Οι στόχοι και οι προσδοκίες της φετινής τουριστικής σεζόν

Τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας και υψηλές βλέψεις για το φετινό καλοκαίρι.

Ανοίγει και επισήμως η φετινή τουριστική σεζόν και το μεγάλο στοίχημα είναι αυτό να γίνει με ασφάλεια. Αυτό είναι το μήνυμα που περνά η χώρα στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού, προσδοκώντας σε ανοδική πορεία της ζήτησης, στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, στη διατήρηση αλλά και ενίσχυση του προφίλ της Ελλάδας ως ένας ασφαλής προορισμός, σε συνέχιση της περσινής χρονιάς.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης με θέμα την ασφαλή έναρξη της τουριστικής περιόδου, δεν τίθενται ποσοτικοί στόχοι όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών που θα έρθουν φέτος στην Ελλάδα και τα προσδοκώμενα έσοδα. Η έμφαση, όπως είπε, θα δοθεί στην ποιότητα του brand της χώρας, τονίζοντας πως η δυναμική πορεία του τουρισμού θα παρακολουθείται στενά. 

Εμφανίστηκε εντούτοις αισιόδοξος πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2020, ίσως και άνω των προσδοκιών.

"Είναι πια γεγονός: Ανοίγουμε  την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με την φιλοξενία και την ασφάλεια" σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας

Σε πέντε επίπεδα είναι οι δικλείδες ασφαλείας που θα ισχύσουν φέτος στον τουρισμό. Αυτά είναι:

1.    Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα:
-.     Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση 
-.    Πιστοποιητικό εμβολιασμού
-.     PCR test έως και 72 ώρες πριν 
-.    Πιστοποιητικό ανάρρωσης
-.    Ενεργοποίηση του Green Pass από την 1η Ιουνίου

 2.    Λειτουργία συστήματος στοχευμένης δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test

3.    Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020. 

4.    Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό 

5.    Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων

"Είμαστε έτοιμοι, με επιλογές για κάθε ενδεχόμενο. Με ευέλικτα αλλά αυστηρά πρωτόκολλα και διαδικασίες" υπογράμμισε ο Χάρης Θεοχάρης.

Ξεκινούν οι πτήσεις τσάρτερ

Οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες με πτήσεις τσάρτερ. 

H TUIfly  ξεκινά τις πτήσεις προς την Κρήτη, με αναχωρήσεις από έξι αεροδρόμια (Ανόβερο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη) με προορισμό το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Στη συνέχεια, θα συνεχίσει τις πτήσεις προς την Κω, τη Ρόδο και την Κέρκυρα στις 15 Μαΐου.

Και ο FTI ξεκινά σήμερα τις διακοπές στα ελληνικά νησιά. Ο ταξιδιωτικός όμιλος έχει μάλιστα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του κατά 20% σε σύγκριση με το 2019.
Συνολικά 15  προγραμματισμένες αφίξεις διεθνών πτήσεων υποδέχθηκαν ήδη από χθες τα διεθνή αεροδρόμια Νοτίου Αιγαίου. Στη Ρόδο έφτασαν 9 διεθνείς πτήσεις από το Τελ Αβίβ, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Στη Σαντορίνη, οι πρώτοι επισκέπτες από το εξωτερικό έφτασαν από Γενεύη, Παρίσι και Φρανκφούρτη, στη Μύκονο από Παρίσι και Ζυρίχη, όπως από τη Ζυρίχη ήρθαν και οι πρώτοι διεθνείς επισκέπτες για το νησί τη Κω. 

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.