Ένα πραγματικό κάστρο του Game of Thrones ψάχνει αγοραστή

Ο Robb Stark αποκεφάλισε κάποιον εδώ, αλλά μην σε απασχολεί. Μπορεί να γίνει σπίτι σου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 31 Ιουλίου 2018

Το Riverrun βγαίνει στο σφυρί. Το Gosford Castle, το κάστρο που χρησιμοποίησε το HBO για να δημιουργήσει το τηλεοπτικό Riverrun για τον τρίτο κύκλο του Game of Thrones, μπορεί να γίνει το σπίτι κάποιου. Πρόκειται για το μέρος στο οποίο ο Robb Stark αποκεφάλισε τον Rickard Karstark - κάτι μάλλον αχρείαστο καθώς οδήγησε με τη σειρά του στον Red Wedding (που ωστόσο γυρίστηκε αλλού).

Ένα πραγματικό κάστρο του Game of Thrones ψάχνει αγοραστή

Στην πραγματικότητα, το Gosford χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Earl του Gosford, στην Βόρεια Ιρλανδία. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χρησιμοποιήθηκε για να φιλοξενήσει στρατεύματα αλλά και σαν αποθήκη πυρομαχικών. Το 1986, η τριγύρω περιοχή εξελίχθηκε στο Gosford Forest Park, το πρώτο διατηρητέο δάσος στην Ιρλανδία. Το κάστρο αργότερα, θα χρησιμοποιηθεί και ως ξενοδοχείο. 

ΓΚΟΣΦΟΡΝΤ 2

Πλέον, έχει χωριστεί σε έξι διαφορετικές πτέρυγες, μία εκ των οποίων διατίθεται προς πώληση. Διαθέτει 6 διαμερίσματα, το καθένα μεγέθους 3.500 τ.μ., με αρκετά δωμάτια. Συνολικά, υπάρχουν 15 υπνοδωμάτια με 10 μπάνια, για να μπορείς να μεταφέρεις εκεί όχι μόνο την οικογένειά σου αλλά και ολόκληρο το σόι σου. 

ΓΚΟΣΦΟΡΝΤ 3

Το να ζει κάποιος σε ένα κάστρο στη Βόρεια Ιρλανδία που περιτριγυρίζεται από 590 στρέμματα δάσους είναι κάτι που ασφαλώς κοστίζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η τιμή ανέρχεται στις £500.000. Μια λογική τιμή, ακόμη και αν το εν λόγω μέρος θεωρείται στοιχειωμένο.  

Από: Esquire UK

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ταξίδια & Ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Σύντομα θα μπορείς να πετάς με ένα αεροσκάφος που διαθέτει γυάλινο πάτωμα

Πολυτέλεια, φαντασία και ίλιγγος στις ίδιες ποσότητες του Airlander 10.