Όταν ο Jack Nicholson έσπασε ένα αμάξι με μπαστούνι του γκολφ

Όταν σου χρειάζονται "ασκήσεις ηρεμίας" και εκτός κινηματογράφου...

Γράφει: Παύλος Κρούστης 08 Φεβρουαρίου 2024

O θρυλικός ηθοποιός Jack Nicholson είχε βρεθεί στο επίκεντρο ενός πολύ ιδιαίτερου -ας είμαστε ευγενικοί- περιστατικού, το οποίο σχετιζόταν με μια διαφωνία που είχε, ενώ βρισκόταν στον δρόμο και οδηγούσε στις 8 Φεβρουαρίου του 1994. Ακριβώς πριν από 20 χρόνια δηλαδή. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σταρ του Χόλιγουντ, γνωστός αργότερα για τον ρόλο του ως θεραπευτής διαχείρισης θυμού στην κωμωδία Anger Management του 2003, δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά τον θυμό του.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τον οδηγό, Robert Blank, με τον οποίο ήρθε σε αντιπαράθεση, ο Nicholson φέρεται να πλησίασε τη Mercedes-Benz του Blank, ενώ εκείνος ήταν σταματημένος σε ένα  φανάρι στο βόρειο Χόλιγουντ, κατηγορώντας τον ότι μπήκε μπροστά του και κόντεψε να τον τρακάρει.

Σε μια κρίση οργής, ο Nicholson, ο οποίος κρατούσε ένα μπαστούνι του γκολφ, προκάλεσε ζημιές στην οροφή και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του Blank. Αυτό οδήγησε σε κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα εναντίον του Nicholson για επίθεση και βανδαλισμό, οι οποίες αργότερα αποσύρθηκαν, αφού ζήτησε συγγνώμη και διευθέτησε το θέμα με τον Blank με μια επιταγή 500.000 δολαρίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας

Αναλογιζόμενος το περιστατικό σε συνέντευξή του στο περιοδικό Us Magazine αργότερα, ο Nicholson εξέφρασε τη λύπη του, αποδίδοντας τις πράξεις του σε προσωπικούς στρεσογόνους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης απώλειας ενός στενού του φίλου και της πίεσης των γυρισμάτων για την ταινία, The Crossing Guard.

Στην ταινία αυτή, που είχε σκηνοθετήσει ο Sean Penn, ο Nicholson υποδυόταν έναν πενθούντα πατέρα, ο οποίος αναζητούσε εκδίκηση. Ήταν ένας ρόλος που είχε θολώσει τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας για τον ηθοποιό.

Παρά τις αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το συγκεκριμένο μπαστούνι του γκολφ που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό, ο Nicholson διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο Golf Digest το 2007 ότι επέλεξε ένα 2-iron από το μπαούλο του. Ήταν ένα μπαστούνι που σπάνια χρησιμοποιούσε για γκολφ, αλλά το άρπαξε εν βρασμώ ψυχής.

Έξαλλος ο Nicholson

Αυτό το περιστατικό δεν ήταν η μόνη φορά που η φλογερή προσωπικότητα του Nicholson έγινε πρωτοσέλιδο. Ως αφοσιωμένος οπαδός των Λος Άντζελες Λέικερς, είχε έρθει σε δύσκολη θέση σε περισσότερες από μία περιπτώσεις με τα καμώματά του στο γήπεδο. Συγκεκριμένα, παραλίγο να αποβληθεί από έναν αγώνα των Λέικερς για τα πλέι οφ τον Μάιο του 2003, επειδή φώναζε σε έναν διαιτητή για την απόφασή του.

Τραγική ειρωνεία: λίγο νωρίτερα είχε κάνει πρεμιέρα η ταινία του, Anger Management (Ασκήσεις Ηρεμίας).

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.