Τα 10 καλύτερα ταξίδια που μπορείς να κάνεις το 2018

Από το Παλέρμο μέχρι τη Χιλή και από τα Βαλκάνια έως το Μαλάουι, αυτά είναι τα ταξίδια που θα σε κάνουν να νιώσεις αυθεντικός globetrotter.

Στο ταξίδι σημασία μπορεί να μην έχει πάντοτε ο προορισμός, ωστόσο λέει πολλά για τον χαρακτήρα του ταξιδιώτη. Και για να είναι πάντοτε updated ο τελευταίος, καλό θα είναι να γνωρίζει και μερικά πραγματάκια που γίνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη και μπορεί ενίοτε να καθορίσουν και τα travel trends.

Διασχίζοντας τα Βαλκάνια

Τα 10 καλύτερα ταξίδια που μπορείς να κάνεις το 2018

Από τους πιο ενδιαφέροντες -από κάθε σκοπιά- προορισμούς της Ευρώπης. Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία και γειτονικές χώρες. Ο καλύτερος τρόπος για να τα γυρίσεις; Το Balkan Express, το τρένο που ενώνει το Βελιγράδι με την πόλη του Μπαρ, στην αδριατική πλευρά του Μαυροβουνίου. Η διαδρομή περιλαμβάνει και ένα πέρασμα με εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς τοπία από τις Δειναρικές Άλπεις.

Περισσότερη Παταγονία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ

Γνωρίζεις τι ακριβώς είναι το Patagonian Parks Route; Η Χιλή έχει ξεκινήσει ένα ταξιδιωτικό project, με μια διαδρομή που ενώνει πάνω από 2.500 χιλιόμετρα εθνικών πάρκων, ενσωματώνοντας σε αυτά νέες προστατευόμενες περιοχές. Μεταξύ αυτών το επιβλητικό Pumalín και η Yendegaia, στη Γη του Πυρός. 

Ιρλανδικό Game of Thrones

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Μιας και το τέλος της σειράς πλησιάζει, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα για κάποιον να επισκεφθεί κάποια από τα μέρη που γυρίζεται, ειδικά τώρα που βρίσκονται στο πικ της επισκεψιμότητάς τους. Το Tollymore Forest Park, το κάστρο Ward, το Downhill Strand και το Inch Abbey -όλα στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού- θα σε πείσουν πως όντως έρχεται ο χειμώνας. 

Στα ίχνη του Τουταγχαμών

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Η Αίγυπτος πάντοτε δίνει ενδιαφέρουσες αφορμές για να την επισκεφθεί κάποιος. Αυτό το καλοκαίρι όμως εγκαινιάζεται και το νέο μεγάλο μουσείο του Καΐρου (Grand Egyptian Museum), που θα περιλαμβάνει μια τεράστια συλλογή ενός εκ των σημαντικότερων πολιτισμών της ιστορίας.

Για φαγητό στη βόρεια Ισπανία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΛΕΟΝ

Η Λεόν τυγχάνει να έχει ανακηρυχθεί ισπανική πρωτεύουσα της γεύσης για το 2018. Σε αυτή, θα  απολαύσεις τα τοπικά κρασιά και θα γευθείς τυριά και λουκάνικα, πιπεριές και το καλοφτιαγμένο τοπικό στιφάδο. Θα προλάβεις επίσης να δεις όλα της τα αξιοθέατα σε μόλις ένα Σαββατοκύριακο. 

Η πραγματική Αφρική

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΜΑΛΑΟΥΙ

Το Μαλάουι είναι ένας σπουδαίος προορισμός για εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν την άγρια πλευρά της Αφρικής, μακριά από τουριστικά πλήθη και διατηρώντας ένα σφιχτό μπάτζετ. Ανάμεσα σε πολλά άλλα θα βιώσεις την αφρικανική καθημερινότητα ανάμεσα σε ελέφαντες και ρινόκερους, λιοντάρια και κροκόδειλους.

Η Νέα Υόρκη είναι πάντοτε καλή ιδέα

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ουρανοξύστες, μουσεία, κοσμοπολίτικη αύρα και ένα σωρό άλλα πράγματα. Τι να πρωτοπεί κάποιος άλλωστε για την μητρόπολη των μητροπόλεων; Φέτος όμως σου δίνει περισσότερα κίνητρα καθώς εγκαινιάζεται στο Μανχάταν το Vessel, ένα γλυπτό 15 ορόφων, στο κέντρο της γειτονιάς του Hudson Yards.

Ακολουθώντας τον Δον Κιχώτη

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΙΣΠΑΝΙΑ

Η επαρχία Castilla-La Mancha  βρίσκεται στην καρδιά της Ισπανίας και αποτελείται από ένα σύνολο 148 δήμων και κοινοτήτων. Ο τοπικός τουριστικός οργανισμός έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο tour βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μιγκέλ Θερβάντες, που σε οδηγεί σε κάθε σημείο της ιστορικής και πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής.

Πολιτιστική απόδραση στο Παλέρμο

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΠΑΛΕΡΜΟ

Η πρωτεύουσα της Σικελίας περικυκλώνεται από την Τυρρηνική θάλασσα και τις γειτονικές οροσειρές, έχοντας πάντοτε τρόπο να διατηρεί τη γοητεία της. Την γειτονιά της Vucciria -όπου βρίσκονται οι περίφημες αγορές-, την La Martorana, το Palazzo dei Normanni και τα υπόλοιπα αξιοθέατα, θα πλαισιώσει μέχρι τον Νοέμβριο και η Ευρωπαϊκή Biennale Μοντέρνας Τέχνης Manifesta 12.

Η άλλη Ιαπωνία

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ναι, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τελευταία αλλά αν δεν περιοριστείς στο τρίπτυχο Τόκιο- Οσάκα- Κιότο, θα δεις πολύ περισσότερη από την πραγματική Ιαπωνία. Όπως ας πούμε το εθνικό πάρκο του Shiretoko, στα βορειοανατολικά του Χοκάιντο, τα ηφαιστειογενή νησάκια Rishiri-to και Rebun-to αλλά αυτό του Shikoku, με τους 88 ναούς του Σιντοϊσμού. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης