφάσισαν να του αφαιρέσουν τις αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια) για να δουν αν αυτό θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είχε καμία επίπτωση. Χρόνια αργότερα, η Maye δήλωσε στη δημοσιογράφο Ashlee Vance το εξής: "Αν μπεις στον εγκέφαλό του, βλέπεις ότι βρίσκεται σε έναν άλλο κόσμο... Τώρα τον αφήνω ήσυχο, γιατί ξέρω ότι σχεδιάζει έναν νέο πύραυλο ή κάτι τέτοιο".

6. Ο Elon Musk συνήθιζε να διοργανώνει πάρτι στο σπίτι του για να πληρώνει τις πανεπιστημιακές του σπουδές. Καλούσε δηλαδή τους φίλους και τους γνωστούς του και τους χρέωνε από 5 δολάρια.

7. Ο Elon Musk συνήθιζε να πίνει 2 λίτρα κόκα κόλα διαίτης και πολλά φλιτζάνια καφέ την ημέρα για να διατηρεί τη συγκέντρωσή του στη διαχείριση των εταιρειών του.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας