Η σημασία του να κοιμάσαι στο δωμάτιο του Oscar Wilde

Το ξενοδοχείο που λάτρευε ο Oscar Wilde, το Belmond Cadogan Hotel, τον Δεκέμβριο είναι έτοιμο να δεχτεί ξανά επισκέπτες.

Ένα από τα πιο φημισμένα διαχρονικά ξενοδοχεία του Λονδίνου ανοίγει ξανά τις πόρτες του τον επόμενο Δεκέμβριο. Το Belmond Cadogan Hotel αποτελούσε για πολλές δεκαετίες το αγαπημένο μέρος συγγραφέων και καλλιτεχνών κατά την παραμονή τους στην βρετανική μητρόπολη, ειδικά κατά τον 19ο αιώνα, όταν και αποτελούσε στέκι της κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής της πόλης.

Η σημασία του να κοιμάσαι στο δωμάτιο του Oscar Wilde

Ήταν, μεταξύ άλλων, και αυτό που λάτρευε ο Oscar Wilde. Τοποθετημένο σε στρατηγικό σημείο στην κεντρική και υπέρκομψη Sloane Street, ανάμεσα στο Kensington και το Chelsea, το Belmond Cadogan θα διαθέτει 54 δωμάτια και σουίτες, ένα fine dining εστιατόριο, ένα elegant bar, ένα cafe και tea lounge, μια τεράστια βιβλιοθήκη και ένα πληρέστατο σπα. 

ΜΠΕΛΜΟΝ 2

Ανάμεσα στα δωμάτια του, θα προσφέρεται για διαμονή και το αγαπημένο δωμάτιο του Oscar Wilde, το 108 (έμενε πάντοτε σε αυτό), στο οποίο συνήθιζε να περνά χρόνο από το πρώτο έτος λειτουργίας του ξενοδοχείου, το 1887. Γεγονός που βοήθησε ασφαλώς ώστε το ξενοδοχείο να αποκτήσει αρκετά μεγάλη φήμη. 

ΜΠΕΛΜΟΝ 3

Το 2014, το ξενοδοχείο έκλεισε προκειμένου να υποβληθεί σε ολική ανακαίνιση, τόσο για να ανανεωθεί το κτίριο όσο και για να διαμορφωθούν οι χώροι του, διατηρώντας ωστόσο το αυθεντικό βικτοριανό στυλ του. Στον διαγωνισμό για την ανακαίνιση υπέβαλλαν αίτηση πάνω από 3.000 υποψήφιοι, με τις προτάσεις των σχεδιαστών Mac Collins και Toni Packham να επικρατούν. Αυτοί αποφάσισαν να διατηρήσουν αρκετά από τα αρχικά στοιχεία, όπως τα εντυπωσιακά τζάκια των δωματίων, τα ξύλινα πάνελ και τα πολύχρωμα βιτρό.

ΜΠΕΛΜΟΝ 4

Το Belmond Cadogan Hotel ήταν το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας στο Λονδίνο. Μετά το επερχόμενο opening του θα γίνει σίγουρα ένα από τα πιο συζητημένα καταλύματα για τους ανθρώπους του ταξιδιωτικού κόσμου. Οι τιμές του ασφαλώς δεν πρόκειται να είναι και πολύ χαμηλές, αλλά μάλλον θα αξίζει τα λεφτά του. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου