Ιταλικό μοναστήρι του 17ου αιώνα μετατράπηκε σε πολυτελές θέρετρο

Για τους ενδιαφερόμενους, το εντυπωσιακό ξενοδοχείο βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία.

Γράφει: Esquire Editors 12 Αυγούστου 2021

Στο ξενοδοχείο Monastero Arx Vivendi μετέτρεψε το αρχιτεκτονικό γραφείο Network of Architecture (NOA) ένα ιταλικό μοναστήρι του 17ου αιώνα πλησίον της λίμνης Γκάρντα, της μεγαλύτερης λίμνης στην Ιταλία και δημοφιλέστατου τουριστικού προορισμού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το NOA συνεργάστηκε στενά με την Υπηρεσία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πόλης Τρέντο για τη μετατροπή σε ξενοδοχείο και spa των μισών εγκαταστάσεων του συγκροτήματος στην πολίχνη Άρκο, βορείως της λίμνης· μια ανεξάρτητη εκκλησία και περιστύλιο θα παραμείνουν στις καλόγριες.

Η τελική του μορφή

Στόχος του εγχειρήματος, το οποίο περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους και 40 καταλύματα καθώς και έναν νεόδμητο χώρο wellness, ήταν να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αρχικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου και του ύψους επτά μέτρων τοίχου που περικλείει το συγκρότημα.

"Η μεγαλοπρέπεια και η αυστηρότητα του αρχιτεκτονήματος, οι μεγάλοι διάδρομοι, τα αψιδωτά ταβάνια, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνδυάζονται για να δώσουν σε αυτούς του χώρους μια πραγματική αίσθηση αλλοτινών εποχών" είπε ο επικεφαλής του πρότζεκτ, αρχιτέκτονας Francesco Padovan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dezeen (@dezeen)

Στο ισόγειο του μοναστηριού, οι κοινόχρηστοι χώροι: χώρος υποδοχής, χώρος για πρόγευμα, μπαρ και κουζίνα. Στον πρώτο όροφο, τα 40 καταλύματα κατά μήκος ενός μεγάλου κεντρικού διαδρόμου· κάθε υπνοδωμάτιο καταλαμβάνει τον χώρο δύο μοναστηριακών κελιών ενώ μια μεγαλύτερη σουίτα τον χώρο του πλυσταριού.

Ο χώρος wellness - φέρει την επωνυμία Salas per Aquam - είναι νέα κατασκευή η οποία αποτελείται από επτά "δωμάτια" από γυαλί και μέταλλο που δημιουργήθηκαν κατά μήκος ενός πέτρινου τοίχου που λειτουργεί ως ραχοκοκαλιά. Τα "δωμάτια" φιλοξενούν lounge για χαλάρωση, χώρους κούρας ομορφιάς και σάουνες, ενώ το κεντρικό ανοίγει σε μια υπαίθρια πισίνα. "Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν διάλογο περισσότερο με το περιβάλλον αγροτικό τοπίο παρά με το μοναστήρι" υπογράμμισε ο Padovan.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.