Τι να κάνεις αν σπάσει το προφυλακτικό

Ποιες πρέπει να είναι οι πρώτες σου κινήσεις μέσα στα 3 πρώτα λεπτά.

Γράφει: Esquire Editors 13 Φεβρουαρίου 2023

Το προφυλακτικό δεν είναι μόνο μέθοδος αντισύλληψης αλλά και προστασίας από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Μάθε ποιες είναι οι πρώτες απαραίτητες κινήσεις αν έσπασε το προφυλακτικό και τι χρειάζεται να γίνει στη συνέχεια.

Έσπασε το προφυλακτικό; Το πρώτο βήμα

Πάρε μια βαθιά ανάσα. Δεν είσαι η πρώτη που της συμβαίνει αυτό - και σίγουρα δεν θα είσαι η τελευταία. Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζεις εξαρτώνται από το πότε έσπασε το προφυλακτικό. Ο χρόνος είναι σημαντικός γι' αυτό μίλησε με τον γιατρό σου.

Εκτίμησε την κατάσταση

Εάν παρατηρήσεις ότι έσπασε το προφυλακτικό την ώρα της ερωτικής επαφής, σταματήστε αμέσως. Μετά σκέψου τις παρακάτω βασικές ερωτήσεις:

Έσπασε το προφυλακτικό πριν την εκσπερμάτιση; Εάν δεν υπάρχουν σπερματικά υγρά, ο σύντροφός σου θα πρέπει να αφαιρέσει το προφυλακτικό και να βάλει ένα καινούργιο.

Έσπασε το προφυλακτικό μετά την εκσπερμάτιση; Θα μπορούσες να μείνεις έγκυος ή μήπως παίρνεις άλλα αντισυλληπτικά μέτρα, όπως χάπι; Θα μπορούσες να κολλήσεις κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα;

Η συνέχεια στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης