Κι όμως, στο μέλλον θα τρώμε φίδια
Φάρμες με πύθωνες, πώς και δεν το σκεφτήκαμε νωρίτερα;
Η κτηνοτροφία είναι εξαιρετικά σπάταλη και θα γίνεται ολοένα και λιγότερο βιώσιμη με την πάροδο του χρόνου. Για το λόγο αυτό, οι επιστήμονες εργάζονται σκληρά για την εξεύρεση πηγών πρωτεΐνης που έχουν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον, αλλά εξακολουθούν να είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες ενός αυξανόμενου πληθυσμού.
Μια νέα λοιπόν μελέτη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Scientific Reports, υποστηρίζει ότι οι πύθωνες είναι η λύση.
Το κρέας του μέλλοντος είναι το κρέας των φιδιών;
"Η κλιματική αλλαγή, οι ασθένειες και η μείωση των φυσικών πόρων αυξάνουν την πίεση στη συμβατική κτηνοτροφία και τις καλλιέργειες λαχανικών, με καταστροφικές συνέπειες για πολλούς ανθρώπους σε χώρες χαμηλού εισοδήματος που ήδη υποφέρουν από οξεία έλλειψη πρωτεϊνών", δήλωσε ο Daniel Natusch, συν-συγγραφέας της μελέτης και ερπετολόγος στο Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας.
Οι φιδαποθήκες από αυτή την άποψη θα μπορούσαν να προσφέρουν μια λύση, ιδίως σε περιοχές όπου η εκτροφή πύθωνων έχει ήδη αρχίσει να επεκτείνεται τις τελευταίες δεκαετίες. Αξίζει να αναφερθεί πως οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις, αλλά φτάνουν σε μήκος τα 20 πόδια. Αυτή η περίμετρος συνοδεύεται από άφθονο λευκό κρέας υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και θεωρούνται λιχουδιά.
"Όσον αφορά τις αναλογίες μετατροπής τροφής και πρωτεϊνών, οι πύθωνες υπερτερούν έναντι όλων των σημαντικών γεωργικών ειδών που έχουν μελετηθεί μέχρι σήμερα", δήλωσε ο Natusch. "Διαπιστώσαμε ότι οι πύθωνες αυξήθηκαν γρήγορα σε "βάρος χασάπη” μέσα στον πρώτο χρόνο από την εκκόλαψη. Παρόλο που η μεγάλης κλίμακας εκτροφή πύθων έχει καθιερωθεί στην Ασία, έχει λάβει ελάχιστη προσοχή από τους κύριους επιστήμονες της γεωργίας".
"Τα φίδια απαιτούν ελάχιστη ποσότητα νερού και μπορούν να ζήσουν ακόμη και από τη δροσιά που κάθεται στα λέπια τους το πρωί", δήλωσε ο Natusch. "Χρειάζονται πολύ λίγη τροφή και θα φάνε τρωκτικά και άλλα παράσιτα που προσβάλλουν τις καλλιέργειες τροφίμων".
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη επενδύει στην Κυκλική Οικονομία με νέο Business Unit για τον Δημόσιο Τομέα και τις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος
Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ανακοινώνει τη δημιουργία νέου Business Unit με εξειδίκευση στις υπηρεσίες και λύσεις για τον Δημόσιο Τομέα και το Περιβάλλον, ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Μπορείς να πάρεις όλη την κρεατίνη που χρειάζεσαι από το φαγητό;
Η κρεατίνη υπάρχει και στη διατροφή, αλλά σε πόση ποσότητα; Αναλύουμε ποιες τροφές την περιέχουν, τι προσφέρει το φαγητό και γιατί το συμπλήρωμα παραμένει δημοφιλές.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤο χαρακτηριστικό που θα σε κάνει άτρωτο απέναντι στο AI, σύμφωνα με τον Jeff Bezos
Στην εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη αναδιαμορφώνει την αγορά εργασίας, ο Jeff Bezos αποκαλύπτει ποιο χαρακτηριστικό αναζητά στους ανθρώπους του. Η απάντησή του μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την καριέρα σου.
Γιατί το 2026 είναι το νέο 2016
Δέκα χρόνια μετά, το 2016 γίνεται ξανά viral στα social media. Από TikTok trends μέχρι συλλογική νοσταλγία, εξηγούμε γιατί όλοι κοιτούν πίσω σε εκείνη τη χρονιά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςHUAWEI FreeClip 2: Ο ήχος που φοριέται. Κάτι νέο έρχεται από τη Huawei
Η Huawei προαναγγέλλει την άφιξη των HUAWEI FreeClip 2 στην Ευρώπη, μιας νέας γενιάς open-ear ακουστικών που μετατρέπουν τον ήχο σε μέρος της καθημερινής εμφάνισης.
Είδαμε τον 79χρονο Sylvester Stallone στο γυμναστήριο και μας έπεσε το σαγόνι (βίντεο)
Once Rocky, always Rocky! Στη λεζάντα στο Instagram, σχεδόν αναφέρεται σε τραγούδι του Σάκη Ρουβά, ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως ρίχνει άπειρη δουλειά για να δείχνει τόσο γυμνασμένος. Αυτά εμείς να τα βλέπουμε που έχουμε γίνει ένα με τον καναπέ...
