Μπορεί να είσαι όμορφος, ακόμα κι αν είσαι άσχημος

Νέες έρευνες ρίχνουν φως στις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 28 Φεβρουαρίου 2020

Πώς είναι δυνατόν κάποιοι άντρες που δεν έχουν ακριβώς εμφάνιση μοντέλου να έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο κοινό; Μία χαρακτηριστική και κλασική περίπτωση είναι ο Clint Eastwood που τα χρόνια της ακμής του είχε εκατομμύρια κατακτήσεις χωρίς κανείς να καταλαβαίνει ακριβώς τον τρόπο. Πώς και γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Ένα χαρακτηριστικό που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό είναι η συμμετρία του προσώπου

Αντίθετα με ό,τι πιστεύουμε η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι ακριβώς θέμα γούστου. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν κάποιες νέες έρευνες που ρίχνουν φως σε εκείνες τις λεπτομέρειες που κάνουν όλη τη διαφορά. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άντρες που αθλούνται τακτικά (κι όχι μόνο οι επαγγελματίες αθλητές) είναι πιο ελκυστικοί από τους υπόλοιπους μιας και δίνουν την αίσθηση πως παράγουν περισσότερη τεστοστερόνη. Η αίσθηση αυτή ερμηνεύεται ασυναίσθητα από τις γυναίκες ως ένδειξη μεγαλύτερης γονιμότητας και φυσικής αντοχής.

Μπορεί να είσαι όμορφος, ακόμα κι αν είσαι άσχημος

Έτσι, όπως μας επισημαίνει η επιστήμη της ανθρωπολογίας αυτά τα χαρακτηριστικά εκλαμβάνονται από το γυναικείο φύλο ως τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να επιλέξει το ταίρι του: καλύτερα γονίδια, καλύτερα παιδιά. Ναι, όντως, είμαστε τόσο πρωτόγονοι σε κάποιες αντιδράσεις μας.

Ένα άλλο τώρα χαρακτηριστικό που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό είναι η συμμετρία και πιο συγκεκριμένα η συμμετρία του προσώπου. Για πιο λόγο συμβαίνει αυτό; Οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι συνδέεται στο μυαλό των ανθρώπων με την καλοσύνη, την εξωστρέφεια και τη γενναιοδωρία.

Τα χέρια μπορούν επίσης να αποκαλύψουν πολλές πληροφορίες, αφού ένα μακρύ μεσαίο δάχτυλο είναι κι αυτό ένδειξης μεγάλων επιπέδων τεστοστερόνης, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Όσο για τα ξανθά μαλλιά; Εκείνα συνδέονται με τη ζωτικότητα και τη νεαρή ηλικία σε σχέση με τα μαύρα μαλλιά που συμβολίζουν το πέρασμα το χρόνου. Από την άλλη πάλι τα πολύ παιδικά χαρακτηριστικά συνδέονται με τη νηπιακή ηλικία και δεν είναι ελκυστικά για το γυναικείο φύλο. Σε όλα πρέπει να υπάρχει, τελικά, μία ιδανική ισορροπία.

Τέλος, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι με κάποιον περίεργο τρόπο μπορούμε να "μυρίσουμε" τους ανθρώπους που έχουν παρόμοια γονίδια με εμάς. Έτσι, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν ταίρι που θα έχει παρόμοια φυσικά χαρακτηριστικά με αυτούς ή ακόμα και παρόμοια εμφάνιση.

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η απιστία δεν είναι απαραίτητα γένους θηλυκού

Το κάθε φύλο την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Και αυτό φέρνει προβλήματα.

Τα κορυφαία dating apps του 2020

Κανείς δεν μπορεί να κοντράρει το Tinder.