Six Senses Shaharut: Μία βιβλική απόδραση

Μια πραγματική όαση εμπειριών ανοίγει τον Δεκέμβριο στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ.

Ο σχεδιασμός του Six Senses Shaharut ακολουθεί με σύγχρονο τρόπο τις αρχές των νομαδικών κατασκευών της κοινότητας των Ναβαταίων που ζούσαν στην περιοχή 2.000 χρόνια πριν. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τοπίου έχουν γίνει απολύτως σεβαστά, ενώ ταυτόχρονα η αρχιτεκτονική ενσωματώνεται άψογα στο λιτό περιβάλλον της ερήμου. Άλλωστε, το resort έχει στόχο να φέρει τους επισκέπτες σε επαφή με τη φύση, γι’ αυτό και τα όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων μοιάζουν να ξεθωριάζουν.

Στο εσωτερικό, τα έπιπλα, τα υφάσματα, τα αντικείμενα, όλα προέρχονται από τεχνίτες της περιοχής. Ολοκληρώνουν ιδανικά το χώρο που ορίζεται από υλικά όπως η φυσική πέτρα, το ξύλο και ο χαλκός – καθόλου τυχαία, καθώς η περιοχή την εποχή του βασιλιά Σολομώντα ήταν κέντρο εξόρυξης χαλκού. Οι εσωτερικές πόρτες είναι custom made κατασκευές από teak, το οποίο διασώθηκε από παροπλισμένα σκάφη και σπίτια. Με ηλικία πάνω από διακόσια χρόνια, το κάθε κομμάτι έχει τη δική του ιστορία να πει.

Ένα σκηνικό βγαλμένο από τη Βίβλο

Six Senses Shaharut: Μία βιβλική απόδραση

Όπως δηλώνει ο Πόλυς Ιωάννου, Director of Marketing: "Το Six Senses Shaharut σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για το brand καθώς με αυτό επεκτείνεται σε ένα μοναδικό προορισμό. Έπειτα από μήνες αναμονής, είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το νέο opening που θα φέρει σε επαφή το DNA των Six Senses –που είναι απόλυτα προσανατολισμένο στην αειφορία, την ευεξία και το σεβασμό του τόπου– με τον ιδιαίτερο πολιτισμό και τις παραδόσεις της ερήμου. Θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε ασυνήθιστες εμπειρίες για τους επισκέπτες μας σε ένα μοναδικό, βιβλικό σκηνικό".

Οι 60 σουίτες και βίλες που απαρτίζουν το resort βρίσκονται διάσπαρτες σε μια μεγάλη έκταση στην κοιλάδα Αραβά μέσα στην έρημο Νεγκέβ και είναι απόλυτα ενταγμένες στο φυσικό τοπίο. Μέσα σε αυτό το απίστευτα όμορφο σκηνικό, όπου η φύση στα αλήθεια έχει το ρόλο ενός κορυφαίου μινιμαλιστή designer, ξεχωριστές εμπειρίες και δραστηριότητες περιμένουν τον επισκέπτη.

Από yoga workshops την ώρα της ανατολής του ήλιου έως μοναδικές hiking διαδρομές και treks με καμήλες στο γεμάτο ιστορία τοπίο. Άλλωστε, χαρακτηριστικό της κοιλάδας Αράβα είναι η μεγάλη ποικιλομορφία του τοπίου, πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα από γεωλογική σκοπιά μέρη στη Γη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης