Το καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φαντάζεσαι

Αν στο μυαλό σου έχεις ένα ultra-luxury resort σε κάποιο εξωτικό νησί, παρ'το αλλιώς.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Αυγούστου 2018

Το Virtuoso είναι ένα πολύ σημαντικό διεθνές δίκτυο από luxury travel agencies, που κάθε χρόνο απονέμει τα δικά του βραβεία σχετικά με τα ταξίδια και τον τουρισμό. Ανάμεσα σε αυτά, συγκαταλέγεται ασφαλώς και εκείνο του καλύτερου ξενοδοχείου του πλανήτη, το οποίο για το 2018 δεν βρίσκεται σε κάποιο εξωτικό θέρετρο του Ειρηνικού ή της Καραϊβικής, ούτε σε κάποια πολυδιαφημισμένη μητρόπολη. 

Το καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φαντάζεσαι

Τον τίτλο του κορυφαίου ξενοδοχείου για φέτος -όπως αυτό προέκυψε από τις ψήφους 18.000 επαγγελματιών του ταξιδιού από 50 διαφορετικές χώρες- κατέκτησε το Adare Manor, που βρίσκεται στην βροχερή -όσο και συναρπαστική- ιρλανδική ύπαιθρο και πιο συγκεκριμένα στις όχθες του ποταμού Maigue, στην ευρύτερη περιοχή του Limerick (περίπου 2,5 ώρες δυτικότερα του Δουβλίνου). 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑ 3

Το Adare Manor στεγάζεται σε ένα κάστρο του 18ου αιώνα, μέσα σε μια καταπράσινη έκταση 840 στρεμμάτων. Πρόκειται για ένα απίστευτης γοητείας ιστορικό κτίσμα νεο-γοτθικού ρυθμού που διαθέτει πλέον 104 δωμάτια, μία αίθουσα χορού για 350 επισκέπτες, ένα άκρως εντυπωσιακό spa και ένα ολοκαίνουριο γήπεδο γκολφ.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑ 1

Το αξιοσημείωτο είναι ότι, παρά την ανακαίνιση και τις βελτιώσεις που έγιναν το προηγούμενο έτος, το Adare Manor διατηρεί εκτός των άλλων και τον χαρακτηρισμό του calendar house -ένας παραδοσιακός αρχιτεκτονικός συμβολισμός- έχοντας 365 παράθυρα, 52 διακοσμημένα τζάκια, 7 βασικούς πυλώνες και 4 πύργους.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑ 2

Σε περίπτωση που το εν λόγω ξενοδοχείου σου γέννησε την επιθυμία για ένα φθινοπωρινό ταξιδάκι, μάθε ότι οι τιμές σε αυτό ξεκινούν από τα €1000/διανυκτέρευση. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Lifestyle

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το ελληνικό τοπίο αποθεώνεται στο Instagram της @wu_greece

Μιλήσαμε με τον Διονύση Καμινάρη, ιθύνοντα νου πίσω από την πολύ επιτυχημένη φωτογραφική κοινότητα με τους χιλιάδες followers.