Στον Καναδά φτιάχνουν μπύρα από κάνναβη που σε "φτιάχνει" αμέσως

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να οργανώσει ταξιδάκι.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Ιουλίου 2018

Ο Καναδάς είναι μία από τις χώρες που αντιμετωπίζουν με τον πιο cool τρόπο τη νομιμοποίησης της κάνναβης. Αρχικά, η μαριχουάνα νομιμοποιήθηκε για  ψυχαγωγική χρήση - το δεύτερο έθνος παγκοσμίως στο οποίο συμβαίνει αυτό.

Έπειτα, ανακοινώθηκαν μέτρα ώστε να νομιμοποιηθούν μέσα στο 2019 και οι τροφές που περιέχουν ινδική κάνναβη και μάλιστα να μπορούν να πωλούνται ακόμη και σε πάγκους στο δρόμο. Και τώρα, οι Καναδοί πιθανότατα θα είναι οι πρώτοι που θα απολαύσουν μπύρα από κάνναβη. 

Όπως αναφέρει ο Guardian, από τη στιγμή που νομιμοποιήθηκε η μαριχουάνα, οι ζυθοποιοί άρχισαν να εξετάζουν σοβαρά τη δημιουργία μπύρας με βασικό συστατικό αυτή. Και εν αντιθέσει με πολλά άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούν έλαια κάνναβης THC και CBD, η εταιρεία Province Brands έχει ξεκινήσει ήδη την παραγωγή μπύρας στην οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ζύμωσης στελέχη του φυτού (φύλλα, σπόροι κλπ). Κάτι που σημαίνει πως αυτή θα είναι η πρώτη αυθεντική 100% μπύρα από κάνναβη. 

"Η αρχή ήταν δύσκολη, πιο δύσκολη από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε και αυτό γιατί στις πρώτες δοκιμές η γεύση ήταν απαίσια. Θύμιζε σάπιο μπρόκολο. Χάρη σε κάποιες χημικές διεργασίες ωστόσο καταλήξαμε σε μία μπύρα που είναι ξηρή και αλμυρή, με λιγότερο γλυκιά γεύση από τα αντίστοιχα τυπικά ποτά" αναφέρει ο co-founder και CEO της Province Brands, Dooma Wendschuh.

Η μπύρα της Province Brands περιέχει και 6.5mg ελαίου THC ενώ είναι alcohol free. "Η μπύρα σε επηρεάζει γρήγορα, κάτι που δεν συμβαίνει με τις τροφές που περιέχουν μαριχουάνα" λέει ο Wendschuh.

Με τους ρυθμούς νομιμοποίησης της κάνναβης να είναι αρκετά αργοί, οι πιθανότητες να πάρεις στα χέρια σου μια τέτοια μπύρα είναι εξαιρετικά μικρές. Εκτός αν κανονίζεις ένα ταξιδάκι μέχρι τον Καναδά. 

Από: Esquire US 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Bars

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Από το αψέντι του Manson μέχρι την τεκίλα του Clooney: Τα κορυφαία ποτά που έφτιαξαν οι διάσημοι

Πολλοί celebrities έχουν μπει δυναμικά στην βιομηχανία του ποτού. Ποια όμως είναι εκείνα τα προϊόντα που αξίζουν πραγματικά;