Γιατί πρέπει να κάνεις περισσότερο σεξ τους επόμενους μήνες

Θα βελτιώσεις την υγεία, αλλά και την ικανοποίηση που αντλείς από αυτό.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 22 Μαρτίου 2021

Επιτέλους, κάποια καλά νέα: Το σεξ, σύμφωνα με μία έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, σε βοηθάει να είσαι πιο αποδοτικός στη δουλειά σου. Για την ακρίβεια, βελτιώνει τη διάθεσή σου για τουλάχιστον 24 ώρες μετά, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερη προσήλωση και ικανοποίηση από τα εργασιακά σου καθήκοντα.

Βέβαια, είναι γενικώς γνωστό ότι το σεξ σού κάνει καλό, καθώς απελευθερώνει κάποιες χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σου -την ντοπαμίνη και την οξυτοκίνη- που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά σου πιο ευχάριστη. Γιατί να μην αρχίσεις, λοιπόν, να κάνεις όλο και περισσότερο τους επόμενους μήνες; Τα οφέλη που θα αποκομίσεις, όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω, θα είναι πολλαπλά.

Γιατί πρέπει να κάνεις περισσότερο σεξ τους επόμενους μήνεςiStock

Σεξ για έναν πιο υγιή γάμο

Μία νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Psychological Science, βρήκε ότι  τα νιόπαντρα ζευγάρι, αφού είχαν κάνει σεξ και ασχέτως από τη συχνότητά του, ανέφεραν 48 ώρες "σεξουαλικής αγαλλίασης" ή ικανοποίησης από τη σχέση τους και το σεξ. Μάλιστα, αυτοί που έλαμπαν περισσότερο από ικανοποίηση ήταν πιο ικανοποιημένοι και από τον γάμο τους, τόσο στην αρχή του όσο και τέσσερις έως έξι μήνες αργότερα, κάτι που οδήγησε τους ερευνητές να πιστεύουν ότι το σεξ ενδυναμώνει το δέσιμο των ζευγαριών.

Σεξ για πιο γερή καρδιά

Παρότι οι πιο πρόσφατες έρευνες μας λένε ότι το πιο συχνό σεξ οδηγεί σε υψηλότερο ρίσκο καρδιακής ανεπάρκειας ή προσβολής, ακόμα και εγκεφαλικού επεισοδίου, στους άντρες άνω των 57 ετών (αλλά όχι στις γυναίκες), η καρδιαγγειακή υγεία των νεότερων αντρών συνεχίζει να αντλεί οφέλη από το σεξ. Σύμφωνα με μία έρευνα του 2010, οι άντρες που ανέφεραν ότι έκαναν σεξ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα είχαν κατά 45% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από μία καρδιαγγειακή νόσο σε σχέση με τους άντρες που έκαναν σεξ μόνο μία φορά τον μήνα ή και λιγότερο.

Σεξ για πιο υγιή προστάτη

Μέσα από μία μελέτη που έγινε σε ένα τεράστιο δείγμα 32.000 αντρών άνω των 18 ετών, οι ερευνητές βρήκαν ότι η συχνή εκσπερμάτιση συνδεόταν με λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη. Για παράδειγμα, οι άντρες που διένυαν τη δεκαετία των 40 και εκσπερμάτωναν τουλάχιστον 21 φορές τον μήνα, είχαν κατά 22% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη σε σχέση με αυτούς που εκσπερμάτωναν μόνο 4 με 7 φορές τον μήνα.

Σεξ για καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα

Το σεξ σε εβδομαδιαία βάση έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ανοσοφαιρίνης Α στο σάλιο, η οποία σε βοηθάει να καταπολεμάς τους ιούς του κρυολογήματος, παρότι το να κάνεις περισσότερο σεξ υποδεικνύει ένα υψηλότερο ρίσκο για τη διάδοση των εποχικών ιών.

Σεξ για να δείχνεις νεότερος

Κατά τη διάρκεια μίας έρευνας που διήρκεσε 10 χρόνια, ζητήθηκε από μία επιτροπή κριτών να μαντέψει την ηλικία 3.500 αντρών και γυναικών, με μία ομάδα συμμετεχόντων να εκτιμούνται συνεχώς ότι ήταν από 7 έως και 12 χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία. Αυτοί οι "υπερνέοι" ανέφεραν ότι είχαν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή από τους υπόλοιπους. Για την ακρίβεια, έκαναν κατά μία φορά την εβδομάδα περισσότερο σεξ σε σχέση με την ομάδα ελέγχου τους.

Σεξ για πιο υγιή στάση ζωής, συνολικά

Το συχνό σεξ έχει συνδεθεί πολλάκις με χαμηλότερα επίπεδα άγχους, κάτι το οποίο συνδέεται με τα επίπεδα οξυτοκίνης. Με τη σειρά της, αυτή η κατάσταση συνδέεται με την ικανοποίηση από την εργασία, όπως ακριβώς αναφέραμε στην αρχή του άρθρου. Μάλιστα, σε μία έρευνα του 2014, οι Αμερικανοί απάντησαν ότι η εργασία τους είναι η δεύτερη πιο σημαντική πηγή άγχους στη ζωή τους, μετά από τα χρήματα.

Όπως και να ’χει, όλα τα οφέλη από το σεξ που αναφέρθηκαν προηγουμένως, σε βοηθούν να ζήσεις περισσότερο – σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις ήδη, το σεξ συνδέεται επίσης με τη μακροζωία, κάτι που σου δίνει περισσότερο χρόνο για να κάνεις μία δουλειά που σε γεμίζει αλλά και συχνότερο σεξ που σου προσφέρει ικανοποίηση. Ο τέλειος κύκλος, με άλλα λόγια.

Από: Esquire US

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πώς το τρέξιμο σου κόβει την πείνα

Η επιστήμη καταλήγει: Το τρέξιμο βοηθάει στο να διατηρείς το βάρος σου σταθερό, χωρίς να νιώθεις στέρηση και πείνα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η τέχνη της φιλοξενίας επιστρέφει με το Athens Capital

Το Athens Capital Hotel-MGallery Collection ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στις 10 Μαΐου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

O Alvaro Morte αποχαιρέτησε και επισήμως το La Casa de Papel

H συγκινητική ανάρτηση του Professor για το τέλος των γυρισμάτων.

Ποιος είναι ο Vitalik Buterin, ο νεότερος crypto-δισεκατομμυριούχος του κόσμου

Ξεκίνησε ως θιασώτης του Bitcoin στα 17 του και έγινε μεγιστάνας χάρη στο Ethereum.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Τα SUV είναι η απόλυτη τάση στον κόσμο των 4 τροχών

Ξεχωρίζουν σε εμπορικό επίπεδο, δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα, τη σχεδίαση, τον οικολογικό χαρακτήρα και τις ψηφιακές δυνατότητες διασύνδεσης

Γραφει Γιαννης Σπανος