Cafu, από την επιτυχία στην πτώχευση

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου κινδυνεύει να χάσει μεταξύ άλλων, μια πολυτελή βίλα, αξίας 7,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Cafu, το ποδοσφαιρικό είδωλο από τη Βραζιλία, που χάραξε το όνομά του στην ιστορία, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1994 και το 2002, βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

Παρά τη λαμπρή καριέρα του, κατά την οποία φόρεσε την τιμημένη κίτρινη φανέλα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας σε τρεις τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι προσπάθειες του Cafu μετά τη συνταξιοδότησή του, δεν πήγαν τόσο καλά, όσο η θητεία του στο γήπεδο.

Η πτώχευση της εταιρείας του

Αφού κρέμασε τα παπούτσια του, ο Cafu μπήκε στον τομέα του management, ιδρύοντας την Capi Penta International Player, μια εταιρεία που διαχειριζόταν ποδοσφαιριστές και προπονητές. Ωστόσο, το εγχείρημα αυτό έπεσε στο κενό, όταν η εταιρεία κήρυξε πτώχευση το 2019, σπρώχνοντας τον Cafu σε ένα τέλμα οικονομικών υποχρεώσεων και χρεών.

Τώρα, ο άλλοτε σεβαστός ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει την τρομακτική προοπτική να χάσει την πολυτελή βίλα του που βρίσκεται στο Barueri, ένα προάστιο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Παρά τις προσπάθειές του να αποτρέψει την κατάσχεση, η βίλα πρόκειται να βγει στο σφυρί σε δημόσιο πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου. Οι πλειοδότες που εποφθαλμιούν το ακίνητο θα πρέπει να ανταποκριθούν στην αρχική προσφορά του ιλιγγιώδους ποσού των 7,4 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει η έγκριτη ιστοσελίδα "Uol".

Η βίλα των 7,4 εκατ. ευρώ

Η βίλα εκτείνεται σε 2.500 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει τέσσερις ορόφους και τέσσερις πολυτελείς σουίτες, μαζί με ανέσεις όπως γήπεδο ποδοσφαίρου, έναν υπερσύγχρονο κινηματογράφο, αίθουσα εκδηλώσεων και σάουνα.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο θρύλος του ποδοσφαίρου βαρύνεται με χρέη που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, επιδεινώνοντας περαιτέρω την επισφαλή οικονομική του κατάσταση.

Καθώς η ημερομηνία του πλειστηριασμού πλησιάζει, ο Cafu αντιμετωπίζει τη σκληρή πραγματικότητα του ενδεχόμενου να αποχωριστεί ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, που συμβολίζει τόσο τους θριάμβους του παρελθόντος του στα γήπεδα, όσο και τις προκλήσεις που συνοδεύουν τη ζωή του μετά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα