Βελιγράδι: Φτηνή και όμορφη επιλογή για φθινοπωρινές διακοπές

Αν θέλεις να περάσεις ένα υπέροχο τριήμερο χωρίς να ξοδέψεις πολλά, η επιλογή είναι δίπλα.

Το Βελιγράδι είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να περάσουν ένα ωραίο και budget τριήμερο μες στο φθινόπωρο. Η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι ο πιο φθηνός προορισμός που μπορεί να επισκεφτεί ένας τουρίστας, με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα για περισσότερα μουσεία, περισσότερα ψώνια, περισσότερη νυχτερινή διασκέδαση και, τελικά, περισσότερη χαρά.

Ένα ταξίδι στο Βελιγράδι το φθινόπωρο θα κοστίσει 165 ευρώ για ένα διήμερο

Αυτό έδειξαν και τα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Postoffice.co.uk. Ένα ταξίδι στην πιο σημαντική σέρβικη πόλη το φθινόπωρο θα κοστίσει 165 ευρώ κατά μέσο όρο σε έναν Ευρωπαίο, ενώ ένα δείπνο για δύο σε εστιατόριο κυμαίνεται περίπου στα 18 ευρώ το άτομο μαζί με μπύρα ή κρασί. Η έρευνα υπολόγισε και συνέκρινε μία διήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο τριών αστέρων για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε 46 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς βέβαια να υπολογίζει τα αεροπορικά, αφού διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Βελιγράδι: Φτηνή και όμορφη επιλογή για φθινοπωρινές διακοπές
© Christian Kober

Στο κόστος των 165 ευρώ περιλαμβάνονται έξοδα όπως ένας καφές, ένα ποτήρι κρασί, ένα εισιτήριο για τα μέσα μετακινήσεων, μία είσοδος για γκαλερί, το κόστος για ένα δείπνο δύο ατόμων και το εισιτήριο για ένα tour με τουριστικό λεωφορείο.

Μετά την πρωτιά του Βελιγραδίου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ακολούθησε άλλη μία σλαβική πόλη, η Κρακοβία της Πολωνίας με το διήμερο να κοστολογείται στα 187 ευρώ, ενώ το Βίλνιους της Λιθουανίας βρίσκεται στην τρίτη θέση με κόστος 188 ευρώ. Η Αθήνα τώρα βρίσκεται αρκετά πιο χαμηλά (220 ευρώ) ενώ ένα διήμερο στη Μόσχα κοστίζει 62 ευρώ περισσότερα από ότι το Βελιγράδι.

Βελιγράδι τριήμερο το φθινόπωρο
© Robbert Frank Hagens

Αν τώρα σε ενδιαφέρει να μάθεις ποιοι προορισμοί είναι απλησίαστοι ή τέλος πάντων ποιοι θα σε αναγκάσουν να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, υπάρχει το Όσλο της Νορβηγίας (563 ευρώ) και το Άμστερνταμ που θα χρειαστείς, ούτε λίγο ούτε πολύ, 589 ευρώ!

Όπως καταλαβαίνεις το Βελιγράδι ακούγεται τουλάχιστον ελκυστικό. Μάλιστα αν φροντίσεις να κλείσεις τα αεροπορικά από νωρίς, το ταξίδι σου θα κοστίσει λίγο περισσότερο από ένα διήμερο στο χωριό. Η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι ο κατάλληλος προορισμός για το φετινό φθινόπωρο. Όχι μόνο επειδή είναι οικονομική αλλά και για ένα ακόμη πιο σημαντικό λόγο: επειδή είναι πανέμορφη.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης