Το πρώτο περίστροφο του James Bond βγαίνει στο σφυρί

Ένα κειμήλιο βρετανικής κινηματογραφικής ιστορίας.

04 Δεκεμβρίου 2018

Το πρώτο περίστροφο που κράτησε ποτέ ο James Bond, από την εναρκτήρια σκηνή του Dr. No (1962), βγαίνει στο σφυρί. Το Walther PPK ανήκε στον Bernard Lee, τον ηθοποιό που ενσάρκωσε τον M στις πρώτες έντεκα ταινίες του 007. O προϊστάμενος δίνει στην αρχή του φιλμ το όπλο στον πράκτορα, αφού πρώτα έχει φροντίσει να κριτικάρει την επιλογή του να κουβαλά μία Beretta.

Ο Lee έφερε το αληθινό όπλο στο πλατό, αφού πρώτα ένα prop που περίμεναν δεν έφτασε ποτέ. Ένα ενυπόγραφο γράμμα του ηθοποιού αποτελεί εγγύηση για τους υποψήφιους αγοραστές αλλά και τους διοργανωτές της δημοπρασίας ότι ήταν "το πρώτο περίστροφο που κράτησε ποτέ στα χέρια του ο 007".

Ο Jonathan Humber, υπεύθυνος της δημοπρασίας, το χαρακτήρισε ως ένα "κομμάτι βρετανική κινηματογραφικής ιστορίας στον υπέρτατο βαθμό". Για την ιστορία τώρα, ένα prop είχε πάρει τελικά τη θέση του αληθινού περίστροφου αφού το τελευταίο είχε κριθεί ακατάλληλο -κι επικίνδυνο- για περαιτέρω χρήση στα γυρίσματα.

Πώς όμως έφτασε αυτό το κειμήλιο στα χέρια των σημερινών ιδιοκτητών του; "Αγαπητή Jane, γνωρίζω πως δεν πρόκειται να δεχθείς κανένα αντάλλαγμα για όλη τη βοήθεια και την καλοσύνη που έχετε δείξει προς το πρόσωπό μου όλον αυτόν τον καιρό, εσύ κι ο Jonathan, η συνείδηση μου όμως δεν πρόκειται να ησυχάσει αν δεν σας ανταμείψω με κάποιον τρόπο" γράφει στο γράμμα του ο Bernard Lee, για να συνεχίσει "Μέσα στο φάκελο μπορείς να βρεις ένα ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης μου, κάτι που θα ήθελα να έχει ο γιος σου όταν εσύ κρίνεις ότι θα βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία".

Το πρώτο περίστροφο του James Bond βγαίνει στο σφυρί

Το Walther PPK αναμένεται να πιάσει τιμή κοντά στις 80 χιλιάδες λίρες στη δημοπρασία που θα λάβει χώρα στις 6 Δεκεμβρίου - μία τιμή που, βέβαια, ωχριά μπροστά στις 277.250 λίρες που κοστολογήθηκε το 2010 το πιστόλι του Sean Connery που βλέπουμε στην αφίσα του From Russia With Love (1963).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Καμία έκπληξη, ο Kanye West ετοιμάζεται να μπει στη βιομηχανία του πορνό

Από ό,τι φαίνεται έχει αφήσει πίσω του τη "θρησκευτική φάση" που περνούσε.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μία ξεχωριστή Range Rover εμπειρία

Το εμβληματικό brand του σύμπαντος των 4 τροχών παρουσίασε το ​​πρώτο Range Rover House στην Ελλάδα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

3 πράγματα που μπορείς να κάνεις στο LinkedIn για να βρεις δουλειά πιο εύκολα

Οι ειδικοί στην αγορά εργασίας προτείνουν μερικά εύκολα βήματα που μπορείς να κάνεις μέσω του LinkedIn για να βελτιστοποιήσεις τις πιθανότητές σου.

Γραφει Παυλος Κρουστης