Μαριγκόνα-Μαριπόζα: Όλοι εναντίον δύο γυναικών

Κάτι γίνεται λάθος, δεν μπορεί. Αν δείτε τα απαίσια σχόλια που γίνονται για τις δύο γυναίκες που απλά πήγαν να δουν το ματς της Εθνικής μας με την Ισπανία, απλά θα σαστίσετε.

Στις κερκίδες του γηπέδου που η Εθνική ομάδα μπάσκετ έπαιζε -και κέρδισε- με την Ισπανία ήταν δύο αρκετά γνωστές γυναίκες. Αναφερόμαστε στις Μαριγκόνα και Έλενα Κρεμλίδου (aka Μαριπόζα). Δύο όμορφες γυναίκες που είναι μοντέλα και influencers -όπως φαίνεται και φίλαθλοι. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Εύλογα σχεδόν κάθε σκηνοθετική ομάδα αθλητικής διοργάνωσης δείχνει όμορφες γυναίκες και celebrities στις κερκίδες. Γιατί όχι; Σε ποιον δεν αρέσει η ομορφιά και η διασημότητα; Ή αν θέλετε και διαφορετική προσέγγιση, όμορφοι και διάσημοι πάντα υπήρχαν και για λόγους που έχουν να κάνουν με την ανθρωπολογία και την κοινωνιολογία πάντα ήταν στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Επίσης

Έχουμε σοβαρό λόγο να μισούμε τους όμορφους ανθρώπους; Μάλλον όχι. Και όμως. 'Όπως φαίνεται από τα σχόλια στα social media, η παρουσία των δύο όμορφων γυναικών στις κερκίδες ήταν casus belli. Αυτά που έγραψαν αρκετοί χρήστες είναι case stydy κακίας, ζήλειας, σεξισμού, μίσους και αμετροέπειας.

Δείτε μερικά σχόλια: "Έλεος, διώξτε τις από τα γήπεδα, εθνικές βίζιτες, κατάντια, κάδοι απορριμάτων, προς άγρα πελατών, εθνικές πατσαβούρες”, και ο οχετός των σχολίων δεν έχει τέλος. Α, και μια ακόμα διάσταση: πολλοί έγραφαν ότι πήραν τις θέσεις ανθρώπων που αγαπάνε το άθλημα! Όχι ότι τα απύθμενα σεξιστικά σχόλια για τις δύο γυναίκες είναι λίγα αλλά η διάσταση ότι από κάποιον πήραν τη θέση στο γήπεδο είναι εξίσου σοκαριστική.

Τι σημαίνει από κάποιον πήραν την θέση; Δηλαδή τι έκαναν; Πήδηξαν τίποτα κάγκελα και είδαν λαθραία τον αγώνα; Έδειραν κάποιον με εισιτήριο και του πήραν τη θέση; Ή μήπως πρέπει να ρώταμε ποιον αγαπάει περισσότερο το άθλημα και μόνο έτσι θα μπαίνει στο γήπεδο-και χωρίς εισιτήριο; Είμαστε σοβαροί; Σιγά μην ρωτήσουν αν πρέπει να πάνε στο γήπεδο. Τι είμαστε; Μουλάδες στο Ισλάμ, να απαγορεύουμε τα πάντα και κυρίως την ελευθερία των γυναικών;

Μαριγκόνα και Μαριπόζα έχουν το ίδιο δικαίωμα να πάνε στο γήπεδο όσο και οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος. Δεν γίνεται να στερούνται τα δικαιώματά τους επειδή είναι όμορφες και κάποιοι τις ζηλεύουν. Καλά δεν το συζητάμε ότι όλα αυτά σεξιστικά και φασιστικά σχόλια είχαν και γυναικεία προέλευση. Πόσο λυπηρό όλο αυτό που συμβαίνει.

Ατελείωτες επιθέσεις σε δύο γυναίκες απλά επειδή είναι όμορφες και πήγαν στο γήπεδο. Κάτι δεν πάει καλά και σίγουρα το πρόβλημα όλων αυτών δεν είναι οι δύο αυτές γυναίκες. Είναι πολύ βαθύτερο και μόνο κάποιος που έχει σπουδάσει και εξασκεί την ψυχιατρική επιστήμη μπορεί να το εξηγήσει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Δείτε την τέλεια παραλία με άμμο στην Αττική

Η τέλεια αμμουδιά υπάρχει στην Αττική και μάλιστα απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Χρυσή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και ηλιοβασίλεμα που θυμίζει νησί.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αν έχεις κινητό Android, μην χρησιμοποιείς αυτόν τον browser

Αυτός ο browser σε κινητό Android μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά συλλέγει τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων. Δες πώς να προστατευτείς με εναλλακτικούς browsers.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους

Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.

Γιατί η δύναμη στους πήχεις σου είναι μυστικό μακροζωΐας

Η δύναμη της λαβής είναι βασικός δείκτης υγείας και μακροζωίας. Μάθε πώς με απλές ασκήσεις για τους πήχεις μπορείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να μειώσεις κινδύνους.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O Neymar κληρονόμησε 1 δισ. ευρώ από κάποιον Βραζιλιάνο που δεν είχε συναντήσει ποτέ

Ένας Βραζιλιάνος επιχειρηματίας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον Neymar φαίνεται πως άφησε σε εκείνον την περιουσία του. Η κληρονομιά αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έχει φάει ξύλο και μαχαιριά, τον έχουν χτυπήσει αμάξι και λεωφορείο-ποιος πασίγνωστος ηθοποιός παραμένει ζωντανός

Για τους περισσότερους ηθοποιούς η δράση τελειώνει όταν κλείνουν οι κάμερες, για εκείνον όμως, συνεχίζεται και στην καθημερινότητά του. Κι ύστερα λένε για τις γάτες ότι είναι εφτάψυχες... Spoiler alert: Συμμετέχει στο cast του Wednesday.

Γραφει Νικη Κοντομηνα