Ο Καναδάς νομιμοποίησε την μαριχουάνα αλλά τι σημαίνει αυτό;

Μύθοι και πραγματικότητα για την νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς στο βασίλειο του Justin Trudeau.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 19 Οκτωβρίου 2018

Η 17η Οκτωβρίου ήταν η ημέρα από την οποία τέθηκε σε εφαρμογή το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από την γερουσία του Καναδά και αφορά στη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, καθώς και την ελεύθερη χρήση και παραγωγή της. Γίνεται έτσι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην οποία συμβαίνει κάτι τέτοιο, μετά την Ουρουγουάη. 

Όπως αναμενόταν, σε λιγότερο από 48 ώρες σχηματίστηκαν ουρές έξω από τα σημεία πώλησης, με αρκετά εξ αυτών να ξεμένουν από εμπόρευμα, την ίδια ώρα που οι Καναδοί απολάμβαναν σε δρόμους και πάρκα το χόρτο τους.

Πριν ωστόσο ετοιμάσεις βαλίτσες για ένα ταξίδι μέχρι την χώρα του Steve Nash και του Justin Bieber, διάβασε τα παρακάτω, πολύ ενδιαφέροντα, πράγματα. 

Υπάρχουν περιορισμοί

Η μαριχουάνα είναι νόμιμη για άτομα άνω των 18 ετών και ο καθένας μπορεί να έχει μέχρι και 30 γραμμάρια μαζί του. Μόνο αδειοδοτημένοι λιανοπωλητές μπορούν να πουλήσουν κάνναβη, ενώ κάθε άτομο έχει το δικαίωμα να καλλιεργήσει μέχρι τέσσερα φυτά κάνναβης για προσωπική χρήση - αλλά όχι για πώληση. Η χρήση κατά τη διάρκεια της οδήγησης απαγορεύεται. Επίσης μπορεί να ισχύουν διαφορετικοί περιορισμοί από περιοχή σε περιοχή. 

Ο Καναδάς νομιμοποίησε την μαριχουάνα αλλά τι σημαίνει αυτό;

Η πώληση βρώσιμων προϊόντων απαγορεύεται

Τουλάχιστον για ένα χρόνο από τώρα. Μπορεί κάποιος να φτιάξει μπισκότα ή πίτσα με κάνναβη αλλά απαγορεύεται να τα συσκευάσει ή να τα πουλήσει. 

Δεν υπάρχουν παντού weed shops

Στην British Columbia, εκεί που καπνίζεται η περισσότερη μαριχουάνα στον Καναδά, λειτουργεί προς το παρόν μόλις ένα κατάστημα, ενώ στο Ontario κανένα. Φυσικά, πρόκειται να δοθούν αρκετές άδειες όσο περνά ο καιρός και να ξεφυτρώσουν αρκετά από αυτά.

Μπορείς να αγοράσεις online

Σε οποιοδήποτε σημείο του Καναδά κι αν βρίσκεται κάποιος, μπορεί να παραγγείλει online. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η αυξημένη ζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε ελλείψεις και μεγάλες περιόδους αναμονής για το προϊόν. 

Δεν μπορεί να μεταφερθεί

Όχι, δεν είναι κάτι που μπορείς να μεταφέρεις μαζί σου εκτός χώρας. Σε τέτοια περίπτωση θα συλληφθείς. Μπορείς όμως να έχεις πάνω σου μέχρι 30 γραμμάρια για πτήσεις εντός Καναδά. 

Ετοιμάσου για μερικά cool καναδέζικα προϊόντα

Η μπύρα κάνναβης και τα ποτά με έγχυση μαριχουάνας είναι μερικά από αυτά. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ