Ο αθηναϊκός μοντερνισμός αποθεώνεται στο Modernist

Το The Modernist της Αθήνας κάνει πιο ενδιαφέροντα τον ξενοδοχειακό χάρτη του ευρύτερου Κολωνακίου.

Γράφει: Esquire Editors 13 Νοεμβρίου 2020

To κλασικό, mid century design, τα art deco στοιχεία και οι συμμετρικοί άξονες χαρακτηρίζουν το ύφος του νέου The Modernist της Αθήνας. Όπως λέει ο Κωστής Καρατζάς, δημιουργός και ιδιοκτήτης του: "Το The Modernist βασίζεται σε μια σύγχρονη ερμηνεία του όρου της φιλοξενίας που εμπνέει την περιέργεια και την αναζήτηση νέων εμπειριών. Δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του πρώτου μας ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, η Αθήνα ήταν για εμάς το λογικό επόμενο βήμα". 

Ήδη από τις πρώτες στιγμές στο lobby του ξενοδοχείου είναι εμφανής μια νέα, ανατρεπτική ερμηνεία της post-war αισθητικής του 1950. Έντονη χρήση του μαρμάρου, γύψινες λεπτομέρειες, χαλκός και μαύρο δημιουργούν δυναμικές εικόνες που έρχονται σε αντίθεση με τους πιο ήπιους τόνους που κυριαρχούν στα δωμάτια με τα δρύινα πατώματα και τα δερμάτινα κεφαλάρια. Το mid century design που βρίσκεται παντού λειτουργεί ως συνεκτικός κρίκος για όλους τους χώρους του ξενοδοχείου.

Ο αθηναϊκός μοντερνισμός αποθεώνεται στο Modernist

"Θέλουμε οι επισκέπτες του The Modernist να νιώθουν οικεία σε έναν χώρο που καταφέρνει να συγκεντρώνει στοιχεία πολυτέλειας με έναν ιδιαίτερα διακριτικό τρόπο" υπογραμμίζουν οι Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης και Ελένη Παπαευαγγέλου των FORMrelated Architects.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης