Μαρία Τσαγκαράκη, η νέα General Manager του Grace Hotel

Μία γυναίκα στο τιμόνι του ξενοδοχείου-συμβόλου της Σαντορίνης.

Γράφει: Esquire Editors 27 Απριλίου 2023

Το Grace Hotel στη Σαντορίνη καλωσορίζει τη νέα General Manager, Μαρία Τσαγκαράκη. Στα ξενοδοχεία της Auberge Resorts Collection, η βιωσιμότητα, η ισότητα των φύλων και το inclusivity είναι εξίσου σημαντικά ζητήματα. Η φιλοξενία, μία τέχνη γένους θηλυκού, βρίσκει στη βιομηχανία του τουρισμού το κατάλληλο έδαφος για να ανθίσει και να αναδείξει τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις.

Αυτήν τη φορά η είδηση-μήνυμα ενδυνάμωσης έρχεται από την Σαντορίνη, με τη Μαρία Τσαγκαράκη να αναλαμβάνει καθήκοντα general manager στο Grace Hotel, Auberge Resorts Collection, που άνοιξε για τη σεζόν στις 15 Απριλίου.

Έχοντας ήδη εργαστεί για χρόνια στο ξενοδοχείο ως operation manager, η Μαρία Τσαγκαράκη γνωρίζει καλά κάθε πτυχή της ζωής στο Grace. "Ως general manager, πλέον, θα συνεργαστώ με την ομάδα μου ώστε να δημιουργήσουμε μία φρέσκια οπτική. Αναζητώντας αδιάκοπα νέες ιδέες, θα κάνουμε τη διαμονή των επισκεπτών πιο ευχάριστη, γεμάτη συναρπαστικές εμπειρίες. Αυτό δεν είναι απλή υπόθεση, καθώς η φιλοξενία ρέει στις φλέβες του Grace Hotel Auberge Resorts Collection, με τους φιλοξενούμενους να απολαμβάνουν ήδη άριστες υπηρεσίες".

Μαρία Τσαγκαράκη, η νέα General Manager του Grace Hotel

Ενθουσιασμένη με τη νέα της θέση, η Μαρία Τσαγκαράκη έχει πάντα στο πλευρό της τους ταλαντούχους συνεργάτες της με τους οποίους καλωσορίζει κάθε τι καινούργιο και μοιράζεται το ίδιο πάθος και όραμα: να δημιουργούν αξέχαστες εμπειρίες για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου.

"Αν πρέπει να αναφερθώ μόνο σε ένα χαρακτηριστικό της φιλοξενίας στα ξενοδοχεία της Auberge Resorts Collection, πράγμα δύσκολο, αυτό θα ήταν η σημασία που δίνουμε στη λεπτομέρεια. Κάθε ξενοδοχείο είναι μοναδικό και προσφέρει μία ουσιαστική αίσθηση του τόπου όπου βρίσκεται, ενώ συνεχίζει να παρέχει στους φιλοξενούμενους όχι μόνο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αλλά και την ελευθερία να σχεδιάζουν οι ίδιοι μία ανεπανάληπτη εμπειρία διαμονής".

Έχοντας ζήσει στη Σαντορίνη τα τελευταία χρόνια, η ίδια λέει με σιγουριά ότι πρόκειται για ένα νησί με ψυχή και ιδιαίτερη ενέργεια και μοναδικό φως που κάνει τους επισκέπτες να θέλουν να επιστρέψουν.

"Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη πολυτέλεια στις ζωές μας αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος. Τέλειες διακοπές είναι αυτές που επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να αφήσουν πίσω τους το μοτίβο της καθημερινότητας που τους αγχώνει και να αφεθούν στην ομορφιά του τοπίου, να συνδεθούν με την κουλτούρα του τόπου που επισκέπτονται και να την κατανοήσουν. Κι αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ενώ δοκιμάζουν τα φαγητό και τα ποτά και εξερευνούν την τοπική τέχνη, με αποτέλεσμα διακοπές που θα γίνουν συνώνυμες αξιομνημόνευτων εμπειριών και θα γεννήσουν ιστορίες οι επισκέπτες θα επαναλαμβάνουν στους φίλους τους για χρόνια".

Οι γυναίκες στην Auberge Resorts Collection

Αν θέλουμε να μιλάμε για βιωσιμότητα πρέπει να πετύχουμε πρώτα την ουσιαστική ισότητα μεταξύ των φύλων: Μελέτες έχουν δείξει ότι η ισότητα και η ενδυνάμωση των γυναικών μπορούν να οδηγήσουν σε πιο επιτυχημένες προσπάθειες συντήρησης των χώρων και διαχείρισης των πόρων, ενώ την ίδια στιγμή συμβάλλουν στην καλύτερη επιβίωση ολόκληρων κοινοτήτων. Σύμφωνα με έρευνα του 2021, στη βιομηχανία της φιλοξενίας μόλις το 18% των μελών των διοικητικών επιτροπών είναι γυναίκες.

Η Auberge επικεντρώνει στην προώθηση της διαφορετικότητας, της ισότητας των φύλων και ενθαρρύνει ενεργά τις γυναίκες να ακολουθήσουν ηγετικούς ρόλους μέσα στην ίδια την εταιρία. Στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται, η Auberge υποστηρίζει επίσης τις εταιρίες τις οποίες έχουν και διευθύνουν γυναίκες και εργάζεται για την ενδυνάμωση των γυναικών των περιοχών όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία της.

Αξιοσημείωτη είναι εξάλλου η πρωτοβουλία της Auberge να συνεργαστεί με το ίδρυμα Women in Leadership (WIL). Το WIL Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στόχο έχει την προώθηση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις σε κάθε τομέα της κοινωνίας. Μέσω αυτής της συνεργασίας με το WIL Foundation η Auberge παρέχει ειδική εκπαίδευση από μέντορες και ευκαιρίες για εκπαίδευση στις γυναίκες στη βιομηχανία του τουρισμού.

Εντωμεταξύ η λίστα είναι μακρά όσον αφορά τις γυναίκες που εργάζονται στην Auberge Resorts Collection σε διάφορες ηγετικές θέσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα γυναικών στην εταιρία είναι η Chelsea Buckland, Vice President, Development & Residential, η Anne DiGregory, Vice President, Global Sales, η Callie Stanton, Vice President, Communications, η Shan Kanagasingham, Senior Vice President, Operations και η Amy Brandt, Chief Financial Officer.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης