Το μεγάλο come back του (ασφαλούς) καλοκαιρινού σεξ

Και πώς θα το απολαύσεις στο απόλυτο χωρίς καμία δεύτερη σκέψη.

Καλοκαιρινό σεξ λοιπόν. Τόσο απαραίτητο όσο οι μεσημεριανές, παγωμένες μπύρες, οι βουτιές και τα βιβλία στην παραλία. Το εμβολιαστικό σχέδιο της χώρας προχωρά -παρά τα όποια προβλήματα και της πάσης φύσεως ψεκασμένους- και φέρνει μία νέα σεξουαλική απελευθέρωση. Πώς θα θωρακίσεις τη σωματική και ψυχική υγεία σου, πριν ζήσεις ξανά το σεξ σε όλο του το μεγαλείο;

ΣΕΞ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ COME BACK

Το καλοκαίρι του 2021 είναι το πρώτο μίας σχεδόν post-Covid εποχής και έχει πάρει την εύγλωττη ονομασία 'Hot Vax Summer'. Κατά τη διάρκειά του αναμένεται ο γενικός πληθυσμός –ακόμα πιο έντονα οι σεξουαλικά αδικημένοι από την πανδημία singles–να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην ηδονή, ανοίγοντας με την επιστροφή στην κανονικότητα ένα νέο κεφάλαιο στη σεξουαλική τους ζωή.

> Διάβασε ακόμη: Σεξ στο νερό: Ένας οδηγός

Αν είσαι ένας από αυτούς, θα πρέπει να γνωρίζεις τους δυνητικούς κινδύνους τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σου υγεία, αλλά και το πώς μπορείς να τους ξεπεράσεις.

Το μεγάλο come back του (ασφαλούς) καλοκαιρινού σεξ

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, πριν αποφασίσεις να ζήσεις το Hot Vax Summer, είναι να έχεις φροντίσει να ολοκληρώσεις τον εμβολιασμό σου, έτσι ώστε να έχεις ανοσία απέναντι στον κορονοϊό. Με τα διδοσικά εμβόλια η πρώτη κάλυψη έρχεται τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη δόση, ενώ η σχεδόν πλήρης δύο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του εκάστοτε εμβολιαστικού σχήματος. Όσο κι αν ακούγεται άβολο, θα πρέπει να μοιράζεσαι το εμβολιαστικό σου status και να ζητάς να γίνεται το ίδιο και από την άλλη πλευρά, χωρίς να ντρέπεσαι.

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ"

Τώρα είναι η ώρα να επικοινωνήσεις με τον γιατρό σου, για κάνεις το ετήσιο check-up της υγείας σου, καθώς το πιο πιθανό είναι να το έχεις αναβάλει από όταν ξεκίνησε η πανδημία. Ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα σου και τυχόν προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζεις, οι εξετάσεις που θα κάνεις μπορεί να διαφέρουν. Επίσης, αν υπάρχει κάποιου είδους επέμβαση που είχες αναβάλει, έχει έρθει η εποχή να την κάνεις.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΣΜΝ

Ασχέτως του αν υπήρξες σεξουαλικά ενεργός κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου, πριν αποφασίσεις να ζήσεις το Hot Vax Summer θα πρέπει να κάνεις έναν πλήρη έλεγχο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού με τον γιατρό σου, μπορείς να τον συμβουλευτείς για όποια απορία έχεις, σχετικά με τις ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΕΞ 1

Αφού όλα πάνε καλά, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν απείχαν όλοι από το σεξ την προηγούμενη περίοδο. Οπότε συνέχισει να είσαι επιφυλακτικός για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και να χρησιμοποιείς όλα τα μέσα προφύλαξης που χρησιμοποιούσες και πριν από την πανδημία. Το ίδιο ισχύει και για την αντισύλληψη.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Αν δεν έχεις κάνει ήδη τον απολογισμό σου, θα πρέπει να σκεφτείς τι πραγματικά δουλεύει για εσένα σε σεξουαλικό επίπεδο, ποια είναι τα όριά σου και τι αντέχεις συναισθηματικά. Τι καινούργιο θα ήθελες να δοκιμάσεις, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, όπως και τι αλλαγές θα ήθελες να κάνεις στην προ-πανδημίας σεξουαλική σου ζωή. Σε περίπτωση που υπάρχει κάτι το οποίο σε αγχώνει, θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν ψυχολόγο που να ειδικεύεται στη σεξουαλική συμπεριφορά.

ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Το πιο πιθανό είναι το Hot Vax Summer να σε βρίσκει έναν "άλλο άνθρωπο" σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης. Τα γυμναστήρια ήταν κλειστά για μήνες, η ψυχολογία σου μπορεί να έπεσε, το άγχος και το αίσθημα μοναξιάς να σε οδήγησαν σε διατροφικές συνήθειες που να σου πρόσθεσαν κιλά.

> Διάβασε ακόμη: Ας μιλήσουμε για την ποδολαγνεία, χωρίς ταμπού

Απόλυτα αναμενόμενο και απόλυτα ανθρώπινο. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σου. Αποδέξου την εικόνα σου ή αναζήτησε βοήθεια για να αλλάξεις όσα σε ενοχλούν.

ΑΓΧΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ

Το ότι το καλοκαίρι του 2021 έχει πάρει το προσωνύμιο Hot Vax Summer δεν σημαίνει ότι όλοι θα κάνουν το "σεξ της ζωής τους". Οπότε, μην αγχώνεσαι. Μπορείς να επιστρέψεις στη σεξουαλική κανονικότητα με τους δικούς σου ρυθμούς. Άλλωστε, το σεξ απαιτεί χαλαρότητα για να είναι απολαυστικό. Έχε κατά νου ότι όλοι θα αισθάνονται λίγο άβολα αυτό το καλοκαίρι, αλλά το σεξ είναι σαν το ποδήλατο. Δεν ξεχνιέται.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος