Οι γυναίκες 'μυρίζονται' κυριολεκτικά τους εργένηδες, λέει η επιστήμη

Πού μπορεί να οφείλεται το ότι οι singles μυρίζουν πιο 'βαριά' από τους καπαρωμένους;

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 20 Φεβρουαρίου 2023

Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να διαγράψεις το Tinder και να μείνεις για πάντα εργένης και μόνος; Ξανασκέψου το. Για το καλό της οσμής σου, μιας και τα τελευταία χρόνια μια σειρά από πειράματα και έρευνες που είχαν να κάνουν με την ανθρώπινη μυρωδιά συμπέραναν ότι μπορούμε να καταλάβουμε μέσω της οσμής το αν ένας άνθρωπος είναι single ή πιασμένος ή κάτι πέραν αυτού του ξεπερασμένου δίπολου. Μα τον Τουτάτη, πώς είναι αυτό δυνατό;

Τελικά και οι άνθρωποι λαγωνικά είμαστε

Φαίνεται ότι ένας straight άντρας μπορεί να μυρίσει την οσμή μιας γυναίκας όταν αυτή βρίσκεται στις πιο γόνιμες στιγμές του κύκλου της ή όταν είναι σεξουαλικά ερεθισμένη. Αντίστοιχα, οι γυναίκες που βρίσκονται σε φάση ωορρηξίας έλκονται από την αντρική τεστοστερόνη, η μυρωδιά της οποίας αλλάζει ελαφρώς ανάλογα με το αν ο άντρας που μυρίζουν είναι σε σχέση ή όχι.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς μιας έρευνας που δημοσιεύτηκε το 2019, από εξελικτική σκοπιά, ενδέχεται να τις ωφελεί τις γυναίκες η ικανότητά τους να μπορούν να διαχωρίσουν το αν οι άντρες είναι ζευγαρωμένοι ή όχι και συνεπώς να αποφεύγουν να κορτάρουν τους πρώτους (ειδικά αν εκείνοι έχουν παιδιά), λόγω των σχετικά περιορισμένων παροχών που θα μπορούν αυτοί να τους προσφέρουν.

Η μυρωδιά των singles

Στο συγκεκριμένο πείραμα συμμετείχαν 82 ετεροφυλόφιλες γυναίκες, ηλικίας 18 έως 35 ετών, που αξιολόγησαν τις σωματικές μυρωδιές και τα πρόσωπα ετεροφυλόφιλων αντρών. Τελικά, οι ερευνητές βρήκαν ότι η σωματική οσμή των single αντρών περιγράφηκε ως πιο έντονη από όλες τις γυναίκες σε σχέση με τη φυσική οσμή όσων βρίσκονταν σε σχέση.

Παρ' όλα αυτά, μπορεί να υπάρχουν και άλλες εξηγήσεις, που να έχουν να κάνουν με κοινωνικά και όχι βιολογικά αίτια. Για παράδειγμα, ένας single ενδέχεται να μην προσέχει τόσο την υγιεινή του η να μην τρέφεται σωστά, παράγοντες που επηρεάζουν τη σωματική οσμή.

Το ερώτημα, λοιπόν, παραμένει ανοιχτό, με μόνο σίγουρο το ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που έλκουν τις γυναίκες σε σένα, δεν είναι μόνο τα τατουάζ και τα ωραία μούσια σου, λέμε τώρα.

Από: Esquire IT

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Διαφανή σπίτια στη φύση, η τάση που βλέπουμε παντού στα σόσιαλ μίντια

Κοστίζουν λιγότερο απ' ό,τι θα περίμενες και διαθέτουν άπλετο φυσικό φως.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ανυπάκουες ράτσες σκύλων, σύμφωνα με τους ειδικούς

Ποιες ράτσες σκύλων είναι πιθανό να παρουσιάσουν επιπλέον προκλήσεις στην εκπαίδευσή τους;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Γιατί χρειαζόμαστε όλοι ψυχοθεραπεία;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι κάνουν ψυχοθεραπεία επειδή δεν κάνουν κάποιοι άλλοι...

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν η τεχνητή νοημοσύνη έλυνε τα μυστήρια των ανώτερων μαθηματικών;

Οι περίπλοκοι γρίφοι που συχνά προβληματίζουν ακόμη και τα πιο έξυπνα μυαλά στον κόσμο ίσως βρήκαν τον "μάστορά" τους.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σωστή προθέρμανση πριν από την προπόνηση υψηλής έντασης

Η καλή προθέρμανση βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Την κάνεις σωστά όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος