Όταν η ερωτική διαθέση απουσιάζει από το κρεβάτι

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμο, λύσεις υπάρχουν.

Πολλές γυναίκες περνούν φάσεις που δεν τους αρέσει τίποτα μα τίποτα απολύτως στον κόσμο. Ιδιαίτερα τώρα, που μείναμε και δυόμιση μήνες κλεισμένοι στα σπίτια, είναι φυσικό η διάθεση να έχει πέσει στα τάρταρα. Αν ο καθένας μας έχει κάποιο κρυμμένο απόθεμα ευτυχίας (φτιαγμένο από αναμνήσεις και good vibes), τότε αυτό σίγουρα καταναλώθηκε τον καιρό που βρεθήκαμε να κοιτάμε ξανά και ξανά τους τοίχους του σπιτιού μας. Τι γίνεται όμως όταν απουσιάζει η ερωτική διάθεση για σεξ και κρεβάτι μετατρέπεται σε έπιπλο μόνο και μόνο για τον ύπνο;

Καταρχάς, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου. Όχι, δεν είστε οι τελευταίοι Νεάτερνταλ του κόσμου και δεν πέφτει στις δικές σας πλάτες η διαιώνιση του είδους. Μάλιστα, κάλο είναι να σκεφτείς καλά πριν αρχίσεις να την κατηγορείς για αδιαφορία, μήπως και η δικιά σου διάθεση δε βρίσκεται στα ουράνια. Άλλωστε, μιζέρια με μιζέρια δε σμίγει – απλά κουράζει και καμιά φορά χαλάει τις σχέσεις σας.

Μερικές απλές λύσεις

Όταν η ερωτική διαθέση απουσιάζει από το κρεβάτι

Πρώτα από όλα, είναι πολύ πιθανό η κοπέλα/σύντροφος/γυναίκα σου να μην έχει διάθεση εκτός από κρεβάτι και για όλα τα υπόλοιπα πράγματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας. Είπαμε, περνάει φάση. Οι λογικές του τύπου "ας κάνουμε πράγματα και ας μην περνάμε καλά γιατί έτσι πρέπει" δεν πρόκειται να βοηθήσουν. Μάλλον, τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα θα φέρουν.


Το σημαντικό είναι να παραμείνεις ψύχραιμος και να μπορέσεις να αντιδράσεις βρίσκοντας ιδανική ισορροπία.


Ούτε όμως και η ακινησία και η απόλυτη σιωπή από πλευράς σου θα βελτιώσουν την κατάσταση. Πρέπει να θυμάσαι ότι δεν είσαι κάποιο διακοσμητικό στοιχείο, δεν είσαι άγαλμα, δεν είσαι μπιμπελό. Όχι, κανείς, δε σου λέει να τις βάλεις τις φωνές. Δεν είναι πάντα τα δύο άκρα ο ενδεδειγμένος τρόπος για να αντιμετωπίσεις μία τέτοια κατάσταση. Το σημαντικό είναι να παραμείνεις ψύχραιμος και να μπορέσεις να αντιδράσεις βρίσκοντας ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο να της δώσεις τον χρόνο της και να μπορέσεις να την παρακινήσεις να βγει από τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται.

Ερωτική διάθεση Gone Girl 2

Α, ναι, για να μην το ξεχάσω: Το μασάζ πολλές φορές κάνει θαύματα.

Ας δούμε, όμως, μερικές πιο πρακτικές συμβουλές: Αν δεν θέλει για κανένα μα κανένα λόγο να βγει έξω, τότε μπορείς πολύ απλά να μείνετε μέσα. Πάρ' την μία αγκαλιά στον καναπέ, φρόντισε να είσαι εκεί για εκείνη, να ακούσεις τι έχει να σου πει αλλά και να τη βοηθήσεις μέσα από ερωτήσεις να καταλάβει τι της συμβαίνει. Δε θέλει να δει ταινίες ή σειρές στο Netflix; Κανένα πρόβλημα. Βάλε μουσική, άναψε κεριά, φτιάξε ατμόσφαιρα για να χαλαρώσετε μαζί.

Και τώρα για την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων: Τι γίνεται όταν δεν θέλει να κάνετε σεξ. Είναι δικαίωμά της. Απλά δέξου του - και, προς θεού, μην προσπαθείς κάθε τρία λεπτά να τη μεταπείσεις. Κοίτα να δημιουργείς χαλαρή ατμόσφαιρα, να ρίχνεις γέφυρες επικοινωνίας και να της δείχνεις χωρίς να είσαι φορτικός πόσο πολύ τη θες. Α, ναι, για να μην το ξεχάσω: Το μασάζ πολλές φορές κάνει θαύματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου