Όλοι οι άντρες χρειάζονται ψυχοθεραπεία, σύμφωνα με τις εφαρμογές γνωριμιών

Οι γυναίκες δεν αντέχουν τις προσβολές και τις ανασφάλειες των αντρών που συναντούν στα dating apps.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 15 Δεκεμβρίου 2022

Κάποιοι άντρες είναι ευχάριστοι στα dating apps και κάποιοι άλλοι καθόλου. Για την ακρίβεια, είναι προσβλητικοί και ανασφαλείς. Σύμφωνα, μάλιστα, με μία έρευνα, το ένα τρίτο των γυναικών που έχουν προφίλ σε κάποιο dating app έχουν βιώσει την εμπειρία του να τις αποκαλέσουν με μία προσβλητική λέξη, ενώ οι μισές εκείνη του να τις κυνηγάει ένας άντρας στον οποίο έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρονται για πάρτη του. Τέλος, να μην ξεχνάμε και το ενδεχόμενο του να κλείσουν ραντεβού και ο τύπος να μην εμφανιστεί ποτέ.

Όλες αυτές οι συμπεριφορές, συνδυαστικά, έχουν καταστήσει τα dating apps σε κάτι σαν ναρκοπέδιο για τις γυναίκες, οι οποίες π.χ. στο Tinder αποτελούν μειονότητα ανάμεσα στους χρήστες - για την ακρίβεια, η αναλογία είναι 78% άντρες και 22% γυναίκες.

Όλοι οι άντρες χρειάζονται ψυχοθεραπεία, σύμφωνα με τις εφαρμογές γνωριμιώνiStock

Please, πες μου ότι κάνεις ψυχοθεραπεία

Λογικό εκ πρώτης όψεως, λοιπόν, το αίτημα του "please, πες μου ότι κάνεις ψυχοθεραπεία" που έχει αρχίσει να εμφανίζεται στο προφίλ κάποιων γυναικών σε πολλά dating apps, καθώς τι πιο φυσικό από το να έχουν αηδιάσει με τις τοξικές συμπεριφορές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες.

Πολλές γυναίκες θεωρούν πως το να κάνει ένας άντρας ψυχοθεραπεία τον καθιστά αυτομάτως πιο ελκυστικό. Το ίδιο δείχνουν και έρευνες που έχουν διεξάγει για δικό τους λογαριασμό πολλά dating apps, καθώς η πλειοψηφία των χρηστών τους προτιμάει να συναντά άτομα που κάνουν ψυχοθεραπεία από άλλα που π.χ. έχουν συμπληρώσει στο φορμά με τις ενασχολήσεις του ελεύθερου χρόνου τους ότι πηγαίνουν στο γυμναστήριο.

Μήπως είναι τοξικό το αίτημα για ψυχοθεραπεία;

Στον πραγματικό κόσμο, οι ενήλικες Αμερικανοί έχουν τις μισές πιθανότητες από τις Αμερικανίδες να κάνουν ψυχοθεραπεία, παρότι το χάσμα δείχνει να μειώνεται σε πιο νεαρές ηλικίες, ανάμεσα στις οποίες οι συζητήσεις σχετικά με την ψυχική υγεία είναι πιο κοινές και η τοξική αρρενωπότητα λιγότερο παρούσα

Το να απαιτείς, βέβαια, από κάποιον να πάει να κάνει ψυχοθεραπεία είναι κι αυτό τοξικό, καθώς προϋποθέτει ότι, αφενός, όλοι έχουν πρόσβαση ή μπορεί να αντέξει η τσέπη τους τις συνεδρίες με ένα ψυχοθεραπευτή και, αφετέρου, ότι η ψυχοθεραπεία έχει πάντα αποτέλεσμα. Το πρώτο δεν ισχύει, το δεύτερο έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση. Τέλος, το να λες ότι "όλοι οι άντρες χρειάζονται θεραπεία" είναι ακραιφνώς μισανδρικό όπως είναι μισογυνικό το να λες πως "όλες οι γυναίκες είναι υστερικές". 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης