Ο αστεροειδής που θα κάνει πλούσιο κάθε άνθρωπο στη Γη

Η οικονομική σωτηρία μοιάζει να έρχεται από το διάστημα και τον Psyche 16.

Psyche 16. Αυτό είναι το όνομα ενός αστεροειδούς εντελώς διαφορετικού από όλους τους άλλους, ο οποίος μάλιστα έχει κεντρίσει το απόλυτο ενδιαφέρον της NASA τους τελευταίους μήνες. Ο γνωστός και ως "Χρυσός Αστεροειδής", που ανακαλύφθηκε το 1852 από τον Ιταλό αστρονόμο Annibale de Gasparis, βρίσκεται σε τροχιά ανάμεσα στον Άρη και τον Δία και σε απόσταση 750.000.000 χιλιομέτρων από τη Γη.

Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό, όσο και πολύτιμο, είναι οι τεράστιες ποσότητες χρυσού, πλατίνας, σιδήρου και νικελίου που υπάρχουν στην επιφάνεια και το υπέδαφός του. Όπως πιστεύουν οι αρμόδιοι επιστήμονες που καταγράφουν την πορεία και τα χαρακτηριστικά του, η αξία των ορυκτών που υπάρχουν στο εν λόγω ουράνιο σώμα μεταφράζονται σε 7 πεντάκις εκατ. δολάρια ($7.000.000.000.000.000.000). Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, αντιστοιχεί περίπου 1 δισ. δολάρια για κάθε άνθρωπο αυτή τη στιγμή. 

Όπως αντιλαμβάνεσαι κάτι τόσο θελκτικό και αισιόδοξο εμπεριέχει αρκετές δυσκολίες για να γίνει πραγματικότητα, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τον καθηγητή της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας (Royal Astronomical Society, RAS) John Zarnecki, θα χρειαστούν περίπου 25 χρόνια μελέτης για να ανακαλύψουμε ως ανθρώπινο είδος κατά πόσο είναι πιθανή η εξόρυξη χρυσού και άλλων μετάλλων από το διάστημα και σχεδόν μισός αιώνας ώστε αυτό να αρχίσει να γίνεται πράξη. Όλα, θα εξαρτηθούν από δύο πολύ συγκεκριμένους παράγοντες: Την οικονομική βιωσιμότητα της Γης και την περαιτέρω ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας.

Από την πλευρά του, ο Scott Moore, executive director της εταιρείας γεωτρήσεων EuroSun Mining, υποστηρίζει πως κάποιοι αστεροειδείς μπορεί να εξελιχθούν μελλοντικά σε "χρυσούς τιτάνες, που θα παράγουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες χρυσού και πολύτιμων μετάλλων από όσες θα μπορούσε να φανταστεί και ο πιο αισιόδοξος και που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν στην Γη". Ο Moore πιστεύει ότι ο Psyche 16 ίσως να είναι εκείνος ο αστεροειδής που θα κάνει την αρχή, για να ακολουθήσουν αργότερα κι άλλα ιπτάμενα αντικείμενα με τεράστιες ποσότητες φυσικών πόρων.

Η NASA έχει ήδη δραστηριοποιηθεί σχετικά με τον Psyche 16 και σχεδιάζει να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις της το 2022, με την οργάνωση αποστολών που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θα θυμίζουν την αρχή της ταινίας Alien. Ελπίζουμε όλοι με καλύτερο φινάλε.


Διάβασε ακόμη τι θα τρώμε στον Άρη το 2035 και τι συμβαίνει τελικά στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.

φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος