Ο Jeff Bezos λέει ότι η πρώτη του διαστημική πτήση έμοιαζε με μνημόσυνο

Αν είχε κόλυβα, θα ήταν όλα καλύτερα.

Ο δισεκατομμυριούχος Jeff Bezos αποκάλυψε μια βαθιά συναισθηματική εμπειρία που είχε λίγο πριν την πρώτη διαστημική του πτήση. Εχμμμ, ενθουσιασμό και ανυπομονησία δε θα σκεφτόμασταν όλοι ότι θα αισθανόταν λίγο προτού απογειωθεί; Wait for it.

Τον Ιούλιο του 2021, τότε δηλαδή που πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιβατική πτήση στο διάστημα από την εταιρεία του, την Blue Origin, ο ιδρυτής της Amazon και δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είχε νιώσει λέει σα να παρακολουθούσε το δικό του μνημόσυνο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η συναισθηματική ένταση ξεκίνησε πριν επιβιβαστεί στον πύραυλο, καθώς παρατήρησε την ορατή ανησυχία στα πρόσωπα των φίλων και της οικογένειάς του, που τον αποχαιρετούσαν. Αν και ο ίδιος προσωπικά ένιωθε ήρεμος, αναγνώρισε την κοινή αγωνία των αγαπημένων του προσώπων. "Ήταν σχεδόν σαν να παρακολουθείς το δικό σου μνημόσυνο ή κάτι τέτοιο. Μπορούσες να νιώσεις πόσο αγαπητός ήσουν εκείνη τη στιγμή και ήταν πραγματικά εκπληκτικό", εξέφρασε ο Bezos και κάπως όλο αυτό τώρα βγάζει νόημα.

Έφυγε από την Amazon για να επικεντρωθεί στο διάστημα

Συνοδευόμενος από τον μικρότερο αδελφό του, Mark, την αεροπόρο Wally Funk και τον Ολλανδό Oliver Daemen, η διαστημική πτήση διήρκεσε μόλις 11 λεπτά, πλήρως αυτόνομη, χωρίς πιλότους. Ο Bezos τόνισε ότι αυτό το διαστημικό εγχείρημα συμβολίζει την πρωταρχική του εστίαση, αφού παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon για να επικεντρωθεί στην Blue Origin.

Αξίζει να σημειωθει ότι η Blue Origin, που ιδρύθηκε από τον Bezos το 2000, έχει παρουσιάσει τρία διαστημικά οχήματα: τα New Shepard, New Glenn και Blue Moon. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα