Στην Ιαπωνία υπάρχουν μπαρ γεμάτα γουρουνάκια

Ορίστε;

Στην Ιαπωνία υπάρχουν μπαρ που είναι γεμάτα με γουρουνάκια. Και δεν κάνουμε πλάκα. Παραγγέλνεις ένα ποτό και χαλαρώνεις έχοντας δίπλα σου τα χαριτωμένα ζωάκια.

Τα μπαρ αυτά ονομάζονται Mipig café, προς το παρόν έχουν ανοίξει δέκα ενώ το κοινό τα έχει αγαπήσει ήδη. Η νέα αυτή τάση λοιπόν, "των μπαρ των γουρουνιών" έχει εξαπλωθεί πραγματικά σε όλη την Ιαπωνία. Τα ζώα είναι στοργικά και πολύ καθαρά, ενώ μοιάζουν με κουτάβια, μπορείς να τα χαϊδέψεις και να παίξεις μαζί τους. Άλλωστε, το πόσο αγαπησιάρικα είναι τα γουρουνάκια είναι και ένα διαχρονικό επιχείρημα των χορτοφάγων αυτού του κόσμου. 

Τα γουρουνάκια αγαπιούνται τόσο από τα παιδιά όσο και από τους ενήλικες ενώ οι υπεύθυνοι είναι αυτοί που τα φροντίζουν καθημερινά. Όσοι συχνάζουν στα μπαρ τα βρίσκουν μέσα σαν να ήταν γάτες σε μια αυλή.

Το πρώτο μπαρ αυτού του τύπου χρονολογείται εδώ και αρκετό καιρό: εγκαινιάστηκε στο Τόκιο ήδη από το 2019 ενώ έκτοτε, το φαινόμενο αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Μέχρι το τέλος του 2024 αναμένεται να ανοίξουν μάλιστα άλλα δύο μπαρ.

"Κάθε γουρούνι είναι μοναδικό. Το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα. Ένα μπορεί να είναι πιο πεισματάρικο και ένα άλλο μπορεί να είναι πιο ευγενικό", τονίζει ο Shiho Kitagawa, διευθυντής της Mipig, της αλυσίδας αυτών των παράξενων μπαρ

Η είσοδος για μισή ώρα κοστίζει περίπου 2.200 γεν, δηλαδή 14 ευρώ ενώ αν θες να πας, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κράτηση. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα