O Leonardo DiCaprio και η Apple παρουσιάζουν το America’s Food Fund

Μία σημαντική πρωτοβουλία για εκείνους που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 06 Απριλίου 2020

Ο 45χρονος σταρ του Χόλιγουντ σε συνεργασία με την επιχειρηματία και χήρα του Steve Jobs Laurene Powell Jobs, την Apple και το Ίδρυμα Ford δημιουργούν το America’s Food Fund (Αμερικανικό Ταμείο Τροφίμων), με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τις κοινότητες στις ΗΠΑ που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Μάλιστα, έχουν ήδη καταφέρει να συλλέξουν περίπου $12.000.000, τα οποία θα διατεθούν για την καθημερινή σίτιση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, ηλικιωμένων, ανθρώπων που είναι αντιμέτωποι με απολύσεις και παιδιών που βασίζονται στα προγράμματα σχολικών γευμάτων. Το America’s Food Fund θα συνεργαστεί με τις οργανώσεις αρωγής που υλοποιούν προγράμματα σίτισης, World Central Kitchen και Feeding America. Ο Leonardo DiCaprio είναι συνιδρυτής του America’s Food Fund μαζί με τη φιλάνθρωπο πρώην σύζυγο του Steve Jobs. Η Apple και το Ίδρυμα Ford παρέχουν επίσης κεφάλαια για να βοηθήσουν στην έναρξη της νέας πρωτοβουλίας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by America’s Food Fund (@americas_food_fund) on

"Σε αυτή την κρίση, οργανώσεις όπως οι World Central Kitchen και Feeding America εμπνέουν όλους μας με την ακλόνητη δέσμευσή τους να σιτίσουν τα πιο ευάλωτα άτομα που έχουν ανάγκη" δήλωσε ο ηθοποιός, με την Laurene Powell Jobs να συμπληρώνει: "Τους ευχαριστώ για την ακούραστη δουλειά τους στην πρώτη γραμμή, αξίζουν όλη μας την υποστήριξη". Οι δύο τους ξεκίνησαν την εκστρατεία συλλογής δωρεών για το GoFundMe.Org με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα.

"Σε περιόδους ανάγκης, ένα πιάτο φαγητού είναι τόσο ζωτικής σημασίας τροφή όσο και μήνυμα ελπίδας από την κοινότητα, ότι ενδιαφερόμαστε και είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα" δήλωσε ο σεφ και φιλάνθρωπος, José Andrés, ιδρυτής του World Central Kitchen.

O Leonardo DiCaprio και η Apple παρουσιάζουν το America’s Food Fund

Η οργάνωση διανέμει 100.000 φρέσκα γεύματα καθημερινά σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που βρίσκονται σε καραντίνα και σε ευάλωτες κοινότητες μέσω διανομέων και συνεργαζόμενων εστιατορίων στη Νέα Υόρκη, το Νιούαρκ, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες, το Όκλαντ, τη Νέα Ορλεάνη, το Λιτλ Ροκ και την Ουάσινγκτον. Η Oprah Winfrey έκανε δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Αμερικανικό Ταμείο Τροφίμων και το παράδειγμά της ακολούθησαν πολλοί εκπρόσωποι της βιομηχανίας του θεάματος.

"Σε γειτονιές και κοινότητες σε όλη τη χώρα, η ασιτία είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων οικογενειών και παιδιών, καθημερινά. Οι πιο ευάλωτοι πληθυσμοί μας - τα παιδιά που είναι εκτός σχολείου και βασίζονται σε προγράμματα σχολικού γεύματος, οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, ηλικιωμένοι και άτομα αντιμέτωπα με διακοπή εργασίας - συναντούν μεγάλα εμπόδια στην ασφαλή και τακτική πρόσβαση σε γεύματα. Πριν από την πανδημία του COVID-19, περισσότεροι από 37 εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονταν για να μάθουν από πού μπορεί να εξασφαλιστεί το επόμενο γεύμα τους σε καθημερινή βάση, αριθμός που βλέπουμε να αυξάνεται με εκθετικό ρυθμό" τονίζεται σε ανακοίνωση του America’s Food Fund.

AMERICA’S FOOD FUND 1

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης