'Άξεστη' ή 'θεά'; H Μαρίνα Σάττι και οι γκριμάτσες της για το Ισραήλ έχουν γίνει viral

Η συμπεριφορά της τραγουδίστριας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Eurovision και συγκεκριμένα όταν μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

Η συζήτηση γύρω από τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024 γίνεται όλο και πιο έντονη, με την κορύφωση να έρχεται λίγο μετά τον β' ημιτελικό. Συγκεκριμένα, η Μαρίνα Σάττι πήρε θέση για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρόκριση, προκαλώντας αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της. Για την ακρίβεια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η καλλιτέχνιδα πρόβαλλε την έντονη αποδοκιμασία της για την εν λόγω συμμετοχή στον μουσικό διαγωνισμό, κάτι που σχολιάστηκε αρκετά. 

Ειδικότερα, ενόσω η Ισραηλινή τραγουδίστρια, Eden Golan, έδινε συνέντευξη, η Μαρίνα Σάττι γύρισε την πλάτη της και άρχισε να χασμουριέται επιδεικτικά, κάνοντας πως κοιμάται. Αυτή η κίνηση λοιπόν, ήταν που δημιούργησε ένταση και προκάλεσε αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, με το Twitter να γεμίζει σχόλια και απόψεις. Σχόλια και απόψεις τόσο αποδοκιμαστικά όσο και αποθεωτικά. 

Η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Πολλοί φωνάζουν για αποκλεισμό της χώρας από τον διαγωνισμό ενώ η έκκληση για μόνιμη κατάπαυση του πυρός από συμμετέχοντες, όπως το Nemo από την Ελβετία, αντιπροσωπεύει τον αυξανόμενο αντίλογο εναντίον της συμμετοχής του Ισραήλ στον διαγωνισμό.

Η κίνηση αυτή λοιπόν, της Μαρίνας Σάττι για κάποιους ανοίγει τον διάλογο σχετικά με το θέμα και την ανάγκη για αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τα κράτη που βιώνουν κρίσεις αν και, θεωρήθηκε από πολλούς μία ακραία έκφραση αντίδρασης, η οποία δε σέβεται τον ανταγωνισμό ως καλλιτεχνική πλατφόρμα. Για άλλους πάλι, δε θεωρείται δίκαιη, καθώς η όποια πολιτική δυσαρέσκεια δε μπορεί να προσωποποιείται σε μία τραγουδίστρια που στην προκειμένη περίπτωση κλήθηκε να κάνει τη δουλειά της. Σε κάθε περίπτωση πάντως, το περιστατικό προσφέρει τροφή για σκέψη αναφορικά με τη συζήτηση για τον ρόλο της Eurovision και των καλλιτεχνών όταν πρόκειται για την επικαιρότητα. 

Θυμίζουμε παρεμπιπτόντως, πως η EBU έχει απαγορεύσει οποιαδήποτε υποστήριξη/μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης με το επιχείρημα ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά μουσικός θεσμός.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Αυτές είναι οι τιμές των iPhone 17 στην Ελλάδα-ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ

Δείτε τις τιμές στην Ελλάδα για όλες τις εκδόσεις της σειράς iPhone 17. Πόσο κοστίζει το νέο iPhone Air, αλλά και τα κορυφαία iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Παρουσιάστηκε το Apple Watch Ultra 3 και έχει αυτονομία για κλάματα

Η Apple παρουσίασε το Apple Watch Ultra 3, το πιο premium smartwatch της μέχρι σήμερα. Νέες δυνατότητες, φρέσκος σχεδιασμός, αλλά η αυτονομία του αφήνει ερωτηματικά.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έρχεται νέο video game James Bond από τους δημιουργούς του Hitman-ποιος ηθοποιός υποδύεται τον 007

Ο πιο διάσημος πράκτορας του κόσμου επιστρέφει σε μια νέα περιπέτεια που συνδυάζει κατασκοπεία, δράση, gadgets και θεαματικές σκηνές. Και ναι, ξέρουμε πλέον ποιος θα τον υποδυθεί.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ξεκίνησες τη γυμναστική; Πώς να το κάνεις συνήθεια σύμφωνα με το Harvard

Η έλλειψη χρόνου είναι ο βασικός λόγος που πολλοί αφήνουν τη γυμναστική στην άκρη. Τι προτείνουν ειδικοί για να χωρέσει η άσκηση στην καθημερινότητα και τα ευρήματα μιας έρευνας του Harvard

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Η πανεύκολη μέθοδος για περισσότερη αντοχή στο τρέξιμο

Τρέχεις, βαριέσαι, ιδρώνεις και τελικά ξεμένεις από αντοχή και αποτελέσματα δε βλέπεις. Αν εφαρμόσεις αυτήν τη σωτήρια μέθοδο, θα τρέχεις περισσότερο και θα χάνεις κιόλας λίπος, αν αυτόι είναι το ζητούμενο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πόσες ώρες ζητά ο συνιδρυτής της Google να δουλεύουν οι εργαζόμενοι

Ο Sergey Brin, συνιδρυτής της Google, προκάλεσε αντιδράσεις, συζητώντας για το ωράριο των εργαζομένων, επικαλούμενος τον σκληρό ανταγωνισμό στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες